Doorgaan naar hoofdcontent

Swiss Meringue Botercreme Sprinkled Cupcakes



Afgelopen weekend werd mijn oudste dochter alweer 20 jaar.... Vanwege Corona was ook voor haar een groot feest niet mogelijk maar het zomaar voorbij laten gaan... daar hebben we niet eens over nagedacht! Er zijn voldoende manieren om een quarantine party ofwel een lockdown feestje te vieren waardoor een verjaardag misschien nog wel meer bijzonder wordt dan in "normale" omstandigheden. Toen in April onze jongste dochter 16 werd hebben we een drive by feest georganiseerd, alle vrienden en familieleden kwamen in hun auto volop versierd met slingers, ballonnen en tekstborden al toeterend en zingend voorbij gereden, echt een unieke ervaring! Toen was het stralend weer en zat Denyce buiten aan een tafel vol corona proof verpakte cupcakes en drankjes om aan de "gasten" uit te delen als bedankje voor hun komst. In Januari is dat natuurlijk niet te doen dus werd er een ander alternatief verzonnen. 

Met een whats app bericht hebben we alle vrienden en familie gevraagd om een videoboodschap voor Alysha te maken om haar te feliciteren. Al deze leuke en grappige filmpjes en foto's samen werden samengevoegd tot een 25 minuten durende video waarmee we Alysha op haar verjaardag verraste. Hiermee was iedereen er toch een beetje bij ! 

Daarnaast heb ik een High Champagne tea georganiseerd voor haar en haar beste vriendinnen. De hele tafel stond vol met lekkere hapjes en een bokaal met champagne flessen koelgehouden door grote zelfgemaakte ijsballen met rozen er in. 

Mocht je willen weten hoe we deze hebben gemaakt laat het dan weten in een comment onder dit bericht dan zal ik hier ook een blog over maken. Het zag er super mooi en chique uit en zorgde er uiteraard ook voor dat de champagne heerlijk koud bleef de hele dag.

Op het Instagram account en de Facebook pagina van Partysweets.nl zie je nog meer inspirerende foto's en filmpjes van de High Champagne sweet table. 

 Vandaag ga ik jullie laten zien hoe de Swiss Meringue Buttercream Sprinkled cupcakes zijn gemaakt. Alles is homemade, op de mooie champagne gouden baking cups deze zijn te koop in onze webshop.  

De Decoratie: 

De parels op de toef zijn gemaakt van isomalt, hiervoor heb ik eerst Faye Cahill edible lustre dust in de silicone mal gestrooid. Dit is de kleur Rose quarts maar alle kleuren van dit merk zijn echt prachtig! Daarna heb ik de mal gevuld met de gesmolten Isomalt en heb het laten uitharden. Het resultaat is super mooi en het zijn net echte diamanten. 

De macarons zijn gemaakt met de mix voor macarons waar je alleen water aan hoeft toe te voegen. Echter voor de kleur en extra smaakexplosie heb ik een schep Sugar and Crumbs sinaasappel cacaopoeder toegevoegd aan het beslag. De andere helft van het beslag heb ik op kleur gebracht met de Celebakes pink kleurstof. Omdat het thema goud en roze was heb ik na het bakken een aantal macaron schelpen goud geverfd mbv edible lustre dust aangelengd met rejuvenator. Hiervoor zijn de dustspoeders van de merken Sweetsticks, Roxy and Rich zowel als Faye Cahill te gebruiken. Allemaal geven ze een prachtig dekkend effect. 

De Cupcakes:

Mijn cupcakes bak ik altijd met de Funcakes mix voor cupcakes, Hiermee maak je snel en eenvoudig heerlijke cupcakes. Je kunt hier een extra smaak aan toe voegen door een smaakstof toe te voegen maar ik vind het lekker om ze na het bakken te injecteren met een klein beetje Sweet Freedom siroop  echter dit is een extra optie, de cupcakes smaken ook zonder deze toevoegingen al heerlijk.

De champagne gouden baking cups zijn naast dat ze super mooi van kleur en vorm blijven ook extra handig omdat ze door hun stevigheid niet in een muffin bakvorm geplaatst hoeven te worden waardoor er meerdere tegelijkertijd in de oven passen om afgebakken te worden. Daarnaast kan de cup doordat ze helemaal opengevouwen kunnen worden ook als bordje dienen om tijdens het eten de kruimeltjes op te vangen. 


De Swiss Merengue Buttercream:

Zowel de rand om de sprinkels op vast te plakken als de toef is heerlijke luchtige smeuïge swiss merengue botercreme. Waar het normaal gesproken een hele boel tijd en inspanning kost om een goede SMBC te maken heeft Sugar and Crumbs het grootste werk al voor je verricht door de Whipping it UP mix op de markt te brengen. Waar we Sugar and Crumbs al kennen van de heerlijke icing sugar en cacao poeders waaraan op natuurlijke basis een heerlijke smaak is toegevoegd is dit een mix met eiwitpoeder. Deze mix is tevens te gebruiken voor meerdere recepten zoals o.a. macarons, merengue en pavlova.

De Mix is verkrijgbaar in 8 verschillende smaken:

Velvet Vanilla, Salted Caramel, Strawberry Milkshake, Raspberry Riple, Black Cherry, Lemon Drizzle, Coconut en last but not least White chocolate-Raspberry

Ingrediënten voor deze SMBC: 

1 pak Sugar and Crumbs Whipping it up in je favoriete smaak

500 gram (room)boter op kamertemperatuur

270 ml Warm water

Materialen:

spuitzak, grote coupler, spuitmond 2A en 1M 

Werkwijze:

* Boter in ca 7 minuten op de hoogste stand romig kloppen, 

* Voeg de whipping it up mix toe en spatel het door de boter heen tot alles is opgenomen.

* Voeg het warme water toe

* Meng alles eerst rustig door elkaar en klop het vervolgens op de hoogste stand nog 5 minuten goed door tot een luchtige smeuïge botercreme is ontstaan. die los laat van de mengkom.

* Doe de SMBC over in een spuitzak met een Large coupler zodat je makkelijk van spuitmond kunt wisselen. Start met de ronde 2A spuitmond en spuit een cirkel over de buitenste rand van de cupcakes (zie foto hieronder)


 * Plaats je favoriete sprinkelmix op een plat schaaltje, ik heb zelf een blend gemaakt van de Funcakes gouden sugar strandswitte jimmies, glimmer mini stars confetti, witte parels, rose suiker kristallen en roze chocolade parels. 



* Dip de cupcake ondersteboven in de sprinkels zodat de hele cirkel SMBC helemaal is bedekt.

* Wissel de spuitmond voor de 1M ( mocht je deze niet hebben dan is de 4B of 6B ook een goed alternatief om een mooie grote toef te spuiten in he midden van de cupcake.
 
* Decoreer tot slot de toef met de isomalt decoraties of macaron en breng als finishing touch nog enkele grote sprinkels aan met behulp van een tweezers. 
 


Like, Share & Win

Klik hier voor een video op Instagram over deze cupcakes waarmee je tot 15 Januari kans maakt op een gratis proefverpakking Sugar and Crumbs whipping it up.  Like, share en laat ons in een comment weten welke smaak je wilt uitproberen.

Hieronder nog enkele foto's en een video om je een idee te geven hoe de High Champagne tea er uit zag;







Ik ben super benieuwd wat je van dit blog vind, laat het me weten als je nog vragen hebt maar ook wanneer je een onderwerp op bakgebied hebt waarvan je graag wat meer zou willen weten, wie weet kan ik hier een volgend blog aan wijden. Schrijf hieronder een comment en ik doe mijn uiterste best om zsm te reageren!





  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook







Reacties

  1. Hoi. Ik heb zojuist (pas) je blog gelezen, omdat ik even op je site kwam snuffelen. Leuke blog en leerzaam voor mij. Ik ga het binnenkort uitproberen, met mijn gewonnen prijs. Zoals je het beschrijft, moet het voor mij ook te doen zijn ;-).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited