Valentijnsdag, de dag om te laten weten hoeveel je om elkaar geeft. Dit hoeft in mijn ogen niet met cadeau's, het draaid immers om het gevoel. Verras elkaar met een heerlijk ontbijtje op bed, een lekker kopje koffie en een zelfgemaakte traktatie die de liefde uitstraald. Dit jaar maakte ik deze Red velvet Cake donuts voorzien van een lieve boodschap door middel van de Mirror cake tags en fondant toppers gemaakt met behulp van de PartyStamp outboss fondant stempels
Hoewel ik zelf ook dol ben op echte donuts was ik al een tijdje van plan om de Wilton 6-cavity donut pan uit te gaan proberen om cake donuts in te bakken.
Door de mooie rode kleur heb ik voor Valentijnsdag gekozen voor de Red Velvet cake mix van Funcakes maar je kunt hiervoor alle cake mixen gebruiken. Zie de bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 175 gr. en spuit de Wilton bakvorm in met Bake release spray en vul een spuitzak met het cake beslag. Je hebt hiervoor geen spuitmond nodig, knip een punt van de spuitzak af zodat het gat ca 1 cm doorsnede heeft. Spuit een cirkel in de bakvorm zodat elke donutvorm voor 3/4 gevuld is zoals op de afbeelding hieronder.
Plaats de bakvorm in de oven, draai de temp. terug naar 150-160 graden en bak de cake donuts in 5-7 minuten gaar. De baktijd kan per oven en bakmix varieren dus check met een prikker of de donuts van binnen gaar zijn.
Los de cake donuts uit de bakvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Smelt ondertussen de Funcakes decomelts in de chocoladesmelter. Je kunt het ook au bain marie of in de magnetron smelten maar de chocolade smelter zorgt ervoor dat de chocolade tijdens het dippen warm en vloeibaar blijft. Voeg naar wens een kleurtje toe. Zelf vind ik het lekker om 2-3 druppeltjes LorAnn smaakstof toe te voegen aan de decomelts zodat de drip een heerlijke smaak krijgt. Dip de donuts tot de helft in de drip, laat overtollig even uitlekken en leg de donut vervolgens weer op het rooster. Tik een paar keer met het rooster zodat de drip mooi strak en zonder luchtbelletjes uithard.
Nu kan het decoreren beginnen!
Voor deze donuts heb ik gebruik gemaakt van:
* Glitz eetbare glitterpoeder van Fab, deze mooie zeer gepigmenteerde glitters geven een super shiny glittereffect aan al je creaties. Het kan droog worden aangebracht op bijv. enchanted cream, botercreme, fondant en chocolade. Breng het aan met een droge schone kwast of mbv een dust pompje. Of je kunt het aanlengen met rejuvenator.
* Mirror Cake tags, deze spiegel taarttoppers zijn in diverse kleuren en varianten verkrijgbaar en geven je creatie een exclusieve uitstraling.
* PartyStamp Outboss fondant stempels, hiermee druk je tekst, relief en afbeeldingen in fondant zie dit blog voor werkwijze.
TIP:
Om de mooie strakke drip basis te behouden laat ik deze eerst goed uitharden. Vervolgens gebruik ik een creme brulee brander om de chocolade lichtjes te verwarmen waardoor sprinkels, eetbare glitters en zelfs fondant decoraties blijven vastplakken.
Deze Cake donuts zijn uiteraard niet alleen heerlijk om iemand te verrassen met Valentijnsdag. Eigenlijk zijn ze heel snel te maken en de smaak / decoratie variaties zijn oneindig. Denk aan:
* Carrotcake donuts met Pasen, hier vind je talloze Paas decoraties in de webshop van Partysweets
* Oreo cakedonuts, voeg oreokruimels toe aan je cupcake beslag en sprinkel deze ook over de drip heen
* Limoncello cake donuts
* Voeg bakvaste sprinkels toe aan het cake beslag en maak Funfetti Cake donuts
Reacties
Een reactie posten