Doorgaan naar hoofdcontent

Cupcakes en koekjes decoreren voor Moederdag

Cupcakes & koekjes versieren voor moederdag

Verwen mama op moederdag met de mooiste cupcakes en koekjes die je zelf hebt gemaakt. Met een fondantstempel, ( ookwel Partystamp, outbosser , debosser of impresser genoemd) is het heel makkelijk om de perfecte fondanttoppers te maken  met een lieve tekst, boodschap of afbeelding. 

Partysweets heeft een ruim arrangement aan mooie fondantstempels en speciaal om alle moeders & oma's te verwennen is er een geheel nieuwe moederdag collectie aan het assortiment toegevoegd. 



Met een fondantstempel druk / impress je fondant in de stempel wat er voor zorgt dat de afbeelding, logo of tekst op de fondant wordt geperst. Hierdoor krijg je een mooi 3-d effect. Vervolgens steek je met een ronde uitsteker om de tekst een fondantcirkel uit die je als topper op een koekje of cupcake plaatst.

Het is ook mogelijk om met meerdere kleuren fondant te werken zodat de afbeelding en tekst er  nog meer uitspringen.

Hieronder leg ik uit hoe deze techniek werkt maar misschien vind je het fijner om te zien hoe het werkt daarvoor hebben we een demonstratie video gemaakt. Hierin laten we zien hoe de moederdag koekjes van bovenstaande afbeelding zijn gemaakt.

 

 

Bij de two tone fondant techniek strooi je allereerst wat poedersuiker of maizena in de inkepingen van de outbosser zodat de fondant niet in de stamp blijft plakken. 

Leg een anti slip matje onder de stempel om te voorkomen dat de fondantstempel gaat schuiven als je druk uitoefent met de rolstok.

Leg dan een balletje fondant op de stempel en vul de tekst en afbeelding door er met een rolstok stevig overheen te rollen. Daarna schraap je het teveel aan fondant er af met een scraper zodat alleen de afbeelding gevuld is. 

Dan is het tijd om een andere kleur fondant uit te rollen tot je een fondantplaque hebt die groot genoeg is om de hele tekst te bedekken. Leg deze op de stempel en druk aan met een fondantroller. Draai de fondantstempel om en rol er nogmaals stevig overheen zodat de twee kleuren fondant goed aan elkaar worden geperst. 

Moederdag koekjes maken
Til de stempel op en leg het op je handpalm en haal met de andere hand rustig de fondant van de Partystamp af. Leg de fondant plat op je werkvlak en steek een rondje uit met een ronde uitsteker. Je kunt kiezen voor een uitsteker die even groot is als je koekje of cupcake maar je kunt ook een kleiner rondje uitsteken die je op een cupcake legt waarop een een mooie toef botercreme of enchanted cream is gespoten. 

Met miniatuur silicone mallen maak je hele mooie fondantdecoraties om de creaties nog meer te laten shinen. 



rozenkrans van fondant makenkoekjes decoreren met silicone mallenfondantkoekjes voor moederdag maken






Ben je benieuwd geworden welke fondantstempels er allemaal zijn? Neem dan hier een kijkje. Het is ook nog mogelijk om je eigen fondantstempel te maken, een gepersonaliseerde fondantstempel kan voorzien worden van jou eigen tekst, afbeelding en logo. 


De fondantstempels zijn in 4 formaten leverbaar:

Cake pop up message stamp stempel -> doorsnede van 5 cm rond, dit formaat is ideaal voor de My little cakepop disc cakepop mal. 



Mini fondantstempel: Met een afmeting van 6x6 cm is deze ideaal voor kleine koekjes, oreo koekjes en mini cupcakes.

Regular Size Fondantstempel: Met een afmeting van 8,5 x 8,5 cm is deze ideaal voor standaard formaat cupcakes en grotere koeken.

4-luik fondantstempel: Deze stempel bevat 4 losse teksten onder elkaar die als label veel gebruikt op hot chocolate bombs, candy appels, lollies & cupcake toeven 








Het mooiste moederdag cadeau blijft een zelfgemaakt kunstwerk van de kinderen:

Verpak je koekjes in een mooi roze koekdoosje met doorkijk venster. Je koekje is dan meteen het mooiste & lekkerste cadeau wat je een moeder kan geven. Daarnaast blijft het koekje in dit doosje ook lekker vers.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited