Doorgaan naar hoofdcontent

NO BAKE - Enjoy your summer - mini ice cream pops

 


Vandaag is de zomer weer officieel begonnen! 
Om dit te vieren heeft PartyStamp een Special Edition Enjoy your Summer fondantstempel set uitgebracht. Deze zijn exclusief verkrijgbaar bij Partysweets.nl


      


Met deze fondantstempels maak je super mooie fondanttoppers om je zomertaarten, (mini) cupcakes, koekjes, cake pops, magnums, ijshoorntjes, donuts, lollies, oreo koekjes te decoreren voor elk zomers themafeest.

Het gebruik van de Debosser fondantstempels, waarbij de afbeelding op de fondant wordt gedrukt is heel eenvoudig. Bekijk de instructie video hier 

Benodigdheden voor deze ijshoorntjes traktatie: 

klik eenvoudig op de linkjes om direct bij de betreffende artikelen te komen in onze webshop.

    * PartyStamps 
    * Smartflex fondant (Deze plakt niet en blijft perfect om mee te werken bij hogere temperaturen.)
    * rolstokje, voor deze creaties is een kleine rolstok ideaal
    * Renshaw Icing voor de vulling en toef, ik heb chocolade gebruikt maar er zijn meerdere smaken verkrijgbaar, kies naar smaak je favoriete smaak. Uit 1 pot haal je ca 15 toeven op de mini hoorntjes 
    * spuitzak en grote spuitmond  Deze spuitmondjes zijn ideaal: #1M, #336, #2A, #2D #4B
    * Sprinkels
 

Werkwijze:

Maak de fondanttoppers:  

Leg de fondantstempel met de inkeping omhoog op een anti slip matje zodat deze stil blijft liggen. 
* Kneed de fondant goed door, Smartflex fondant is in het beging heel hard maar door kleine stukjes te kneden wordt het snel soepel en kan het super dun worden uitgerold zonder dat het gata scheuren. Waar andere fondant bij hogere omgevings temperaturen heel zacht en plakkerig wordt werkt Smartflex Velvet fondant onder alle weersomstandigheden enorm prettig!
* Leg de plak fondant op de PartyStamp fondantstempel en rol er met de rolstok overheen tot dat de gewenste dikte is gevormd. Draai de stempel om en haal de fondant los. 
* Steek met een ronde gladde of met kartelrand uitsteker uit en laat de toppers uitharden. 
Deze fondanttoppers kunnen al ruim van te voren worden gemaakt. Bewaar ze na het uitharden in een afgesloten trommeltje tot gebruik.


Vullen van de ijshoorntjes:

 Zorg dat de Renshaw icing gekoeld is zodat je mooie stevige toeven kunt spuiten die niet inzakken wanneer de omgevingstemperatuur hoger is. 
* Plaats de spuitmond in de spuitzak, roer de icing kort door en vul de spuitzak hiermee.                                                                                                  * Vul de ijshoorntjes met de icing en vlak af met een (pallet)mes zodat je een vlakke ondergrond hebt. Spuit hier vervolgens een mooie toef op.  
Strooi naar wens sprinkels over de toeven en plaats tot slot de uitgeharde fondanttopper boven op de toef. 



Zo creeër je vrij snel en eenvoudig super mooie en lekkere zomerse traktaties. 


De Renshaw icing kan natuurlijk vervangen worden door elke gewenste vulling echter deze is kant en klaar wat het gemakdient en is bovendien heerlijk van smaak. Er zijn meerdere varianten, denk eens aan de Sicillian lemon mmmmm... Hoe zomers wil je het hebben!

De hoorntjes vullen met zelfgemaakt ijs:

Als je van iets meer uitdaging houdt dan kan ik je aanraden om de hoorntjes eens te vullen met zelfgemaakt ijs met een van de heerlijke smaken Sugar and Crumbs icing sugar. In dit eerder geschreven blog lees je precies hoe je het maakt.

Laat het toeval zijn dat we zojuist een paar heerlijke nieuwe zomerse smaken hebben binnengekregen, denk aan Mojito, Passionfruit Martini &Tropical fruits

Alle smaken Sugar and crumbs (poedersuiker met natuurlijk toegevoegde smaak) zijn hier te vinden.




Ik hoop dat ik je op de eerste zomerdag weer een beetje inspiratie heb kunnen geven om heerlijk aan de bak te gaan met als voordeel dat de oven voor deze traktaties niet eens aan hoeft! 


Ik zou het geweldig vinden om je creatie terug te mogen zien, met een foto maak je me onwijs happy! Dit kan door @partysweets.nl te taggen op instagram of Facebook maar je kunt de foto ook per email sturen naar info@partysweets.nl 

Je dingt op deze manier automatisch elke maand mee naar de Titel partySWEET OF THE MONTH waarbij je naast de eer van de titel ook een PartyStamp fondantstempel kunt winnen.




GENIET VAN DE ZOMER!


  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook


 











Reacties

Populaire posts van deze blog

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited

Hoe maak je een Cijfer Taart / Nummer taart

  Zo maak je een Cijfertaart / Numbercake Wordt je dochter 21, zijn je ouders 25 jaar getrouwd of bestaat je bedrijf 16 jaar? Met een cijfertaart zet je die mooie jaren extra in de spotlights! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie cijfertaart maakt zoals op de foto hierboven. Deze taart heb ik onlangs samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar verjaardag. Waar het tot nu toe ieder jaar een verrassing voor mijn beide dochters was hoe hun verjaardagstaart er uit zou komen te zien hebben we deze traditie dit jaar verbroken en zijn we samen aan de slag gegaan.  Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat de decoraties klaar stonden. Macarons gemaakt met de mix voor macarons maar je kunt uiteraard ook kant en klare macarons gebruiken. De roosjes afgeknipt en in een flower pick gestoken zodat de steeltjes niet in aanraking komen met de taart. De diamond hearts en mini chocolade reepjes zijn gemaakt mbv de BWB chocolade mallen . Funcakes decomelts smelten. Dit kan au bai

KOEKJES STENCILLEN

KOEKJES BAKKEN IN DE VAKANTIE Hier in het zuiden is de herfstvakantie begonnen. Misschien lees je dit blog terwijl je ergens ver weg in het zonnetje ligt... dan wil ik je even vooraf waarschuwen.... Er zit een kans in dat je last krijgt van acute heimwee naar je oven 😝 Mocht je niet op vakantie gaan maar een hele week de kinderen thuis hebben die door het weer geen zin hebben om naar buiten te gaan en zich kapot vervelen.... BOF JIJ EVEN !!! Want dan kun je direct met ze aan de slag! HALLOWEEN KOEKJES Zelf ben ik al jaren helemaal gek op Halloween, de herfstvakantie stond dan ook altijd in het teken van knutselen en freubelen in dat thema. Tien jaar geleden heb ik in een gekke bui mijn dochters, 2 neefjes en een nichtje geschminkt en zijn ze bij de buren langs de deur gegaan voor trick or treat. Dat was zo goed bevallen dat ze het jaar daarop een paar vriendjes meenamen en het jaar daarop vriendjes van vriendjes enz. Dat was het begin van PartyCREEPS@Acht waa