Doorgaan naar hoofdcontent

Red Velvet Cake Donuts


Valentijnsdag, de dag om te laten weten hoeveel je om elkaar geeft. Dit hoeft in mijn ogen niet met  cadeau's, het draaid immers om het gevoel. Verras elkaar met een heerlijk ontbijtje op bed, een lekker kopje koffie en een zelfgemaakte traktatie die de liefde uitstraald. Dit jaar maakte ik deze Red velvet Cake donuts voorzien van een lieve boodschap door middel van de Mirror cake tags en fondant toppers gemaakt met behulp van de PartyStamp outboss fondant stempels
 
Hoewel ik zelf ook dol ben op echte donuts was ik al een tijdje van plan om de Wilton 6-cavity donut pan uit te gaan proberen om cake donuts in te bakken. 


 

Door de mooie rode kleur heb ik voor Valentijnsdag gekozen voor de Red Velvet cake mix van Funcakes maar je kunt hiervoor alle cake mixen gebruiken.  Zie de bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 175 gr. en spuit de Wilton bakvorm in met Bake release spray en vul een spuitzak met het cake beslag. Je hebt hiervoor geen spuitmond nodig, knip een punt van de spuitzak af zodat het gat ca 1 cm doorsnede heeft. Spuit een cirkel in de bakvorm zodat elke donutvorm voor 3/4 gevuld is zoals op de afbeelding hieronder.


Plaats de bakvorm in de oven, draai de temp. terug naar 150-160 graden en bak de cake donuts in 5-7 minuten gaar. De baktijd kan per oven en bakmix varieren dus check met een prikker of de donuts van binnen gaar zijn. 
Los de cake donuts uit de bakvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.



Smelt ondertussen de Funcakes decomelts in de chocoladesmelter. Je kunt het ook au bain marie of in de magnetron smelten maar de chocolade smelter zorgt ervoor dat de chocolade tijdens het dippen warm en vloeibaar blijft. Voeg naar wens een kleurtje toe. Zelf vind ik het lekker om 2-3 druppeltjes LorAnn smaakstof toe te voegen aan de decomelts zodat de drip een heerlijke smaak krijgt. Dip de donuts tot de helft in de drip, laat overtollig even uitlekken en leg de donut vervolgens weer op het rooster. Tik een paar keer met het rooster zodat de drip mooi strak en zonder luchtbelletjes uithard.






Nu kan het decoreren beginnen!

Voor deze donuts heb ik gebruik gemaakt van:
Glitz eetbare glitterpoeder van Fab, deze mooie zeer gepigmenteerde glitters geven een super shiny glittereffect aan al je creaties. Het kan droog worden aangebracht op bijv. enchanted cream, botercreme, fondant en chocolade. Breng het aan met een droge schone kwast of mbv een dust pompje. Of je kunt het aanlengen met rejuvenator.

* Mirror Cake tags, deze spiegel taarttoppers zijn in diverse kleuren en varianten verkrijgbaar en geven je creatie een exclusieve uitstraling.

* PartyStamp Outboss fondant stempels, hiermee druk je tekst, relief en afbeeldingen in fondant zie dit blog voor werkwijze.




TIP:
Om de mooie strakke drip basis te behouden laat ik deze eerst goed uitharden. Vervolgens gebruik ik een creme brulee brander om de chocolade lichtjes te verwarmen waardoor sprinkels, eetbare glitters en zelfs fondant decoraties blijven vastplakken.





Deze Cake donuts zijn uiteraard niet alleen heerlijk om iemand te verrassen met Valentijnsdag. Eigenlijk zijn ze heel snel te maken en de smaak / decoratie variaties zijn oneindig. Denk aan:
* Carrotcake donuts met Pasen, hier vind je talloze Paas decoraties in de webshop van Partysweets
* Oreo cakedonuts, voeg oreokruimels toe aan je cupcake beslag en sprinkel deze ook over de drip heen
* Limoncello cake donuts
* Voeg bakvaste sprinkels toe aan het cake beslag en maak Funfetti Cake donuts








Reacties

Populaire posts van deze blog

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de ...

Hoe maak je een Cijfer Taart / Nummer taart

  Zo maak je een Cijfertaart / Numbercake Wordt je dochter 21, zijn je ouders 25 jaar getrouwd of bestaat je bedrijf 16 jaar? Met een cijfertaart zet je die mooie jaren extra in de spotlights! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie cijfertaart maakt zoals op de foto hierboven. Deze taart heb ik onlangs samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar verjaardag. Waar het tot nu toe ieder jaar een verrassing voor mijn beide dochters was hoe hun verjaardagstaart er uit zou komen te zien hebben we deze traditie dit jaar verbroken en zijn we samen aan de slag gegaan.  Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat de decoraties klaar stonden. Macarons gemaakt met de mix voor macarons maar je kunt uiteraard ook kant en klare macarons gebruiken. De roosjes afgeknipt en in een flower pick gestoken zodat de steeltjes niet in aanraking komen met de taart. De diamond hearts en mini chocolade reepjes zijn gemaakt mbv de BWB chocolade mallen . Funcakes decomelts smelten. Dit k...

Dripcake & Rosé Golden Chocolate balls

Mijn jongste dochter werd onlangs 15 jaar.... 15 jaar alweer!!!! Rond de verjaardagen van mijn dochters denk ik vaak terug aan wat ik zelf deed toen ik nog die leeftijd had.... Dat is niet te vergelijken met de tijd van nu maar ik zal de laatste zijn die zegt dat het vroeger beter of slechter was want het enige wat voor mij telt is dat mijn kids gelukkig zijn in deze tijd én in de toekomst!   Maar even terug naar mijn vijftiende...  ik zat al enkele jaren op de school voor consumptieve beroepen aangezien ik toen al van koken of bakken mijn beroep wilde maken. Van koken, serveren, brood en banket tot vleesverwerking, het kwam allemaal voorbij. Ik heb heel wat recepten uit moeten schrijven waar ik nu nog steeds profijt van heb. Ook het maken van een kapsel (biscuit) heb ik daar geleerd. Na het behalen van mijn diploma's daar ben ik doorgegaan naar het MDS om mijn middenstand te halen want het was toen voor mij al duidelijk dat ik geen restaurant maar een winkel w...