Doorgaan naar hoofdcontent

Partystamp Outboss Fondant stempels



 



We zijn zo mega trots om jullie eindelijk te mogen vertellen dat we naast de originele Sweetstamp Outbossers ook onze eigen collectie fondantstempels kunnen leveren. Nadat we zo vaak de vraag kregen of de SweetStamp outbossers ook verkrijgbaar waren met gepersonaliseerde en of Nederlandse teksten en afbeeldingen. 

Met deze fondant stempels maak je heel eenvoudig super mooie fondanttoppers voor op koekjes, taarten, cupcakes, cakepops, hot chocolate bombs en popsicles.

Het assortiment wordt continu aangevuld met nieuwe ontwerpen maar het is ook mogelijk om een gepersonaliseerde fondantstempel te bestellen. Je kunt dan je eigen ontwerp aanleveren waarvan wij een exclusieve stempel maken. Denk bijvoorbeeld aan het logo van je zaak of de namen van het bruidspaar, de naam en of leeftijd van je kind enz enz enz.

Afmeting:

Bijna alle Partystamps zijn verkrijgbaar in 2 verschillende formaten:

Mini size met een doorsnede van 6 cm is deze ideaal om mini cupcakes en oreo koekjes te bekleden maar ook super om als topper op een toef te leggen bij een standaard formaat cupcake

Regular size met een doorsnede van 8,5 cm, perfect voor koeken en om een standaard cupcake geheel te bedekken met fondant maar door de grotere afmeting ook te gebruiken als taarttoppers.

 

Gebruiksaanwijzing:

Bij het gebruik van outbossers komt de tekst / afbeelding, in tegenstelling tot een embosser die de tekst in de fondant drukt, juist boven op de fondant te liggen. 

Er zijn verschillende methoden om de outbossers te gebruiken, probeer uit en ontdek wat voor jou het fijnste werkt. Zelf ga ik zo te werk:

* Plaats een antislib matje op het werkvlak en leg de outbosser met de afbeelding in spiegelbeeld naar boven (de open kant omhoog)

* Kneed de fondant goed door zodat deze zacht en flexibel is en maak er een bal van,

* druk de bal plat totdat het net zo groot is als de afbeelding of tekst op de fondantstempel,

* Plaats de fondant op de outbosser en rol er met een rolstok stevig overheen zodat alle inkepingen goed worden gevuld en de fondantplak de gewenste dikte heeft en uiteraard groot genoeg is om met de gewenste uitsteker uit te steken.

* Til de outbosser met fondant op en draai om zodat de fondant op het werkvlak ligt. Til de stempel voorzichtig omhoog terwijl de fondant op het werkvlak blijft liggen en ontdek het mooie resultaat.

* Gebruik een uitsteker (bijv. rond/vierkant/hartvormig) en steek de topper uit en laat uitharden zodat het zijn vorm behoudt of gebruik het direct om een cupcake te bekleden zodat je het nog kunt shapen.

Door de fondantplak niet te dun uit te rollen (ca 1 cm dik) maak je makkelijk een taarttopper, druk 1 of 2 prikkers aan de onderkant tot halverwege de topper waarmee je deze wanneer de taarttopper totaal is uitgehard in de taart kunt steken. Door Tylose aan je fondant toe te voegen of door het gebruik van Gumpaste wordt de taarttopper extra stevig.

Two Tone techniek:

Op de foto hieronder is de stempel eerst gevuld met gekleurde fondant, de kerstboom is opgevuld met groene fondant (colour Mill olive) en de piek/ ster met een heel klein balletje roze fondant. Goed aangedrukt met een roller en het overtollige verwijderd met een scraper. Vervolgens heb ik een witte plak fondant uitgerold en daar de gevulde stempel opgelegd en goed aangedrukt door er een aantal keren met een roller stevig overheen te rollen. Op deze manier hecht de witte fondant aan de fondant vast die reeds in de stempel zit. De outbosser voorzichtig losmaken en je hebt een witte taarttopper met een gekleurde afbeelding of tekst.


  

De oogjes en kerstballen zijn later ingekleurd met eetbare verf.

De Edible art paint van Sweet Sticks is hiervoor uitermate geschikt. Gebruik voor het mooiste resultaat een heel fijn penseel van goede kwaliteit. 

Het sweet Sticks assortiment bestaat uit

* water activerende verf (goed dekkende eetbare waterverf)  

kant en klare verf in een flesje

Metallic lustre dust welke met Rejuvenator kan worden aangelengd tot verf. Ook de prachtige kleuren lustre dust van Faye cahill zijn uitermate geschikt om te verven.

* Paint Powder: Verf in poedervorm welke geactiveerd wordt met rejuvenator

 

     


De Partystamp Debosser fondantstempels zijn in vele thema's te bestellen waardoor ze voor elke gelegenheid te gebruiken zijn.














Wil je graag meer informatie in de mogelijkheden voor een gepersonaliseerde stempel? Klik dan hier 


  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook


Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited