Doorgaan naar hoofdcontent

Meringue Pretzels




MERINGUE PRETZELS



Deze traktatie is echt geschikt voor elk feestje en gelegenheid, door het gebruik van diverse sprinkels  kun je ze voor elk thema aanpassen. Ze smaken  heerlijk door de combinatie van hartig en zoet. De meringue wordt gemaakt met Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar, ofwel poeder suiker waaraan op natuurlijke wijze een smaak is toegevoegd. Deze poedersuiker is verkrijgbaar in ca 25 verschillende smaken en smaakcombinaties dus voor ieder wat wils. Mijn voorkeur voor dit recept gaat uit naar witte chocolade, honeycomb, velvet vanille of salted karamel maar dat is uiteraard persoonlijk.

Voor het recept en de bereiding van de meringue verwijs ik je graag naar mijn blog over glitter meringue kisses 1 recept is voldoende om ca 15 meringue pretzels te maken.

Wat je verder nog nodig hebt is:


* pretzels/ zoute stokjes 
Deze zijn in diverse varianten te verkrijgen in de supermarkt, ik heb pretzels gebruikt met een pindavulling in combinatie met witte chocolade meringue. In een kerstpakket zat een doosje pretzels omhuld met een laagje karamel, deze heb ik gebruikt in combinatie met velvet vanilla meringue.

* Spuitzak
* Grote spuitmond die ruim over de pretzel past. ik heb een 4B (bij dikkere prretzels adviseer ik om voor een 6B te gaan) en een 1M gebruikt de 1M geeft net iets meer scherpe randjes aan de meringue (zie foto hieronder)
* sprinkels in kleur of thema naar wens
* bakplaat bekleed met bakpapier.




Werkwijze voor het opspuiten van merengue pretzels:

* Doe de meringue over in de spuitzak met spuittip, sluit af met een sluitclip.
* Pak in je ene hand een pretzel en in de andere hand de spuitzak.
* Steek de pretzel door de spuitmond in de spuitzak tot ca 2 cm boven de onderkant (zodat er nog voldoende mogelijkheid is om het stokje vast te houden)
* Zet druk op de spuitzak zodat de meringue over de pretzel wordt gespoten en maak ondertussen een draaiende beweging met de pretzel om een mooie structuur te krijgen en til de spuitzak zachtjes omhoog.
* spuit door tot je aan de bovenkant van de pretzel bent gekomen, stop de druk en trek de spuitzak omhoog voor een mooie punt.
* Leg de meringue pretzel op het bakpapier en strooi naar hartenlust de sprinkles er over heen.
* Maak zo alle pretsels af, wacht niet te lang met het strooien van de sprinkles aangezien de merengue dan droogt en de sprinkles niet zo goed meer blijven plakken.
* Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven van 80 Graden en laat de pretzels 90-120 minuten op ventilatie stand drogen.






De Pretzels kunnen geserveerd worden in glazen potjes en bewaard in een weckpot blijven ze een hele lange tijd heerlijk knapperig. Als traktatie is het leuk om deze te verpakken in transparante folie zakjes.

Bekijk ook mijn instructie video op youtube

Klik hier om op youtube mijn instructie video te bekijken waarin je kunt zien hoe ik de merengue pretzels spuit.


Mocht je dit recept uit gaan proberen... vergeet je dan niet om partysweets.nl te taggen op Facebook of Instagram ?! Je kunt ook de #partysweetsofthemonth gebruiken.  Door ons te taggen maak je automatisch maandelijks kans om in de prijzen te vallen!    
Een heerlijke dag gewenst!  

  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook






Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited