Doorgaan naar hoofdcontent

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen


Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies




 Je zult versteld staan ​​hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?! 

Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken. 

Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment.

Ingrediënten:.

200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur

200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited edition smaak Pumpkin Spices.

1  ei

400 gr patentbloem, plus extra om te bestuiven


Benodigdheden:

silicone mallen van Karen Davies Christmas Cookie of Reindeer Star


Werkwijze

1. Verwarm de oven voor op 150 C

2. Mix de boter en de suiker door elkaar.

3. Voeg het ei en de helft van de bloem toe. Mix tot een deegbol ontstaat.

4. Leg de resterende bloem op het werkblad en plaats hierop de deegbol, kneed de bloem er met de hand doorheen tot alles is opgenomen. 




5. Bestuif de vorm met bloem en klop het overtollige eruit.



6. Pak een stukje deeg en druk het in de vorm. 



Het is ook mogelijk om het koekdeeg te kleuren,  voor de neus van Rudolph heb ik Celebakes Bright red gebruikt, deze kleurstof is heel goed geconcentreerd zoals je op de foto onderaan dit blog kunt zien is de neus ook na het bakken nog vuurrood. Voor de bruine kleur kun je ook kiezen voor kleurstof maar als je van chocolade koekjes houdt kun je ook een beetje cacaopoeder toevoegen. 





Je drukt eerst het gekleurde deeg in de details van de mal, niet te vol want dan heb je kans dat de kleuren gaan doorlopen/ vermengen. Vervolgens vul je de mal af met een andere kleur of neutraal koekjesdeeg. Op deze manier ben je aan het verven met koekdeeg wat een mooi eindresultaat opleverd.

7. Druk het deeg stevig aan zodat alle details goed worden gevuld en zorg ervoor dat het gelijk is met de achterkant van de mal.

8. Draai de vorm om en je zult verbaasd zijn hoe makkelijk het deegfiguurtje  los komt uit de mal. 



9. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

10. Optioneel:

    * als je lollies wilt maken druk je een lollie stokje in het deeg voor het bakken                 (of direct als je ze uit de oven haalt )

 * breng bakvaste gekleurde suiker aan op de details, bij deze sneeuwpop heb ik de das en muts groen met pastel geel gekleurd. Met een penseel met een klein beetje water maak je de details licht vochtig zodat de suiker daar blijft plakken. Als je een beetje morst is het makkelijk te verwijderen met een droog kwastje.. Deze bakvaste suiker loopt tijdens het bakken niet uit en behoudt de kleur.





11. Zet de koekjes vervolgens 15 minuten in de koelkast zodat ze tijdens het bakken hun vorm behouden en niet gaan uitlopen. 

12. Bak 8-15 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de zandkoekjes. Haal de bakplaat uit de oven 

13. Indien je er een hanger van wilt maken is het nu tijd om een gaatje in het koekje te maken bijv. met de achterkant van een needle tool of penseel.



14. Laat de koekjes 10 min afkoelen en plaats ze vervolgens op een rooster om geheel af te koelen.

Bewaar de koekjes na afkoeling in een luchtdichte verpakking zo zijn ze ongeveer 2 tot 3 weken houdbaar bij kamertemperatuur.

Hang de koekjes met een mooi lintje in de kerstboom, evt. knoopje er een candycane achter of verpak een koekje met leuke sprinkles in een folie zakje als cadeautje om iemand te verrassen met de feestdagen.



Mocht je na het lezen van dit blog zin hebben gekregen om aan de bak te gaan, dan kun je via de linkjes in de tekst de benodigdheden direct in je winkelmandje plaatsen. We doen ons uiterste best om alle bestellingen welke voor 12:00 uur besteld zijn via ideal nog dezelfde werkdag te versturen, Het is uiteraard ook mogelijk om te komen shoppen in onze winkel aan de Rijnstraat 56 in Acht EINDHOVEN. 




Op woensdagochtend kun je gewoon binnen komen lopen tussen 09:30-12:00 uur. Op andere werkdagen graag even een afspraak maken via email info@partysweets.nl of via whats app 0611288244

In December hebben we extra inloopdagen, deze worden via social media bekend gemaakt.

You're more than welcome! 

Veel bakplezier gewenst, 

veel liefs Esther

partysweets.nl
xxx






  


Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake