Doorgaan naar hoofdcontent

Partystamp Outboss Fondant stempels



 



We zijn zo mega trots om jullie eindelijk te mogen vertellen dat we naast de originele Sweetstamp Outbossers ook onze eigen collectie fondantstempels kunnen leveren. Nadat we zo vaak de vraag kregen of de SweetStamp outbossers ook verkrijgbaar waren met gepersonaliseerde en of Nederlandse teksten en afbeeldingen. 

Met deze fondant stempels maak je heel eenvoudig super mooie fondanttoppers voor op koekjes, taarten, cupcakes, cakepops, hot chocolate bombs en popsicles.

Het assortiment wordt continu aangevuld met nieuwe ontwerpen maar het is ook mogelijk om een gepersonaliseerde fondantstempel te bestellen. Je kunt dan je eigen ontwerp aanleveren waarvan wij een exclusieve stempel maken. Denk bijvoorbeeld aan het logo van je zaak of de namen van het bruidspaar, de naam en of leeftijd van je kind enz enz enz.

Afmeting:

Bijna alle Partystamps zijn verkrijgbaar in 2 verschillende formaten:

Mini size met een doorsnede van 6 cm is deze ideaal om mini cupcakes en oreo koekjes te bekleden maar ook super om als topper op een toef te leggen bij een standaard formaat cupcake

Regular size met een doorsnede van 8,5 cm, perfect voor koeken en om een standaard cupcake geheel te bedekken met fondant maar door de grotere afmeting ook te gebruiken als taarttoppers.

 

Gebruiksaanwijzing:

Bij het gebruik van outbossers komt de tekst / afbeelding, in tegenstelling tot een embosser die de tekst in de fondant drukt, juist boven op de fondant te liggen. 

Er zijn verschillende methoden om de outbossers te gebruiken, probeer uit en ontdek wat voor jou het fijnste werkt. Zelf ga ik zo te werk:

* Plaats een antislib matje op het werkvlak en leg de outbosser met de afbeelding in spiegelbeeld naar boven (de open kant omhoog)

* Kneed de fondant goed door zodat deze zacht en flexibel is en maak er een bal van,

* druk de bal plat totdat het net zo groot is als de afbeelding of tekst op de fondantstempel,

* Plaats de fondant op de outbosser en rol er met een rolstok stevig overheen zodat alle inkepingen goed worden gevuld en de fondantplak de gewenste dikte heeft en uiteraard groot genoeg is om met de gewenste uitsteker uit te steken.

* Til de outbosser met fondant op en draai om zodat de fondant op het werkvlak ligt. Til de stempel voorzichtig omhoog terwijl de fondant op het werkvlak blijft liggen en ontdek het mooie resultaat.

* Gebruik een uitsteker (bijv. rond/vierkant/hartvormig) en steek de topper uit en laat uitharden zodat het zijn vorm behoudt of gebruik het direct om een cupcake te bekleden zodat je het nog kunt shapen.

Door de fondantplak niet te dun uit te rollen (ca 1 cm dik) maak je makkelijk een taarttopper, druk 1 of 2 prikkers aan de onderkant tot halverwege de topper waarmee je deze wanneer de taarttopper totaal is uitgehard in de taart kunt steken. Door Tylose aan je fondant toe te voegen of door het gebruik van Gumpaste wordt de taarttopper extra stevig.

Two Tone techniek:

Op de foto hieronder is de stempel eerst gevuld met gekleurde fondant, de kerstboom is opgevuld met groene fondant (colour Mill olive) en de piek/ ster met een heel klein balletje roze fondant. Goed aangedrukt met een roller en het overtollige verwijderd met een scraper. Vervolgens heb ik een witte plak fondant uitgerold en daar de gevulde stempel opgelegd en goed aangedrukt door er een aantal keren met een roller stevig overheen te rollen. Op deze manier hecht de witte fondant aan de fondant vast die reeds in de stempel zit. De outbosser voorzichtig losmaken en je hebt een witte taarttopper met een gekleurde afbeelding of tekst.


  

De oogjes en kerstballen zijn later ingekleurd met eetbare verf.

De Edible art paint van Sweet Sticks is hiervoor uitermate geschikt. Gebruik voor het mooiste resultaat een heel fijn penseel van goede kwaliteit. 

Het sweet Sticks assortiment bestaat uit

* water activerende verf (goed dekkende eetbare waterverf)  

kant en klare verf in een flesje

Metallic lustre dust welke met Rejuvenator kan worden aangelengd tot verf. Ook de prachtige kleuren lustre dust van Faye cahill zijn uitermate geschikt om te verven.

* Paint Powder: Verf in poedervorm welke geactiveerd wordt met rejuvenator

 

     


De Partystamp Debosser fondantstempels zijn in vele thema's te bestellen waardoor ze voor elke gelegenheid te gebruiken zijn.














Wil je graag meer informatie in de mogelijkheden voor een gepersonaliseerde stempel? Klik dan hier 


  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook


Reacties

Populaire posts van deze blog

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited

Hoe maak je een Cijfer Taart / Nummer taart

  Zo maak je een Cijfertaart / Numbercake Wordt je dochter 21, zijn je ouders 25 jaar getrouwd of bestaat je bedrijf 16 jaar? Met een cijfertaart zet je die mooie jaren extra in de spotlights! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie cijfertaart maakt zoals op de foto hierboven. Deze taart heb ik onlangs samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar verjaardag. Waar het tot nu toe ieder jaar een verrassing voor mijn beide dochters was hoe hun verjaardagstaart er uit zou komen te zien hebben we deze traditie dit jaar verbroken en zijn we samen aan de slag gegaan.  Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat de decoraties klaar stonden. Macarons gemaakt met de mix voor macarons maar je kunt uiteraard ook kant en klare macarons gebruiken. De roosjes afgeknipt en in een flower pick gestoken zodat de steeltjes niet in aanraking komen met de taart. De diamond hearts en mini chocolade reepjes zijn gemaakt mbv de BWB chocolade mallen . Funcakes decomelts smelten. Dit kan au bai

KOEKJES STENCILLEN

KOEKJES BAKKEN IN DE VAKANTIE Hier in het zuiden is de herfstvakantie begonnen. Misschien lees je dit blog terwijl je ergens ver weg in het zonnetje ligt... dan wil ik je even vooraf waarschuwen.... Er zit een kans in dat je last krijgt van acute heimwee naar je oven 😝 Mocht je niet op vakantie gaan maar een hele week de kinderen thuis hebben die door het weer geen zin hebben om naar buiten te gaan en zich kapot vervelen.... BOF JIJ EVEN !!! Want dan kun je direct met ze aan de slag! HALLOWEEN KOEKJES Zelf ben ik al jaren helemaal gek op Halloween, de herfstvakantie stond dan ook altijd in het teken van knutselen en freubelen in dat thema. Tien jaar geleden heb ik in een gekke bui mijn dochters, 2 neefjes en een nichtje geschminkt en zijn ze bij de buren langs de deur gegaan voor trick or treat. Dat was zo goed bevallen dat ze het jaar daarop een paar vriendjes meenamen en het jaar daarop vriendjes van vriendjes enz. Dat was het begin van PartyCREEPS@Acht waa