MERINGUE KISSES
Merengue kisses blijven, mits goed gedroogd en luchtdicht verpakt ontzettend lang lekker dus dit kan al enkele weken vooraf gemaakt worden. Dus ik besloot om alvast aan de slag te gaan voor de feestdagen. En laat er nu net een nieuwe vracht Bling bling eetbare glitters van Magic colours zijn binnengekomen... Ze "blinktte" me gewoon om uitgetest te worden ;-) wouw wat een prachtige glitters zijn dit!
Eerst iets meer over de Bling bling glitters van Magic Colours:
Bling Bling gold en snowwhite glitters van Magic Colours geven dat ultieme vleugje glamour. Het is een geweldige manier om een verbluffende schittering en glans aan je traktatie toe te voegen.
Gebruik deze 100% eetbare glitters om glans aan bruids en verjaardagstaarten toe te voegen of om cupcakes en koekjes op te fleuren. sprinkel eenvoudig een klein beetje glitter over je creaties voor een elegante afwerking of brush het er met een droge kwast rechtstreeks overheen.
Bling Bling kan worden gebruikt op veel materialen zoals fondant, modelleerpasta, gumpaste, marsepein, botercreme, ganache, chocolade, cupcakes en royal icing en dus ook op merengue. Het kan worden meegedroogd in een oven van 80 Graden Celsius zonder dat het oplost of smelt.
Het is belangrijk op te merken dat Bling Bling niet in water oplosbaar is. Het is dus geen kleurstof of verf.
Allergenen informatie:Glutenvrij, vetvrij, GMO-vrij, veganistisch, Kosher gecertificeerd, EC / FDA goedgekeurd.
Het recept voor meringue kisses:
4 eiwitten
100 gram Sugar and Crumbs natural flavored icing sugar smaak naar eigen keuze
Bling bling glitters gold en / of snowwhite
evt. kleurstof wanneer je gekleurde meringues wilt maken.
Benodigdheden:
Mixer met garde
Een mengkom die in een pan met water past
Een pan met water om au bain marie te verwarmen
bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiding:
* Zorg dat al je materialen vetvrij zijn om te voorkomen dat het eiwit niet voldoende stijf wordt. Dit kan door alles met een in azijn gedepte theedoek of keukenpapier schoon te maken.
* Zet de pan met water op laag vuur zodat het water opwarmt.
* Splits de eieren zorg hierbij dat er absoluut geen eigeel bij het eiwit komt!
* Doe de kristalsuiker en het eiwit in de mengkom en plaats deze in de pan met warm water.
* Laat de suiker in ca 10 minuten oplossen in het eiwit en roer het af en toe door.
* Als alle suikerkristallen zijn opgelost haal je de kom uit de pan en droog je de onderkant droog.
* Voeg nu evt. kleurstof toe en mix het mengsel in 6-7 minuten op de hoogste stand tot het een dik geheel is geworden.
* Stop de mixer en voeg de Sugar and Crumbs icing sugar toe. Je kunt hiervoor elke smaak gebruiken, zelf heb ik bij merengue een voorkeur voor de smaak orange best.
Let op als je een sugar ad crumbs icing sugar gebruikt met een chocolade smaak dan zal deze de merengue lichtbruin kleuren aangezien hier cacao aan is toegevoegd. Alle andere smaken zijn spierwit van kleur.
* Als de icing sugar is toegevoegd mix je nog 2 minuten op een lage stand totdat de merengue stevig is. Om te voorkomen dat de poedersuiker doe de keuken heen stuift kun je een natte schone theedoek over de mengkom leggen terwijl je rustig mixt.
* Doe de meringue over in een spuitzak met grote spuitmond. Naast de #4B kun je ook kiezen voor de #6B voor grotere meringue of de #1M om rozetten te spuiten terwijl de #2A mooie gladde ronde toefjes spuit. Het is ook leuk om af te wisselen zodat je verschillende merengue kisses krijgt.
Bij deze toefjes is de 2A spuittip gebruikt |
Bij deze toeven is spuittip 4B gebruikt |
* Spuit toefjes op het bakpapier
* Strooi nu met een theelepeltje de Bling bling glitters over de meringue.
* Laat de meringues een half uurtje aan de lucht drogen, dit voorkomt dat ze gaan scheuren in de oven.
* Plaats de bakplaten in een voorverwarmde oven op ventilatie stand van 80 Graden C en laat ze minstens 120 minuten in de oven staan totdat ze geheel gedroogd zijn (check dit aan de onderkant)
Het is niet mogelijk om de baktijd te verkorten door bijv. de oven iets hoor te zetten! Bij meringues heb je gewoon echt even geduld nodig voor een mooi resultaat.
Laat de meringues afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel. Je kunt ze ook in een weckfles of glazen pot met deksel doen zodat de merengue kisses van alle kanten te bewonderen zijn en toch heerlijk knapperig en vers blijven.
Deze meringue kisses zijn voorzien van een afbeelding mbv een meringue transfersheet
Mocht je dit recept uit gaan proberen... vergeet je dan niet om partysweets.nl te taggen op Facebook of Instagram ?! Je kunt ook de #partysweets.nl gebruiken. Door ons te taggen maak je automatisch maandelijks kans om in de prijzen te vallen!
Een heerlijke dag gewenst!
please tag us in your creation on: |
Reacties
Een reactie posten