Doorgaan naar hoofdcontent

KOEKJES STENCILLEN

KOEKJE Gemaakt met de Koekdesign uitsteker en hulpstencilom details aan te brengen met royal icing , airbrush of cacaopoeder. in dit blog van partysweets.nl wordt uitgebreid beschreven hoe je koekjes decoreert met fondant
maak mooie jungle koekjes met de Koekdesign koekuitstekers en koelstencils te koop in de wegwinkel van partysweets.nl bevestigt in EINDHOVEN
KOEKJES BAKKEN IN DE VAKANTIE


Hier in het zuiden is de herfstvakantie begonnen. Misschien lees je dit blog terwijl je ergens ver weg in het zonnetje ligt... dan wil ik je even vooraf waarschuwen.... Er zit een kans in dat je last krijgt van acute heimwee naar je oven šŸ˜ Mocht je niet op vakantie gaan maar een hele week de kinderen thuis hebben die door het weer geen zin hebben om naar buiten te gaan en zich kapot vervelen.... BOF JIJ EVEN !!! Want dan kun je direct met ze aan de slag!

HALLOWEEN KOEKJES

Zelf ben ik al jaren helemaal gek op Halloween, de herfstvakantie stond dan ook altijd in het teken van knutselen en freubelen in dat thema. Tien jaar geleden heb ik in een gekke bui mijn dochters, 2 neefjes en een nichtje geschminkt en zijn ze bij de buren langs de deur gegaan voor trick or treat. Dat was zo goed bevallen dat ze het jaar daarop een paar vriendjes meenamen en het jaar daarop vriendjes van vriendjes enz. Dat was het begin van PartyCREEPS@Acht waar tegenwoordig zo'n 150 kinderen uit ons dorp aan mee doen. Dus dat betekend dat er voldoende treats in huis moeten zijn!
lees in het blog van partysweets.nl hoe je deze mooie koekjes met details kunt maken met de koekuitsteker van het  merk koeKdesign verkrijgbaar in onze (web)winkel met bakspullen en kaartdecoraties gevestigd in eindhoven
in dit blog lees je precies hoe je dit mooie halloweenkoekje kunt maken met behulp van de KOekdesign koekuitsteker en hulpstencil. inclusief ons favoriete koek recept met sugar and crumbs natural flavoured icing sugar . verkrijgbaar in de webshop van partysweets.nl
Op dit moment ben ik bezig om Halloween koekjes te bakken. Het ideale hiervan is dat je koekjes een hele tijd kunt bewaren mits goed verpakt dus je kunt lekker vooruit werken. Laten we nou net deze week de prachtige koekuitstekers en stencils van Koekdesign hebben binnengekregen! Bof ik even dat ik ze direct kan gaan uittesten.

KOEKUITSTEKERS VAN  KOEKDESIGN:

De kunststof cookie-cutters van Koekdesign hebben een scherpe uitsteek-rand van 0,4 mm. de uitstekers zijn gemaakt van voedsel veilig materiaal en geprint met een 3D printer. Ze zijn zowel geschikt voor het uitsteken van koekdeeg, fondant, marsepein, klei enz.
Ons assortiment van de Koekdesign uitstekers wordt de komende tijd enorm uitgebreid want er is enorm veel vraag naar stevige mooi gevormde uitstekers dus houdt onze site in de gaten. Mocht je op zoek zijn naar een specifieke uitsteker dan kun je ons altijd mailen zodat wij kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn. Het e-mailadres is info@partysweets.nl

RECEPT VOOR KOEKJES:

Voorheen gebruikte ik zelf altijd de Funcakes bakmix voor koekjes, deze werkt heel fijn en de koekjes behouden hun vorm na het bakken. Echter als je mijn andere blogs ook hebt gelezen weet je dat ik een enorme fan ben van de Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugars. Dit is hele fijne poedersuiker waar op een natuurlijke wijze smaak aan is toegevoegd. We hebben zo'n 30 verschillende smaakcombinaties van Sugar and Crumbs icing sugars in ons assortiment dus voor ieder meer dan wat wils! De mogelijkheden van deze icing sugar zijn enorm, in elk recept kun je de suiker vervangen voor Sugar and crumbs icing sugar. Nu ben ik aan het experimenteren gegaan en heb een recept gevonden waarmee je met deze icing sugar een koekdeeg maakt die

* lekker is,
* goed te verwerken is,
 en heel belangrijk
* de vorm vast houdt tijdens het bakken!

Graag deel ik dit recept met de lezers van dit blog en ik hoop oprecht dat je me laat weten wat je er van vindt.
lees het blog van partysweets.nl met het koekjes recept waarin we sugar and crumbs icing sugar gebruiken. partysweet.nl wil met dit blog iedereen inspireren om de lekkerste traktaties te maken partysweets is een (web)winkel met bakspullen en kaartdecoraties gevestigd in EINDHOVENVoor de Halloween koekjes heb ik gekozen voor de warme herfstsmaak Honeycomb Sugar and crumbs icing sugar maar uiteraard kan je elke smaak gebruiken die jij lekker vindt of kies voor de velvet vanille voor een neutrale zachte vanille smaak. Door de fijne structuur van de icing sugar krijg je ook een mooi glad koekdeeg zonder suikerkristallen.

Recept:

250 gram ongezouten roomboter op kamer temperatuur
160 gram Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar, smaak naar keuze
   1 ei
450 gram fijne bloem
    een snufje zout

Bereiding van het koekdeeg:

Meng de roomboter, Sugar and Crumbs icing sugar en het ei in de mixer met een deeghaak tot een romige massa, schraap met een spatel de bodem van de mixkom schoon zodat alle boter goed vermengd wordt met de suiker. Mix niet te lang om te voorkomen dat er teveel lucht in het deeg komt waardoor je luchtbelletjes in je koekjes kunt krijgen tijdens het bakken.

Zet de mixer op een lage stand en voeg lepel voor lepel de bloem en het zout toe. Maak evt. een schone theedoek vochtig en hang deze over de mixer heen om verstuiving te voorkomen. Blijf rustig mengen tot een mooi glad en samenhangend deeg ontstaat.

Haal het deeg uit de mixkom en kneed nog eens met de hand door en druk het plat, verpak het vervolgens luchtdicht in vershoudfolie en plaats het in de koelkast om te rusten voor ten minste 1 uur (liever langer)

Het deeg blijft ongebakken in de koelkast houdbaar tot aan de houdbaarheidsdatum van de eieren. Het is dus niet nodig om alles in 1 keer op te bakken. Koekdeeg kan ook worden ingevroren en blijft zo 3 maanden houdbaar. Ook uitgestoken ongebakken koekjes kunnen worden ingevroren waardoor je altijd in een handomdraai koekjes af kunt bakken bij onverwachts bezoek of wanneer je spontaan zin hebt om koekjes te decoreren.

Nu heb je dus het deeg klaar en kan de echte pret gaan beginnen!

Haal (een gedeelte van) het koekdeeg uit de koelkast, leg het op een vel bakpapier, Plaats twee gelijke latjes van ca 7 mm dikte aan beide zijden van het deeg Hierdoor is het gemakkelijk om het deeg overal even dik uit te rollen. Plaats een nieuw vel bakpapier over het deeg. Op deze manier rolt het makkelijk uit en heb je geen bloem nodig om het plakken tegen te gaan waarmee je voorkomt dat het deeg te droog wordt. Zet een met bakpapier bekleedde bakplaat klaar waar de uitgestoken koekjes op geplaatst kunnen worden.

Rol het deeg uit tussen de twee vellen bakpapier totdat over de hele plak de dikte van de latjes is behaald. Haal het bovenste vel bakpapier weg en steek je koekjes uit met je favoriete koekuitstekers.

Naast het Koekdesign assortiment vind je in ons assortiment ook vele mooie metalen uitstekers van het zeer goede kwaliteit merk Ann Clark gemaakt in Amerika.

KOEKJES UITSTEKEN DIE NIET UITLOPEN, HUN VORM VAST HOUDEN TIJDENS HET BAKKEN EN DAARNA DECOREREN MET BEHULP VAN HET HULPSTENCIL OM DETAILS TOE TE VOEGEN. met dit blog wil  PARTYSWEETS.NL  mensen inspireren om lekker aan de bak te gaan. partysweets.nl is een (web)winkel met bakspullen en decoraties met een zeer ruim aanbod direct uit de voorraad leverbaar.
 Indien er kleine restjes koekdeeg aan het uitgestoken koekje blijven zitten verwijder je deze met een needle tool zodat je mooie strakke koekjes krijgt.

Til de uitgestoken koekjes op met een cookie spatula en leg deze op de met schoon bakpapier bekleedde bakplaat.
in dit blog lees je alles over het maken van een koekdeeg, het uitsteken, bakken en decoreren van koekjes. met dit blog willen we je graag inspireren om aan de bak te gaan!

Koek stencillen:

Er zijn meerdere manieren manieren om koekjes te stencillen

* stencillen met cacaopoeder
* Stencillen met air brush 
* Stencillen met royal icing
* stencillen met dust


KOEKJES Stencillen met cacaopoeder:

Nadat de koekjes zijn uitgestoken (voor het bakken) kun je de details met cacaopoeder aanbrengen. Dit is handig wanneer je de koekjes na het bakken wilt decoreren met royal icing, het is dan slechts een kwestie van overtrekken. Maar het is eigenlijk niet eens nodig om de koekjes met royal icing af te werken aangezien de details met cacaopoeder het koekje al een mooie uitstraling geven.

 De FMM Dab-a-dust dusting pouch werkt hierbij heel erg fijn. Vul deze met de Sugar and crumbs cacaopoeder, dit is een cacaopoeder waar op natuurlijke wijze een smaak is toegevoegd waardoor je een hele lekkere smaakcombinatie krijgt zoals cacao met kersen / cacao met kokos en cacao met sinaasappel!

sugar and crumbs cacao poeder met sinaasappelsmaak is perfect om de lekkerste traktaties te maken maar is ook te gebruiken om details toe te voegen aan koekjes met behulp van hulpstencils van Koekdesignsugar and crumbs cacao poeder met sinaasappelsmaak is perfect om de lekkerste traktaties te maken maar is ook te gebruiken om details toe te voegen aan koekjes met behulp van hulpstencils van Koekdesignsugar and crumbs cacao poeder met sinaasappelsmaak is perfect om de lekkerste traktaties te maken maar is ook te gebruiken om details toe te voegen aan koekjes met behulp van hulpstencils van Koekdesign

sugar and crumbs cacao poeder met sinaasappelsmaak is perfect om de lekkerste traktaties te maken maar is ook te gebruiken om details toe te voegen aan koekjes met behulp van hulpstencils van Koekdesign
Plaats het stencil op het uitgestoken koekje en druk het zachtjes aan zodat het goed aansluit en de cacaopoeder niet onder het stencil kan stuiven maar enkel op de uitgesneden details wordt aangebracht.  Dust enkele malen over het stencil heen zodat de details duidelijk zichtbaar worden. wrijf zachtjes na zodat het overtollige cacaopoeder wordt verwijderd. Til ten slotte het stencil omhoog en zie het resultaat. 

Dit is de enigste methode van stencilling voor het bakken, de andere methoden worden op een afgebakken koekje toegepast vandaar dat ik nu eerst verder ga met het afbakken van de koekjes.Afbakken van de koekjes: 

Door het uitrollen en verwerken is het koekdeeg warm en zacht geworden, om te voorkomen dat ze in de oven uit gaan lopen is het belangrijk dat ze eerst worden gekoeld waardoor ze weer stevig zijn. Plaats de bakplaat met uitgestoken (en evt. met cacao gestencilde) koekjes minimaal 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 Graden Celsius. Haal na minstens een half uur de bakplaat uit de koelkast en verplaats het bakpapier met de uitgestoken koekjes op een bakplaat die op kamertemperatuur is. Wanneer je de koude bakplaat uit de koelkast rechtstreeks in de oven zou zetten verlies je veel warmte in de oven. Zet de oventemperatuur terug naar 160 graden en plaats de koekjes in de oven. Bak ze ongeveer 15-20 minuten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes eerst 10 minuten op de bakplaat afkoelen waarna ze verplaatst worden op een rooster om helemaal af te koelen. Gebruik de Really big Spatula om je koekjes makkelijk en zonder te breken op te tillen, deze spatula is extra groot en hierdoor ook geschikt voor grote koeken


De koekjes zijn nu al erg mooi om te presenteren maar de cacao lijntjes kunnen dus ook nog  overgetrokken worden met royal icing. 

Stencilen na het bakken:

Het is ook mogelijk om het stencil pas te gebruiken wanneer de koekjes al zijn afgebakken. Laat de koekjes helemaal afkoelen en bekleed ze  dan met royal icing of fondant (uitgestoken met dezelfde uitsteker als het koekje, plak de fondant mbo eetbare lijm vast op het koekje) Als deze basislaag is uitgehard leg je het stencil hier op en breng je de details aan met een eetbare stift, edible art paint, airbrush, dust of royal icing in een andere kleur. Til het stencil voorzichtig op en laat het goed drogen.

Op de foto's hieronder zie je de nieuwe 8-packs Edible art paint van Sweet Sticks. Deze is verkrijgbaar in de varianten metallic en pastel. Deze verf werkt super fijn voor het verven op o.a. fondant, royal icing, suikerkoekjes, marshmallow, suikergoed, ganache, chocolade en macarons  
Deze verf is ook favoriet voor het inkleuren van de Sweet Stamp lettersets en elements sets. Dit kan met een penseeltje of met de pour bottles van Sweet Stamp. De potjes zijn ook in vele kleuren los verkrijgbaar.

set met 8 verschillende kleuren edible art paint van sweetsticks ideaal in combinatie met de sweetstamp stempesets                set met 8 verschillende metallic kleuren edible art paint van sweetsticks ideaal in combinatie met de sweetstamp stempesets


Daarnaast heeft Sweet Sticks de eetbare waterverf in vele mooie dekkende kleuren en verkrijgbaar als edible art metallic palette met 10 kleuren  en losse kleurtjes water activated edible art paint zo mooi verpakt alsof het make-up betreft. Deze verf kan met een in water gedipt penseel worden geactiveerd en aangebracht op je creatie. Er is dus geen alcohol voor nodig.
lees het blog van partysweets.nl om alles te lezen over het koekjes bakken en decoreren in dit blog van partysweets.nl lees je alles over het bakken en decoreren van koekjes in combinatie met sweet sticks by Amy cakes stempelset en de zweetsticks edible art food paint


in dit blog lees je alles over het bakken en decoreren van koekjes mbv koeldesign koekuitstekers, sweetstamp by amy cakes en edible art paint van sweetsticks

Maak er een cadeautje van!

Koekjes zijn, mits luchtdicht verpakt, lang houdbaar en kunnen dus al in voren worden klaargemaakt. Ideaal wanneer je een groot aantal koekjes of een uitgebreide sweettable gaat maken. Verpakt in een leuk doosje of  per stuk in foliezakjes heb je prachtige traktaties om cadeau te geven!

Hieronder volgen enkele foto's van koekjes die ik de laatste weken heb gemaakt om cadeau te geven:


lees in het blog van partysweets.nl precies hoe deze baby rompertje koekjes met tekst gemaakt zijn. Deze romper & hartjes koekjes maakte ik als kraamcadeautje voor onze buren die de trotse ouders zijn geworden van Duke. De rompertjes heb ik bekleed met smartflex fondant gekleurd met de Celebakes kleurstof sky blue. deze heb ik uitgerold, vervolgens het reliĆ«f aangebracht met de Patchwork cutter quilting en de letters zijn er in gestempeld met de Sweet stamp sweetsticks set vervolgens het rompertje uitgestoken met de Ann Clark cookie cutter onesie, op het koekje vastgeplakt en ingeverft met de Roxy and Rich dark gold dust aangelengd met rejuvenator.

De hartjes koekjes zijn uitgestoken met de hartvormige geribbelde koekuitsteker met witte coating, bekleed met fondant waaraan het gebreidde patroon met behulp van de brei patroon silicone mal is aangebracht. De koekjes zijn verpakt in de transparante folie zakjes plat en een Pure taartdoos van 21x21 cm


in dit blog van partysweets.nl lees je precies hoe je deze mooie koekjes kunt bakken en decoreren met behulp van sweet stamp set, sprinkles, edible art paint van sweetsticks en smartflex fondantDeze thank you koekjes maakte ik voor het lieve gastgezin waar mijn jongste dochter (rechts op de foto) onlangs een geweldige week in ItaliĆ« heeft mogen verblijven. 
De koekjes en fondant zijn uitgestoken met een ronde uitsteker uit de PME cutter circle set  de tekst is er in gestempeld met de Sweet Stamp Vanilla set ingekleurd met de goud uit het Sweet Sticks metallic palette de sprinkles op de ronde koekjes is de unicorn mix van Sprinkletti

in dit blog van partysweets.nl lees je vele tips en ideeĆ«n om zelf prachtige koekjes te maken voor thema kinderfeestjesAfgelopen zondag werd ons neefje Eloy 2 jaar en aangezien hij helemaal fan is van jungle dieren en met name de giraf  heb ik deze koekjes voor hem gemaakt. De ronde koekjes zijn versierd met een ronde afbeeldingen afgedrukt op een eetbare frosting sheet uitgeknipt en op een fondant rondje geplakt met eetbare lijm. De giraffe koekjes zijn gemaakt met de Koekdesign giraffe koekuitsteker, bekleed met fondant en met een airbrush en het bij de koekuitsteker behorende stencil voorzien van de details.Naast dat het super ontspannend is om koekjes te bakken en decoreren begrijp je vast hoe leuk het is om mensen te verassen met zo'n persoonlijk cadeautje om van te snoepen!

Dusssss...... voor wie ga jij aan de bak? Uiteraard mag je niet vergeten om af en toe wat extra te oefenen om zelf te kunnen proeven wat je hebt gebakken ;-)

Ik hoop dat dit blog je nieuwe ideeƫn en inspiratie heeft gegeven om aan de bak te gaan, mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag!

De bakwinkel van Partysweets in Eindhoven:

De gebruikte materialen zijn gelinkt zodat je de artikelen makkelijk terug kunt vinden in de webshop. Alle bestellingen waarvan de betaling voor 12:00 uur door ons is ontvangen worden nog dezelfde werkdag verstuurd. Uiteraard is het ook mogelijk om naar de fysieke winkel van Partysweets te komen aan de Rijnstraat in Acht / Eindhoven. Op woensdagochtend kun je hier zo binnen komen lopen tussen 09:30-12:00 uur maar het is ook mogelijk om op een andere werkdag langs te komen echter dan graag op afspraak zodat er zeker iemand aanwezig is die je kan verwelkomen. Om er zeker van te zijn dat iets niet is uitverkocht wanneer je in de winkel komt kun je ook een online afhaalbestelling plaatsen. Op deze manier worden de artikelen direct voor jou uit de voorraad gereserveerd en ontvang je per mail een afhaalbevestiging zodra je bestelling klaar staat.


via dit blog neem je een kijkje in het assortiment van partysweets.nl in eindhovenOp dit moment is het volop Halloween in onze winkel, mocht je nog Halloween treats gaan maken dan vind je bij ons een groot assortiment aan sprinkles, chocolade mallen, baking cups, uitstekers en decoratie materialen. Bekijk hier het gehele Halloween assortiment in de webshop.


Veel bakplezier gewenst en tot  het volgende blog!


Een heerlijke dag gewenst!  
  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   FacebookReacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariĆ«s, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creĆ«ren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. IngrediĆ«nten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited