Afgelopen weekend werd mijn oudste dochter alweer 20 jaar.... Vanwege Corona was ook voor haar een groot feest niet mogelijk maar het zomaar voorbij laten gaan... daar hebben we niet eens over nagedacht! Er zijn voldoende manieren om een quarantine party ofwel een lockdown feestje te vieren waardoor een verjaardag misschien nog wel meer bijzonder wordt dan in "normale" omstandigheden. Toen in April onze jongste dochter 16 werd hebben we een drive by feest georganiseerd, alle vrienden en familieleden kwamen in hun auto volop versierd met slingers, ballonnen en tekstborden al toeterend en zingend voorbij gereden, echt een unieke ervaring! Toen was het stralend weer en zat Denyce buiten aan een tafel vol corona proof verpakte cupcakes en drankjes om aan de "gasten" uit te delen als bedankje voor hun komst. In Januari is dat natuurlijk niet te doen dus werd er een ander alternatief verzonnen.
Met een whats app bericht hebben we alle vrienden en familie gevraagd om een videoboodschap voor Alysha te maken om haar te feliciteren. Al deze leuke en grappige filmpjes en foto's samen werden samengevoegd tot een 25 minuten durende video waarmee we Alysha op haar verjaardag verraste. Hiermee was iedereen er toch een beetje bij !
Daarnaast heb ik een High Champagne tea georganiseerd voor haar en haar beste vriendinnen. De hele tafel stond vol met lekkere hapjes en een bokaal met champagne flessen koelgehouden door grote zelfgemaakte ijsballen met rozen er in.
Mocht je willen weten hoe we deze hebben gemaakt laat het dan weten in een comment onder dit bericht dan zal ik hier ook een blog over maken. Het zag er super mooi en chique uit en zorgde er uiteraard ook voor dat de champagne heerlijk koud bleef de hele dag.Op het Instagram account en de Facebook pagina van Partysweets.nl zie je nog meer inspirerende foto's en filmpjes van de High Champagne sweet table.
Vandaag ga ik jullie laten zien hoe de Swiss Meringue Buttercream Sprinkled cupcakes zijn gemaakt. Alles is homemade, op de mooie champagne gouden baking cups deze zijn te koop in onze webshop.
De Decoratie:
De parels op de toef zijn gemaakt van isomalt, hiervoor heb ik eerst Faye Cahill edible lustre dust in de silicone mal gestrooid. Dit is de kleur Rose quarts maar alle kleuren van dit merk zijn echt prachtig! Daarna heb ik de mal gevuld met de gesmolten Isomalt en heb het laten uitharden. Het resultaat is super mooi en het zijn net echte diamanten.
De macarons zijn gemaakt met de mix voor macarons waar je alleen water aan hoeft toe te voegen. Echter voor de kleur en extra smaakexplosie heb ik een schep Sugar and Crumbs sinaasappel cacaopoeder toegevoegd aan het beslag. De andere helft van het beslag heb ik op kleur gebracht met de Celebakes pink kleurstof. Omdat het thema goud en roze was heb ik na het bakken een aantal macaron schelpen goud geverfd mbv edible lustre dust aangelengd met rejuvenator. Hiervoor zijn de dustspoeders van de merken Sweetsticks, Roxy and Rich zowel als Faye Cahill te gebruiken. Allemaal geven ze een prachtig dekkend effect.
De Cupcakes:
Mijn cupcakes bak ik altijd met de Funcakes mix voor cupcakes, Hiermee maak je snel en eenvoudig heerlijke cupcakes. Je kunt hier een extra smaak aan toe voegen door een smaakstof toe te voegen maar ik vind het lekker om ze na het bakken te injecteren met een klein beetje Sweet Freedom siroop echter dit is een extra optie, de cupcakes smaken ook zonder deze toevoegingen al heerlijk.
De champagne gouden baking cups zijn naast dat ze super mooi van kleur en vorm blijven ook extra handig omdat ze door hun stevigheid niet in een muffin bakvorm geplaatst hoeven te worden waardoor er meerdere tegelijkertijd in de oven passen om afgebakken te worden. Daarnaast kan de cup doordat ze helemaal opengevouwen kunnen worden ook als bordje dienen om tijdens het eten de kruimeltjes op te vangen.
De Swiss Merengue Buttercream:
Zowel de rand om de sprinkels op vast te plakken als de toef is heerlijke luchtige smeuïge swiss merengue botercreme. Waar het normaal gesproken een hele boel tijd en inspanning kost om een goede SMBC te maken heeft Sugar and Crumbs het grootste werk al voor je verricht door de Whipping it UP mix op de markt te brengen. Waar we Sugar and Crumbs al kennen van de heerlijke icing sugar en cacao poeders waaraan op natuurlijke basis een heerlijke smaak is toegevoegd is dit een mix met eiwitpoeder. Deze mix is tevens te gebruiken voor meerdere recepten zoals o.a. macarons, merengue en pavlova.
De Mix is verkrijgbaar in 8 verschillende smaken:
Velvet Vanilla, Salted Caramel, Strawberry Milkshake, Raspberry Riple, Black Cherry, Lemon Drizzle, Coconut en last but not least White chocolate-Raspberry
Ingrediënten voor deze SMBC:
1 pak Sugar and Crumbs Whipping it up in je favoriete smaak
500 gram (room)boter op kamertemperatuur
270 ml Warm water
Materialen:
spuitzak, grote coupler, spuitmond 2A en 1M
Werkwijze:
* Boter in ca 7 minuten op de hoogste stand romig kloppen,
* Voeg de whipping it up mix toe en spatel het door de boter heen tot alles is opgenomen.
* Voeg het warme water toe
* Meng alles eerst rustig door elkaar en klop het vervolgens op de hoogste stand nog 5 minuten goed door tot een luchtige smeuïge botercreme is ontstaan. die los laat van de mengkom.
* Doe de SMBC over in een spuitzak met een Large coupler zodat je makkelijk van spuitmond kunt wisselen. Start met de ronde 2A spuitmond en spuit een cirkel over de buitenste rand van de cupcakes (zie foto hieronder)
* Plaats je favoriete sprinkelmix op een plat schaaltje, ik heb zelf een blend gemaakt van de Funcakes gouden sugar strands, witte jimmies, glimmer mini stars confetti, witte parels, rose suiker kristallen en roze chocolade parels.
* Wissel de spuitmond voor de 1M ( mocht je deze niet hebben dan is de 4B of 6B ook een goed alternatief om een mooie grote toef te spuiten in he midden van de cupcake.
* Decoreer tot slot de toef met de isomalt decoraties of macaron en breng als finishing touch nog enkele grote sprinkels aan met behulp van een tweezers.
Ik ben super benieuwd wat je van dit blog vind, laat het me weten als je nog vragen hebt maar ook wanneer je een onderwerp op bakgebied hebt waarvan je graag wat meer zou willen weten, wie weet kan ik hier een volgend blog aan wijden. Schrijf hieronder een comment en ik doe mijn uiterste best om zsm te reageren!
Hoi. Ik heb zojuist (pas) je blog gelezen, omdat ik even op je site kwam snuffelen. Leuke blog en leerzaam voor mij. Ik ga het binnenkort uitproberen, met mijn gewonnen prijs. Zoals je het beschrijft, moet het voor mij ook te doen zijn ;-).
BeantwoordenVerwijderen