Doorgaan naar hoofdcontent

Meringue Pretzels




MERINGUE PRETZELS



Deze traktatie is echt geschikt voor elk feestje en gelegenheid, door het gebruik van diverse sprinkels  kun je ze voor elk thema aanpassen. Ze smaken  heerlijk door de combinatie van hartig en zoet. De meringue wordt gemaakt met Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar, ofwel poeder suiker waaraan op natuurlijke wijze een smaak is toegevoegd. Deze poedersuiker is verkrijgbaar in ca 25 verschillende smaken en smaakcombinaties dus voor ieder wat wils. Mijn voorkeur voor dit recept gaat uit naar witte chocolade, honeycomb, velvet vanille of salted karamel maar dat is uiteraard persoonlijk.

Voor het recept en de bereiding van de meringue verwijs ik je graag naar mijn blog over glitter meringue kisses 1 recept is voldoende om ca 15 meringue pretzels te maken.

Wat je verder nog nodig hebt is:


* pretzels/ zoute stokjes 
Deze zijn in diverse varianten te verkrijgen in de supermarkt, ik heb pretzels gebruikt met een pindavulling in combinatie met witte chocolade meringue. In een kerstpakket zat een doosje pretzels omhuld met een laagje karamel, deze heb ik gebruikt in combinatie met velvet vanilla meringue.

* Spuitzak
* Grote spuitmond die ruim over de pretzel past. ik heb een 4B (bij dikkere prretzels adviseer ik om voor een 6B te gaan) en een 1M gebruikt de 1M geeft net iets meer scherpe randjes aan de meringue (zie foto hieronder)
* sprinkels in kleur of thema naar wens
* bakplaat bekleed met bakpapier.




Werkwijze voor het opspuiten van merengue pretzels:

* Doe de meringue over in de spuitzak met spuittip, sluit af met een sluitclip.
* Pak in je ene hand een pretzel en in de andere hand de spuitzak.
* Steek de pretzel door de spuitmond in de spuitzak tot ca 2 cm boven de onderkant (zodat er nog voldoende mogelijkheid is om het stokje vast te houden)
* Zet druk op de spuitzak zodat de meringue over de pretzel wordt gespoten en maak ondertussen een draaiende beweging met de pretzel om een mooie structuur te krijgen en til de spuitzak zachtjes omhoog.
* spuit door tot je aan de bovenkant van de pretzel bent gekomen, stop de druk en trek de spuitzak omhoog voor een mooie punt.
* Leg de meringue pretzel op het bakpapier en strooi naar hartenlust de sprinkles er over heen.
* Maak zo alle pretsels af, wacht niet te lang met het strooien van de sprinkles aangezien de merengue dan droogt en de sprinkles niet zo goed meer blijven plakken.
* Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven van 80 Graden en laat de pretzels 90-120 minuten op ventilatie stand drogen.






De Pretzels kunnen geserveerd worden in glazen potjes en bewaard in een weckpot blijven ze een hele lange tijd heerlijk knapperig. Als traktatie is het leuk om deze te verpakken in transparante folie zakjes.

Bekijk ook mijn instructie video op youtube

Klik hier om op youtube mijn instructie video te bekijken waarin je kunt zien hoe ik de merengue pretzels spuit.


Mocht je dit recept uit gaan proberen... vergeet je dan niet om partysweets.nl te taggen op Facebook of Instagram ?! Je kunt ook de #partysweetsofthemonth gebruiken.  Door ons te taggen maak je automatisch maandelijks kans om in de prijzen te vallen!    
Een heerlijke dag gewenst!  

  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook






Reacties

Populaire posts van deze blog

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited

Hoe maak je een Cijfer Taart / Nummer taart

  Zo maak je een Cijfertaart / Numbercake Wordt je dochter 21, zijn je ouders 25 jaar getrouwd of bestaat je bedrijf 16 jaar? Met een cijfertaart zet je die mooie jaren extra in de spotlights! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie cijfertaart maakt zoals op de foto hierboven. Deze taart heb ik onlangs samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar verjaardag. Waar het tot nu toe ieder jaar een verrassing voor mijn beide dochters was hoe hun verjaardagstaart er uit zou komen te zien hebben we deze traditie dit jaar verbroken en zijn we samen aan de slag gegaan.  Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat de decoraties klaar stonden. Macarons gemaakt met de mix voor macarons maar je kunt uiteraard ook kant en klare macarons gebruiken. De roosjes afgeknipt en in een flower pick gestoken zodat de steeltjes niet in aanraking komen met de taart. De diamond hearts en mini chocolade reepjes zijn gemaakt mbv de BWB chocolade mallen . Funcakes decomelts smelten. Dit kan au bai

KOEKJES STENCILLEN

KOEKJES BAKKEN IN DE VAKANTIE Hier in het zuiden is de herfstvakantie begonnen. Misschien lees je dit blog terwijl je ergens ver weg in het zonnetje ligt... dan wil ik je even vooraf waarschuwen.... Er zit een kans in dat je last krijgt van acute heimwee naar je oven 😝 Mocht je niet op vakantie gaan maar een hele week de kinderen thuis hebben die door het weer geen zin hebben om naar buiten te gaan en zich kapot vervelen.... BOF JIJ EVEN !!! Want dan kun je direct met ze aan de slag! HALLOWEEN KOEKJES Zelf ben ik al jaren helemaal gek op Halloween, de herfstvakantie stond dan ook altijd in het teken van knutselen en freubelen in dat thema. Tien jaar geleden heb ik in een gekke bui mijn dochters, 2 neefjes en een nichtje geschminkt en zijn ze bij de buren langs de deur gegaan voor trick or treat. Dat was zo goed bevallen dat ze het jaar daarop een paar vriendjes meenamen en het jaar daarop vriendjes van vriendjes enz. Dat was het begin van PartyCREEPS@Acht waa