Doorgaan naar hoofdcontent

Taart afsmeren met ganache plates & Taarttopper fondantstempel in 1

 We hebben vandaag een feestje!!! Super trots mag ik jullie vertellen dat we vandaag met een geheel nieuw artikel op de markt zijn gekomen: 


De Ganache Plates & Happy Birthday 

taarttopper fondantstempel in 1


Deze set bestaat uit 2 ganache plates met een afmeting van 15,7 cm zodat deze net iets groter zijn dan een taart die je bakt met een bakblik van 15 cm De hoogte maakt niets uit echter als je meerdere lagen op elkaar stapelt dien je wel een extra lange scraper te gebruiken. 

Even ter uitleg: Met ganacheplates smeer je een taart heel snel en gemakkelijk super strak af. 

Benodigdheden: 

* Ganache plate & taarttopper fondantstempel set

* Scraper die hoger is als de taart incl. de ganache plates

* Bakvorm van 15 cm

* Bakmix ( biscuit de luxe, red velvet cake, chocolade biscuit)

* Vulling voor de taart

* Botercreme , ganache of Enchanted cream om de taart af te smeren. Bij gebruik van enchanted cream adviseer ik om de mix aan te maken met slagroom in plaats van met water en of melk zodat de creme extra stevig wordt en makkelijker afsmeert.

Evt. Fracral Fullfill kleurstof voor het kleuren van de botercreme, enchanted cream en of fondant. In de taart van deze foto gebruikte we de Saffran uit deze serie. Fractal kleurstoffen zijn heel geconcentreerd en zorgen voor mooie heldere kleuren.


Werkwijze:

* Bak een taart in een bakblik van 15 cm doorsnede

* snijd de taart in lagen en vul de taart naar wens bijv. met een laagje van een van onze heerlijke bavarois smaken en een laagje banketbakkersroom of creme suisse. 

* Breng een crumble coating aan van botercreme of ganache en plaats de taart in de koeling zodat de crumble coating stevig wordt. 

* Spuit een klein toefje creme op de rode ganacheplate waarbij je de kant met inkeping van de tekst naar onderen legt. * Plaats op de toef een cirkel van bakpapier die net iets kleiner is dan de plates en spuit hier een grote toef bovenop, dit wordt uiteindelijk de bovenkant van de taart.  * Plaats de gekoelde taart op de toef in het midden van de ganache plate 

* Plaats weer een bakpapier, toefje en vervolgens de transparante ganache plate rechtboven de rode plate, zorg dat deze "waterpas ligt"


* Smeer een flinke laag botercreme of ganache tegen de taart. Zelf gebruik ik hiervoor een spuitzak met icer tip   zodat je snel en gericht een laag op kunt spuiten.

* Plaats nu een scraper tegen de rand van beide ganache plates en trek deze om de taart heen zodat de taart in een beweging strak kan worden getrokken. Een draaiplateau is hierbij ook erg handig maar niet noodzakelijk. 

* Spuit evt nog wat extra indien er gaatjes of open ruimte zijn. Verwijder het overtollige telken van de scraper zodat je met een schone lei begint ;-)

* Haal de bovenste ganache plaat en  het bakpapiertje van de taart en leg de bovenkant van een cakeboard of drum op de taart. Draai de taart met board en al om zodat dit de onderkant wordt. 

* Verwijder nu ook de rode ganache plate en het bakpapiertje en smeer de bovenkant van de taart recht af. Dit hoeft niet super strak te zijn want hier komt de fondanttopper op te liggen. Zorg we dat de rand van de taart strak is. 

* Plaats de taart weer in de koeling.


TAARTTOPPER MAKEN:

* terwijl de taart staat uit te harden rol je een plak fondant uit die ongeveer even groot is als de rode ganache plate, die we nu als fondantstempel gaan gebruiken. Bij de taart op de foto hebben we witte Funcakes fondant gebruikt (smartflex kan uiteraard ook maar is niet perce nodig) welke op kleur is gebracht met de SAFFRAN Fractal Fullfill kleurgel

* Plaats de fondantstempel met de inkepingszijde omhoog op een anti slibmatje zodat deze stevig blijft liggen.

* Leg de fondant hier boven op en rol er met een rolstok stevig overheen.

* Snijd vervolgens met een cutting wheel mesje langs de fondant plate om een strakke taarttopper uit te snijden die precies even groot is als de taart.

* Haal de taart uit de koeling, draai de fondantstempel om, haal de fondant los en plaats de topper  direct op de taart.

Nu kan de taart nog naar wens verder worden gedecoreerd bijvoorbeeld met toeven, een drip en of sprinkels

 

Dit is het eerste exemplaar dat we lanceren maar geloof maar dat er vele variaties gaan volgen. Het is ook mogelijk om de sets in andere formaten te leveren.

 Heb je tips of ideeën? Laat het ons vooral weten dan gaan we kijken of het te realiseren is.Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited