Doorgaan naar hoofdcontent

Pinata koekjesBenodigdheden:
 * Koekdeeg, 
snel en eenvoudig te maken m.b.v. Funcakes mix voor koekjes of lees voor mijn favoriete koekjesrecept, gemaakt met Sugar and Crumbs poedersuiker, mijn blog over koekjes stencillen.

* Royal icing

* Isomalt crystals

* Raket Uitsteker van Ann Clark

* mini Ei uitsteker van Ann Clark

* kleurstof Teal  of kleur naar wens van Celebakes of Magic Colours
* Sprinkles naar wens

tiploze spuitzakjes van Celebakes

Materialen: 2 bakplaten, bakpapier, hitte bestendige kom of silicone maatbeker , afkoelrooster, hitte bestendige handschoenenbak spray , needle tool

Werkwijze:
Maak een koekdeeg en laat deze minstens 1 uur rusten in de koelkast,
Rol het deeg overal even dik ui en steek de koekjes uit met de raket uitsteker, Per pinata koekje heb je drie uitgestoken raketjes nodig. Steek met de mini ei uitsteker de raampjes uit alle koekjes.
Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat de koekjes nogmaals minsten 20 minuten koelen in de koelkast. Dit zorgt er voor dat de koekjes tijdens het bakken hun vorm behouden. Verwarm de oven voor op 175 Gr Celsius. Haal de koekjes uit de koelkast en plaats deze op een bakplaat van kamertemperatuur om te voorkomen dat de oven te snel warmte verliest.
bak de koekjes af op 160 G C tot deze mooi goudbruin van kleur zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Nu is het tijd om de raampjes te maken met de Isomalt Crystals, PAS OP VOOR VERBRANDING!! Isomalt wordt 180 gr Celsius, dit dient dus door een volwassen persoon met hitte bestendige handschoenen aan gedaan te worden

Doe de isomalt Crystals in de hitte bestendige maatbeker en plaats in de magnetron voor 20 seconden. Doe hitte bestendige handschoenen aan en schud de inhoud voorzichtig rond zodat het gelijkmatig smelt. Plaats opnieuw in de magnetron voor 20 sec en blijf dit herhalen totdat alle Crystals zijn gesmolten en de isomalt bruist. Haal het dan uit de magnetron en laat het uitbruisen. Giet je de isomalt te snel terwijl het nog niet is uitgebruist dan krijg je luchtbellen in het "glas/ raampje"


Per pinata koekje heb je twee koekjes met een raampje nodig en 1 koekje zonder raampje, deze komt in het midden en zorgt voor de ruimte van de sprinkles.

Leg de koekjes waar een raampje in moet komen op een met bakspray ingespoten bakplaat en giet voorzichtig de gesmolten isomalt in het eivormige raampje. Mochten er toch nog luchtbelletjes inzitten dan kun je deze met een needle tool proberen te verwijderen. Vul op deze manier alle raampjes en laat ca 15 min. uitharden. Dit hoeft niet in de koelkast.

Maak ondertussen de royal icing klaar volgens de verpakking, zorg voor een stevige consistentie om de koekjes aan elkaar vast te kunnen lijmen. En maak een medium consistentie in de gewenste kleur van de raket om het bovenste koekje te icen.

Doe beide royal icing mixen in  een aparte tiploze spuitzak en sluit de zakjes met een sluitclip

 

Pak het bovenste koekje (met Isomalt raampje) en spuit met de medium consistentie royal icing de buitenrand van de raket en omlijn het raampje zodat je een dijkje krijgt die voorkomt dat de royal icing er over heen vloeit. Je mag best een randje koek overhouden buiten de randjes, je mag best zien dat het een koekje is! Vloei vervolgens het koekje vol met royal icing en verwijder evt. luchtbelletjes met de needle tool. Deze kun je ook gebruiken om de royal icing over het gehele koekje te verdelen, pas wel op dat je het koekje niet raakt met de needle tool om te voorkomen dat er koekkruimels in de royal icing terecht komen.  Laat de royal icing goed uitharden ( in een droogoven of een nacht aan de lucht)


Spuit een lijntje stevige royal icing over de onderkant van het middelste koekje (zonder isomalt raampje) en plaats deze op het onderste koekje (met isomalt raampje) druk voorzichtig aan zodat het goed vast zit maar je de koekjes niet breekt. Indien gewenst kun je parels, sterretjes of andere decoratie aanbrengen in de natte icing zodat het vastplakt.  Laat drogen.

Vul de open ruimte van het middelste koekje met sprinkles naar wens, niet te vol want dan is er geen ruimte om te bewegen tijdens het schudden.

Breng nu op dezelfde manier een lijmlaagje aan op het middelste koekje en plaats vervolgens het bovenste koekje met icing er op en laat weer goed drogen zodat het goed vast zit en er geen sprinkles aan de lijm blijven plakken.

Als de royal icing goed is gedroogd dan is de raket klaar voor lancering!
Verpak de traktatie evt. in transparante foliezakjes.  Hopelijk heb ik je via dit blog weer weten te inspireren en zien we binnenkort je pinata creatie terug op een foto! 

Veel bakplezier en een heerlijke dag gewenst!  
  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook

Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited