Doorgaan naar hoofdcontent

Red Velvet Cake Donuts


Valentijnsdag, de dag om te laten weten hoeveel je om elkaar geeft. Dit hoeft in mijn ogen niet met  cadeau's, het draaid immers om het gevoel. Verras elkaar met een heerlijk ontbijtje op bed, een lekker kopje koffie en een zelfgemaakte traktatie die de liefde uitstraald. Dit jaar maakte ik deze Red velvet Cake donuts voorzien van een lieve boodschap door middel van de Mirror cake tags en fondant toppers gemaakt met behulp van de PartyStamp outboss fondant stempels
 
Hoewel ik zelf ook dol ben op echte donuts was ik al een tijdje van plan om de Wilton 6-cavity donut pan uit te gaan proberen om cake donuts in te bakken. 


 

Door de mooie rode kleur heb ik voor Valentijnsdag gekozen voor de Red Velvet cake mix van Funcakes maar je kunt hiervoor alle cake mixen gebruiken.  Zie de bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 175 gr. en spuit de Wilton bakvorm in met Bake release spray en vul een spuitzak met het cake beslag. Je hebt hiervoor geen spuitmond nodig, knip een punt van de spuitzak af zodat het gat ca 1 cm doorsnede heeft. Spuit een cirkel in de bakvorm zodat elke donutvorm voor 3/4 gevuld is zoals op de afbeelding hieronder.


Plaats de bakvorm in de oven, draai de temp. terug naar 150-160 graden en bak de cake donuts in 5-7 minuten gaar. De baktijd kan per oven en bakmix varieren dus check met een prikker of de donuts van binnen gaar zijn. 
Los de cake donuts uit de bakvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.



Smelt ondertussen de Funcakes decomelts in de chocoladesmelter. Je kunt het ook au bain marie of in de magnetron smelten maar de chocolade smelter zorgt ervoor dat de chocolade tijdens het dippen warm en vloeibaar blijft. Voeg naar wens een kleurtje toe. Zelf vind ik het lekker om 2-3 druppeltjes LorAnn smaakstof toe te voegen aan de decomelts zodat de drip een heerlijke smaak krijgt. Dip de donuts tot de helft in de drip, laat overtollig even uitlekken en leg de donut vervolgens weer op het rooster. Tik een paar keer met het rooster zodat de drip mooi strak en zonder luchtbelletjes uithard.






Nu kan het decoreren beginnen!

Voor deze donuts heb ik gebruik gemaakt van:
Glitz eetbare glitterpoeder van Fab, deze mooie zeer gepigmenteerde glitters geven een super shiny glittereffect aan al je creaties. Het kan droog worden aangebracht op bijv. enchanted cream, botercreme, fondant en chocolade. Breng het aan met een droge schone kwast of mbv een dust pompje. Of je kunt het aanlengen met rejuvenator.

* Mirror Cake tags, deze spiegel taarttoppers zijn in diverse kleuren en varianten verkrijgbaar en geven je creatie een exclusieve uitstraling.

* PartyStamp Outboss fondant stempels, hiermee druk je tekst, relief en afbeeldingen in fondant zie dit blog voor werkwijze.




TIP:
Om de mooie strakke drip basis te behouden laat ik deze eerst goed uitharden. Vervolgens gebruik ik een creme brulee brander om de chocolade lichtjes te verwarmen waardoor sprinkels, eetbare glitters en zelfs fondant decoraties blijven vastplakken.





Deze Cake donuts zijn uiteraard niet alleen heerlijk om iemand te verrassen met Valentijnsdag. Eigenlijk zijn ze heel snel te maken en de smaak / decoratie variaties zijn oneindig. Denk aan:
* Carrotcake donuts met Pasen, hier vind je talloze Paas decoraties in de webshop van Partysweets
* Oreo cakedonuts, voeg oreokruimels toe aan je cupcake beslag en sprinkel deze ook over de drip heen
* Limoncello cake donuts
* Voeg bakvaste sprinkels toe aan het cake beslag en maak Funfetti Cake donuts








Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited