Doorgaan naar hoofdcontent

NO BAKE - Enjoy your summer - mini ice cream pops

 


Vandaag is de zomer weer officieel begonnen! 
Om dit te vieren heeft PartyStamp een Special Edition Enjoy your Summer fondantstempel set uitgebracht. Deze zijn exclusief verkrijgbaar bij Partysweets.nl


      


Met deze fondantstempels maak je super mooie fondanttoppers om je zomertaarten, (mini) cupcakes, koekjes, cake pops, magnums, ijshoorntjes, donuts, lollies, oreo koekjes te decoreren voor elk zomers themafeest.

Het gebruik van de Debosser fondantstempels, waarbij de afbeelding op de fondant wordt gedrukt is heel eenvoudig. Bekijk de instructie video hier 

Benodigdheden voor deze ijshoorntjes traktatie: 

klik eenvoudig op de linkjes om direct bij de betreffende artikelen te komen in onze webshop.

    * PartyStamps 
    * Smartflex fondant (Deze plakt niet en blijft perfect om mee te werken bij hogere temperaturen.)
    * rolstokje, voor deze creaties is een kleine rolstok ideaal
    * Renshaw Icing voor de vulling en toef, ik heb chocolade gebruikt maar er zijn meerdere smaken verkrijgbaar, kies naar smaak je favoriete smaak. Uit 1 pot haal je ca 15 toeven op de mini hoorntjes 
    * spuitzak en grote spuitmond  Deze spuitmondjes zijn ideaal: #1M, #336, #2A, #2D #4B
    * Sprinkels
 

Werkwijze:

Maak de fondanttoppers:  

Leg de fondantstempel met de inkeping omhoog op een anti slip matje zodat deze stil blijft liggen. 
* Kneed de fondant goed door, Smartflex fondant is in het beging heel hard maar door kleine stukjes te kneden wordt het snel soepel en kan het super dun worden uitgerold zonder dat het gata scheuren. Waar andere fondant bij hogere omgevings temperaturen heel zacht en plakkerig wordt werkt Smartflex Velvet fondant onder alle weersomstandigheden enorm prettig!
* Leg de plak fondant op de PartyStamp fondantstempel en rol er met de rolstok overheen tot dat de gewenste dikte is gevormd. Draai de stempel om en haal de fondant los. 
* Steek met een ronde gladde of met kartelrand uitsteker uit en laat de toppers uitharden. 
Deze fondanttoppers kunnen al ruim van te voren worden gemaakt. Bewaar ze na het uitharden in een afgesloten trommeltje tot gebruik.


Vullen van de ijshoorntjes:

 Zorg dat de Renshaw icing gekoeld is zodat je mooie stevige toeven kunt spuiten die niet inzakken wanneer de omgevingstemperatuur hoger is. 
* Plaats de spuitmond in de spuitzak, roer de icing kort door en vul de spuitzak hiermee.                                                                                                  * Vul de ijshoorntjes met de icing en vlak af met een (pallet)mes zodat je een vlakke ondergrond hebt. Spuit hier vervolgens een mooie toef op.  
Strooi naar wens sprinkels over de toeven en plaats tot slot de uitgeharde fondanttopper boven op de toef. 



Zo creeër je vrij snel en eenvoudig super mooie en lekkere zomerse traktaties. 


De Renshaw icing kan natuurlijk vervangen worden door elke gewenste vulling echter deze is kant en klaar wat het gemakdient en is bovendien heerlijk van smaak. Er zijn meerdere varianten, denk eens aan de Sicillian lemon mmmmm... Hoe zomers wil je het hebben!

De hoorntjes vullen met zelfgemaakt ijs:

Als je van iets meer uitdaging houdt dan kan ik je aanraden om de hoorntjes eens te vullen met zelfgemaakt ijs met een van de heerlijke smaken Sugar and Crumbs icing sugar. In dit eerder geschreven blog lees je precies hoe je het maakt.

Laat het toeval zijn dat we zojuist een paar heerlijke nieuwe zomerse smaken hebben binnengekregen, denk aan Mojito, Passionfruit Martini &Tropical fruits

Alle smaken Sugar and crumbs (poedersuiker met natuurlijk toegevoegde smaak) zijn hier te vinden.




Ik hoop dat ik je op de eerste zomerdag weer een beetje inspiratie heb kunnen geven om heerlijk aan de bak te gaan met als voordeel dat de oven voor deze traktaties niet eens aan hoeft! 


Ik zou het geweldig vinden om je creatie terug te mogen zien, met een foto maak je me onwijs happy! Dit kan door @partysweets.nl te taggen op instagram of Facebook maar je kunt de foto ook per email sturen naar info@partysweets.nl 

Je dingt op deze manier automatisch elke maand mee naar de Titel partySWEET OF THE MONTH waarbij je naast de eer van de titel ook een PartyStamp fondantstempel kunt winnen.




GENIET VAN DE ZOMER!


  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook


 











Reacties

Populaire posts van deze blog

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Hoe maak je een Cijfer Taart / Nummer taart

  Zo maak je een Cijfertaart / Numbercake Wordt je dochter 21, zijn je ouders 25 jaar getrouwd of bestaat je bedrijf 16 jaar? Met een cijfertaart zet je die mooie jaren extra in de spotlights! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie cijfertaart maakt zoals op de foto hierboven. Deze taart heb ik onlangs samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar verjaardag. Waar het tot nu toe ieder jaar een verrassing voor mijn beide dochters was hoe hun verjaardagstaart er uit zou komen te zien hebben we deze traditie dit jaar verbroken en zijn we samen aan de slag gegaan.  Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat de decoraties klaar stonden. Macarons gemaakt met de mix voor macarons maar je kunt uiteraard ook kant en klare macarons gebruiken. De roosjes afgeknipt en in een flower pick gestoken zodat de steeltjes niet in aanraking komen met de taart. De diamond hearts en mini chocolade reepjes zijn gemaakt mbv de BWB chocolade mallen . Funcakes decomelts smelten. Dit kan au bai