Doorgaan naar hoofdcontent

Glitter Meringue kisses


MERINGUE KISSES

Merengue kisses blijven, mits goed gedroogd en luchtdicht verpakt ontzettend lang lekker dus dit kan al enkele weken vooraf gemaakt worden. Dus ik besloot om alvast aan de slag te gaan voor de feestdagen. En laat er nu net een nieuwe vracht Bling bling eetbare glitters van Magic colours zijn binnengekomen... Ze "blinktte" me gewoon om uitgetest te worden ;-) wouw wat een prachtige glitters zijn dit! 

        

Eerst iets meer over de Bling bling glitters van Magic Colours:

Bling Bling gold en snowwhite glitters van Magic Colours geven dat ultieme vleugje glamour. Het is een geweldige manier  om  een verbluffende schittering en glans aan je traktatie toe te voegen.
Gebruik deze 100% eetbare glitters om glans aan bruids en verjaardagstaarten toe te voegen of om cupcakes en koekjes op te fleuren. sprinkel eenvoudig een klein beetje glitter over je creaties voor een elegante afwerking of brush het er met een droge kwast rechtstreeks overheen.
Bling Bling kan worden gebruikt op veel materialen zoals fondant, modelleerpasta, gumpaste, marsepein, botercreme, ganache, chocolade, cupcakes en royal icing en dus ook op merengue. Het kan worden meegedroogd in een oven van 80 Graden Celsius zonder dat het oplost of smelt.
Het is belangrijk op te merken dat Bling Bling niet in water oplosbaar is. Het is dus geen kleurstof of verf.
Allergenen informatie:Glutenvrij, vetvrij, GMO-vrij, veganistisch, Kosher gecertificeerd, EC / FDA goedgekeurd.

Het recept voor meringue kisses:

Ingrediënten:

250 gram fijne kristal suiker
4 eiwitten
100 gram Sugar and Crumbs natural flavored icing sugar smaak naar eigen keuze
Bling bling glitters gold en / of snowwhite
evt. kleurstof wanneer je gekleurde meringues wilt maken.

Benodigdheden:

Mixer met garde
Een mengkom die in een pan met water past
Een pan met water om au bain marie te verwarmen
spuitmondje (ik heb hier de #4B en #2A gebruikt)
bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding:

* Zorg dat al je materialen vetvrij zijn om te voorkomen dat het eiwit niet voldoende stijf wordt. Dit kan door alles met een in azijn gedepte theedoek of keukenpapier schoon te maken. 
* Zet de pan met water op laag vuur zodat het water opwarmt. 
* Splits de eieren zorg hierbij dat er absoluut geen eigeel bij het eiwit komt!
* Doe de kristalsuiker en het eiwit in de mengkom en plaats deze in de pan met warm water. 
* Laat de suiker in ca 10 minuten oplossen in het eiwit en roer het af en toe door.
* Als alle suikerkristallen zijn opgelost haal je de kom uit de pan en droog je de onderkant droog.
* Voeg nu evt. kleurstof toe en mix het mengsel in 6-7 minuten op de hoogste stand tot het een dik geheel is geworden.
* Stop de mixer en voeg de Sugar and Crumbs icing sugar toe. Je kunt hiervoor elke smaak gebruiken, zelf heb ik bij merengue een voorkeur voor de smaak orange best. 
Let op als je een sugar ad crumbs icing sugar gebruikt met een chocolade smaak dan zal deze de merengue lichtbruin kleuren aangezien hier cacao aan is toegevoegd. Alle andere smaken zijn spierwit van kleur.
* Als de icing sugar is toegevoegd mix je nog 2 minuten op een lage stand totdat de merengue stevig  is.  Om te voorkomen dat de poedersuiker doe de keuken heen stuift kun je een natte schone theedoek over de mengkom leggen terwijl je rustig mixt.
* Doe de meringue over in een spuitzak met grote spuitmond. Naast de #4B kun je ook kiezen voor de #6B voor grotere meringue of de #1M om rozetten te spuiten terwijl de #2A mooie gladde ronde toefjes spuit. Het is ook leuk om af te wisselen zodat je verschillende merengue kisses krijgt.

Bij deze toefjes is de 2A spuittip gebruikt
Bij deze toeven is spuittip 4B gebruikt









* Spuit toefjes op het bakpapier

* Strooi nu met een theelepeltje de Bling bling glitters over de meringue.  


* Laat de meringues een half uurtje aan de lucht drogen, dit voorkomt dat ze gaan scheuren in de oven.
* Plaats de bakplaten in een voorverwarmde oven op ventilatie stand van 80 Graden C en laat ze minstens 120 minuten in de oven staan totdat ze geheel gedroogd zijn (check dit aan de onderkant)
Het is niet mogelijk om de baktijd te verkorten door bijv. de oven iets hoor te zetten! Bij meringues heb je gewoon echt even geduld nodig voor een mooi resultaat.

Laat de meringues afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel. Je kunt ze ook in een weckfles of glazen pot met deksel doen zodat de merengue kisses van alle kanten te bewonderen zijn en toch heerlijk knapperig en vers blijven.


  

Deze meringue kisses zijn voorzien van een afbeelding mbv een meringue  transfersheet



Mocht je dit recept uit gaan proberen... vergeet je dan niet om partysweets.nl te taggen op Facebook of Instagram ?! Je kunt ook de #partysweets.nl gebruiken.  Door ons te taggen maak je automatisch maandelijks kans om in de prijzen te vallen!    
Een heerlijke dag gewenst!  

  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook





Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited