Vandaag is de zomer weer officieel begonnen!
Om dit te vieren heeft PartyStamp een Special Edition Enjoy your Summer fondantstempel set uitgebracht. Deze zijn exclusief verkrijgbaar bij Partysweets.nl
Met deze fondantstempels maak je super mooie fondanttoppers om je zomertaarten, (mini) cupcakes, koekjes, cake pops, magnums, ijshoorntjes, donuts, lollies, oreo koekjes te decoreren voor elk zomers themafeest.
Het gebruik van de Debosser fondantstempels, waarbij de afbeelding op de fondant wordt gedrukt is heel eenvoudig. Bekijk de instructie video hier
Benodigdheden voor deze ijshoorntjes traktatie:
klik eenvoudig op de linkjes om direct bij de betreffende artikelen te komen in onze webshop.
* Smartflex fondant (Deze plakt niet en blijft perfect om mee te werken bij hogere temperaturen.)
* rolstokje, voor deze creaties is een kleine rolstok ideaal
* Renshaw Icing voor de vulling en toef, ik heb chocolade gebruikt maar er zijn meerdere smaken verkrijgbaar, kies naar smaak je favoriete smaak. Uit 1 pot haal je ca 15 toeven op de mini hoorntjes
* spuitzak en grote spuitmond Deze spuitmondjes zijn ideaal: #1M, #336, #2A, #2D #4B
Werkwijze:
Maak de fondanttoppers:
* Kneed de fondant goed door, Smartflex fondant is in het beging heel hard maar door kleine stukjes te kneden wordt het snel soepel en kan het super dun worden uitgerold zonder dat het gata scheuren. Waar andere fondant bij hogere omgevings temperaturen heel zacht en plakkerig wordt werkt Smartflex Velvet fondant onder alle weersomstandigheden enorm prettig!
* Leg de plak fondant op de PartyStamp fondantstempel en rol er met de rolstok overheen tot dat de gewenste dikte is gevormd. Draai de stempel om en haal de fondant los.
* Steek met een ronde gladde of met kartelrand uitsteker uit en laat de toppers uitharden.
Deze fondanttoppers kunnen al ruim van te voren worden gemaakt. Bewaar ze na het uitharden in een afgesloten trommeltje tot gebruik.
Vullen van de ijshoorntjes:
Zorg dat de Renshaw icing gekoeld is zodat je mooie stevige toeven kunt spuiten die niet inzakken wanneer de omgevingstemperatuur hoger is.
* Plaats de spuitmond in de spuitzak, roer de icing kort door en vul de spuitzak hiermee. * Vul de ijshoorntjes met de icing en vlak af met een (pallet)mes zodat je een vlakke ondergrond hebt. Spuit hier vervolgens een mooie toef op.
Strooi naar wens sprinkels over de toeven en plaats tot slot de uitgeharde fondanttopper boven op de toef.
Zo creeër je vrij snel en eenvoudig super mooie en lekkere zomerse traktaties.
De Renshaw icing kan natuurlijk vervangen worden door elke gewenste vulling echter deze is kant en klaar wat het gemakdient en is bovendien heerlijk van smaak. Er zijn meerdere varianten, denk eens aan de Sicillian lemon mmmmm... Hoe zomers wil je het hebben!
De hoorntjes vullen met zelfgemaakt ijs:
Als je van iets meer uitdaging houdt dan kan ik je aanraden om de hoorntjes eens te vullen met zelfgemaakt ijs met een van de heerlijke smaken Sugar and Crumbs icing sugar. In dit eerder geschreven blog lees je precies hoe je het maakt.
Laat het toeval zijn dat we zojuist een paar heerlijke nieuwe zomerse smaken hebben binnengekregen, denk aan Mojito, Passionfruit Martini &Tropical fruits.
Alle smaken Sugar and crumbs (poedersuiker met natuurlijk toegevoegde smaak) zijn hier te vinden.
Ik zou het geweldig vinden om je creatie terug te mogen zien, met een foto maak je me onwijs happy! Dit kan door @partysweets.nl te taggen op instagram of Facebook maar je kunt de foto ook per email sturen naar info@partysweets.nl
Je dingt op deze manier automatisch elke maand mee naar de Titel partySWEET OF THE MONTH waarbij je naast de eer van de titel ook een PartyStamp fondantstempel kunt winnen.
Reacties
Een reactie posten