Doorgaan naar hoofdcontent

Flamingo Meringue lollies

 


Meringue lollies in de vorm van een Flamingo 

Deze lollies hebben we gemaakt voor de kinderen die in onze winkel kwamen op de dag dat mijn jongste dochter 19  jaar was geworden. Een traktatie die bij iedereen enorm enthousiast werd ontvangen. Maar heel eerlijk gezegd was het voor ons een try out voor Amb8telijk Acht op zaterdag 3 Juni a.s. Dit is een super gezellig foodtruck festival "Op Acht" waar wij dit jaar ook aanwezig zullen zijn met diverse sweets en desserts. We zullen hier naast heerlijk tropisch shave ice, suikerspinnen in vele smaken (gemaakt met de Fractal flufini suikerspinsuiker uit ons assortiment) en toetjes in een glaasje ook de nieuwe trend op sweets gebied presenteren namelijk de Sweet Sharing Cone.  Onder het mom:

"Sweets are Sweeter when shared together"




Sweet Sharing Cone:
Dit is een traktatie die je met een gezelschap kunt delen. Het bestaat uit een extra grote ijshoorn die gevuld is met diverse sweets zoals cupcakes, cakepops, donuts, brownie, blondie, suikerspin enz enz maar dan ook met deze flamingo blikvanger gemaakt van heerlijke meringue.

Je kunt uiteraard helemaal zelf bepalen waarmee jij je Sweet Sharing Cone vult, eigenlijk zijn alle traktaties op een stokje geschikt om in de ijshoorn te steken. We zullen op 3 juni dan ook meerdere varianten aanbieden. (save the date zie voor meer info de FB pagina van amb8telijk Acht.)

Aangezien de reacties op de flamingo lollies zo enthousiast waren in de winkel en ook op onze social media kanalen hebben we jullie beloofd om in dit blog te laten zien hoe we deze hebben gemaakt. Dus bij deze volgt hieronder de werkwijze.

Ingredienten: 

* 250gram fijne kristal suiker
* 20 gram eiwitpoeder aangelengd met 120 gram water of 4 eiwitten
* 100 gram Sugar and Crumbs icing sugar in smaak naar wens 
(of 100 gram suikerbakkerspoeder en voeg je favoriete Funtasty poedersmaakstof hier aan toe. )
* Fractal colors Fullfill gel Flamingo  
* zwarte Fractal Calligra foodpen 

Materialen:

* Een steelpan gevuld met water en een kom die hier in past 
* spuitmondjes #336 en #1A
* papier en stift
* bakplaat bekleed met bakpapier.

Bereiding: 

Zorg allereerst dat alle materialen vetvrij zijn want vet breekt eiwit af waardoor het niet stijf opgeklopt blijft. Maak alle materialen daarom schoon met azijn of citroen.
* Plaats de pan met water op het vuur om het water tegen de kook aan te brengen.
* Leng het eiwit poeder in de kom aan met het water of splits de eieren, echter let op dat er geen drupje eigeel bij het eiwit komt!
* Voeg de kristalsuiker toe aan het eiwit en plaats de kom in de pan met heet water.
* Laat de suiker door de warmte oplossen in het eiwit, het duurt ongeveer 10 min., roer er af en toe door.
* Als alle suiker is opgelost haal je de kom uit de pan en droogt de onderkant af.
* Mix het suiker eiwit mengsel in 6-7 minuten op de hoogste stand stijf.
* Stop de mixer en voeg het poedersuiker / icing sugar / Sugar and Crumbs toe en mix 2 minuten op een lage stand door de schuim heen, dit maakt het nog steviger.
* Voeg de Fractal Fullfill kleurstof toe en spatel door tot alles egaal gekleurd is.
* Doe 1/3 van de meringue in de spuitzak met spuitmond  1A en de rest van de meringue in de spuitzak met spuitmond #336. Je kunt er ook voor kiezen om een large coupler te gebruiken zodat je 1 spuitzak kunt vullen en de spuitmondjes omwisselt. 





Teken op een blaadje de flamingo in grove lijnen zodat je deze als template kunt gebruiken en alle lollies ongeveer dezelfde omvang krijgen. Plaats dit blaadje onder je bakpapier op de bakplaat. 


Pak nu de spuitzak met spuitmondje #1A en trek van boven naar onder een soort van vraagteken over je tekening, dit is de kop en nek van de Flamingo. 

Leg het lolliestokje op de punt van het vraagteken. Ik heb hier een ijslolliestokje gebruikt echter in de Sweet Sharing Cones werkt het gemakkelijker met ronde lolliestokjes. 


Nu ga je verder met de spuitzak met spuitmondje #336. Spuit een rozet over het stokje én op een stukje van de onderkant van de nek zodat alles wel aan elkaar vast opdroogt. Begin in het midden te spuiten draai tegen de klok in rond van onder naar boven en weer omlaag. Als je onderaan bent gekomen stop je met de druk en trek je de spuitzak rechts omhoog om de swirl te eindigen. Het einde is dat gelijk het staartje van de flamingo.

Tip: oefen eerst op een bakpapier tot je de techniek van de swirl te pakken hebt en spuit dan pas op de flamingo.




Laat voldoende ruimte over tussen de flamingo's op de bakplaat want het zal iets uitzetten tijdens het droogproces van de meringue.

* Sprinkel de sprinkels over de rozet voor een vrolijke uitstraling. Laat de meringue een half uurtje drogen aan de lucht, dit voorkomt dat de lollies in de oven gaan scheuren. Verwarm ondertussen de oven voor op 80 Gr C. en zet indien mogelijk de ventilatie stand aan. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat minstens 120 minuten drogen. Check ofdat de lollies makkelijk loslaten van het bakpapier. Zet de oven niet hoger, dit zorgt voor verkleuring van de lollies en dat is echt jammer!  
Teken met de zwarte food stift een hartje onderaan het kopje om een mondje te maken en teken een oogje evt. met wimpertjes.

En klaar zijn je tropische traktaties. Je kunt ze inpakken in cellofaan zakjes met een strikje of je steekt ze samen met wat andere sweets in een Sweet Sharing Cone. Vergeet je niet om Partysweets.nl te taggen als je een foto post, we zullen deze dan zeker delen op onze social media kanalen! 


Hopelijk zien we je op zaterdag 3 juni 2023 op Amb8chtelijk Acht bij de kiosk aan de IJsselstraat in Acht!


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited