MERINGUE PRETZELS
Deze traktatie is echt geschikt voor elk feestje en gelegenheid, door het gebruik van diverse sprinkels kun je ze voor elk thema aanpassen. Ze smaken heerlijk door de combinatie van hartig en zoet. De meringue wordt gemaakt met Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar, ofwel poeder suiker waaraan op natuurlijke wijze een smaak is toegevoegd. Deze poedersuiker is verkrijgbaar in ca 25 verschillende smaken en smaakcombinaties dus voor ieder wat wils. Mijn voorkeur voor dit recept gaat uit naar witte chocolade, honeycomb, velvet vanille of salted karamel maar dat is uiteraard persoonlijk.
Voor het recept en de bereiding van de meringue verwijs ik je graag naar mijn blog over glitter meringue kisses 1 recept is voldoende om ca 15 meringue pretzels te maken.
Wat je verder nog nodig hebt is:
* pretzels/ zoute stokjes
Deze zijn in diverse varianten te verkrijgen in de supermarkt, ik heb pretzels gebruikt met een pindavulling in combinatie met witte chocolade meringue. In een kerstpakket zat een doosje pretzels omhuld met een laagje karamel, deze heb ik gebruikt in combinatie met velvet vanilla meringue.
* Spuitzak
* Grote spuitmond die ruim over de pretzel past. ik heb een 4B (bij dikkere prretzels adviseer ik om voor een 6B te gaan) en een 1M gebruikt de 1M geeft net iets meer scherpe randjes aan de meringue (zie foto hieronder)
* sprinkels in kleur of thema naar wens
* bakplaat bekleed met bakpapier.
Werkwijze voor het opspuiten van merengue pretzels:
* Pak in je ene hand een pretzel en in de andere hand de spuitzak.
* Steek de pretzel door de spuitmond in de spuitzak tot ca 2 cm boven de onderkant (zodat er nog voldoende mogelijkheid is om het stokje vast te houden)
* Zet druk op de spuitzak zodat de meringue over de pretzel wordt gespoten en maak ondertussen een draaiende beweging met de pretzel om een mooie structuur te krijgen en til de spuitzak zachtjes omhoog.
* spuit door tot je aan de bovenkant van de pretzel bent gekomen, stop de druk en trek de spuitzak omhoog voor een mooie punt.
* Leg de meringue pretzel op het bakpapier en strooi naar hartenlust de sprinkles er over heen.
* Maak zo alle pretsels af, wacht niet te lang met het strooien van de sprinkles aangezien de merengue dan droogt en de sprinkles niet zo goed meer blijven plakken.
* Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven van 80 Graden en laat de pretzels 90-120 minuten op ventilatie stand drogen.
De Pretzels kunnen geserveerd worden in glazen potjes en bewaard in een weckpot blijven ze een hele lange tijd heerlijk knapperig. Als traktatie is het leuk om deze te verpakken in transparante folie zakjes.
Bekijk ook mijn instructie video op youtube
Klik hier om op youtube mijn instructie video te bekijken waarin je kunt zien hoe ik de merengue pretzels spuit.
Mocht je dit recept uit gaan proberen... vergeet je dan niet om partysweets.nl te taggen op Facebook of Instagram ?! Je kunt ook de #partysweetsofthemonth gebruiken. Door ons te taggen maak je automatisch maandelijks kans om in de prijzen te vallen!
Een heerlijke dag gewenst!
Reacties
Een reactie posten