Meringue lollies in de vorm van een Flamingo
Deze lollies hebben we gemaakt voor de kinderen die in onze winkel kwamen op de dag dat mijn jongste dochter 19 jaar was geworden. Een traktatie die bij iedereen enorm enthousiast werd ontvangen. Maar heel eerlijk gezegd was het voor ons een try out voor Amb8telijk Acht op zaterdag 3 Juni a.s. Dit is een super gezellig foodtruck festival "Op Acht" waar wij dit jaar ook aanwezig zullen zijn met diverse sweets en desserts. We zullen hier naast heerlijk tropisch shave ice, suikerspinnen in vele smaken (gemaakt met de Fractal flufini suikerspinsuiker uit ons assortiment) en toetjes in een glaasje ook de nieuwe trend op sweets gebied presenteren namelijk de Sweet Sharing Cone. Onder het mom:
"Sweets are Sweeter when shared together"
Sweet Sharing Cone:
Dit is een traktatie die je met een gezelschap kunt delen. Het bestaat uit een extra grote ijshoorn die gevuld is met diverse sweets zoals cupcakes, cakepops, donuts, brownie, blondie, suikerspin enz enz maar dan ook met deze flamingo blikvanger gemaakt van heerlijke meringue.
Je kunt uiteraard helemaal zelf bepalen waarmee jij je Sweet Sharing Cone vult, eigenlijk zijn alle traktaties op een stokje geschikt om in de ijshoorn te steken. We zullen op 3 juni dan ook meerdere varianten aanbieden. (save the date zie voor meer info de FB pagina van amb8telijk Acht.)
Aangezien de reacties op de flamingo lollies zo enthousiast waren in de winkel en ook op onze social media kanalen hebben we jullie beloofd om in dit blog te laten zien hoe we deze hebben gemaakt. Dus bij deze volgt hieronder de werkwijze.
Ingredienten:
* 250gram fijne kristal suiker
* 20 gram eiwitpoeder aangelengd met 120 gram water of 4 eiwitten
* 100 gram Sugar and Crumbs icing sugar in smaak naar wens
(of 100 gram suikerbakkerspoeder en voeg je favoriete Funtasty poedersmaakstof hier aan toe. )
* Fractal colors Fullfill gel Flamingo
* zwarte Fractal Calligra foodpen
Materialen:
* Een steelpan gevuld met water en een kom die hier in past
* 2 Spuitzakken
* papier en stift
* bakplaat bekleed met bakpapier.
Bereiding:
Zorg allereerst dat alle materialen vetvrij zijn want vet breekt eiwit af waardoor het niet stijf opgeklopt blijft. Maak alle materialen daarom schoon met azijn of citroen.
* Plaats de pan met water op het vuur om het water tegen de kook aan te brengen.
* Leng het eiwit poeder in de kom aan met het water of splits de eieren, echter let op dat er geen drupje eigeel bij het eiwit komt!
* Voeg de kristalsuiker toe aan het eiwit en plaats de kom in de pan met heet water.
* Laat de suiker door de warmte oplossen in het eiwit, het duurt ongeveer 10 min., roer er af en toe door.
* Als alle suiker is opgelost haal je de kom uit de pan en droogt de onderkant af.
* Mix het suiker eiwit mengsel in 6-7 minuten op de hoogste stand stijf.
* Stop de mixer en voeg het poedersuiker / icing sugar / Sugar and Crumbs toe en mix 2 minuten op een lage stand door de schuim heen, dit maakt het nog steviger.
* Voeg de Fractal Fullfill kleurstof toe en spatel door tot alles egaal gekleurd is.
* Doe 1/3 van de meringue in de spuitzak met spuitmond 1A en de rest van de meringue in de spuitzak met spuitmond #336. Je kunt er ook voor kiezen om een large coupler te gebruiken zodat je 1 spuitzak kunt vullen en de spuitmondjes omwisselt.
Teken op een blaadje de flamingo in grove lijnen zodat je deze als template kunt gebruiken en alle lollies ongeveer dezelfde omvang krijgen. Plaats dit blaadje onder je bakpapier op de bakplaat.
Pak nu de spuitzak met spuitmondje #1A en trek van boven naar onder een soort van vraagteken over je tekening, dit is de kop en nek van de Flamingo.
Leg het lolliestokje op de punt van het vraagteken. Ik heb hier een ijslolliestokje gebruikt echter in de Sweet Sharing Cones werkt het gemakkelijker met ronde lolliestokjes.
Nu ga je verder met de spuitzak met spuitmondje #336. Spuit een rozet over het stokje én op een stukje van de onderkant van de nek zodat alles wel aan elkaar vast opdroogt. Begin in het midden te spuiten draai tegen de klok in rond van onder naar boven en weer omlaag. Als je onderaan bent gekomen stop je met de druk en trek je de spuitzak rechts omhoog om de swirl te eindigen. Het einde is dat gelijk het staartje van de flamingo.
Tip: oefen eerst op een bakpapier tot je de techniek van de swirl te pakken hebt en spuit dan pas op de flamingo.
Teken met de zwarte food stift een hartje onderaan het kopje om een mondje te maken en teken een oogje evt. met wimpertjes.
En klaar zijn je tropische traktaties. Je kunt ze inpakken in cellofaan zakjes met een strikje of je steekt ze samen met wat andere sweets in een Sweet Sharing Cone. Vergeet je niet om Partysweets.nl te taggen als je een foto post, we zullen deze dan zeker delen op onze social media kanalen!
Reacties
Een reactie posten