Doorgaan naar hoofdcontent

Taart afsmeren met ganache plates & Taarttopper fondantstempel in 1

 We hebben vandaag een feestje!!! Super trots mag ik jullie vertellen dat we vandaag met een geheel nieuw artikel op de markt zijn gekomen: 


De Ganache Plates & Happy Birthday 

taarttopper fondantstempel in 1


Deze set bestaat uit 2 ganache plates met een afmeting van 15,7 cm zodat deze net iets groter zijn dan een taart die je bakt met een bakblik van 15 cm De hoogte maakt niets uit echter als je meerdere lagen op elkaar stapelt dien je wel een extra lange scraper te gebruiken. 

Even ter uitleg: Met ganacheplates smeer je een taart heel snel en gemakkelijk super strak af. 

Benodigdheden: 

* Ganache plate & taarttopper fondantstempel set

* Scraper die hoger is als de taart incl. de ganache plates

* Bakvorm van 15 cm

* Bakmix ( biscuit de luxe, red velvet cake, chocolade biscuit)

* Vulling voor de taart

* Botercreme , ganache of Enchanted cream om de taart af te smeren. Bij gebruik van enchanted cream adviseer ik om de mix aan te maken met slagroom in plaats van met water en of melk zodat de creme extra stevig wordt en makkelijker afsmeert.

Evt. Fracral Fullfill kleurstof voor het kleuren van de botercreme, enchanted cream en of fondant. In de taart van deze foto gebruikte we de Saffran uit deze serie. Fractal kleurstoffen zijn heel geconcentreerd en zorgen voor mooie heldere kleuren.


Werkwijze:

* Bak een taart in een bakblik van 15 cm doorsnede

* snijd de taart in lagen en vul de taart naar wens bijv. met een laagje van een van onze heerlijke bavarois smaken en een laagje banketbakkersroom of creme suisse. 

* Breng een crumble coating aan van botercreme of ganache en plaats de taart in de koeling zodat de crumble coating stevig wordt. 

* Spuit een klein toefje creme op de rode ganacheplate waarbij je de kant met inkeping van de tekst naar onderen legt. * Plaats op de toef een cirkel van bakpapier die net iets kleiner is dan de plates en spuit hier een grote toef bovenop, dit wordt uiteindelijk de bovenkant van de taart.  * Plaats de gekoelde taart op de toef in het midden van de ganache plate 

* Plaats weer een bakpapier, toefje en vervolgens de transparante ganache plate rechtboven de rode plate, zorg dat deze "waterpas ligt"


* Smeer een flinke laag botercreme of ganache tegen de taart. Zelf gebruik ik hiervoor een spuitzak met icer tip   zodat je snel en gericht een laag op kunt spuiten.

* Plaats nu een scraper tegen de rand van beide ganache plates en trek deze om de taart heen zodat de taart in een beweging strak kan worden getrokken. Een draaiplateau is hierbij ook erg handig maar niet noodzakelijk. 

* Spuit evt nog wat extra indien er gaatjes of open ruimte zijn. Verwijder het overtollige telken van de scraper zodat je met een schone lei begint ;-)

* Haal de bovenste ganache plaat en  het bakpapiertje van de taart en leg de bovenkant van een cakeboard of drum op de taart. Draai de taart met board en al om zodat dit de onderkant wordt. 

* Verwijder nu ook de rode ganache plate en het bakpapiertje en smeer de bovenkant van de taart recht af. Dit hoeft niet super strak te zijn want hier komt de fondanttopper op te liggen. Zorg we dat de rand van de taart strak is. 

* Plaats de taart weer in de koeling.


TAARTTOPPER MAKEN:

* terwijl de taart staat uit te harden rol je een plak fondant uit die ongeveer even groot is als de rode ganache plate, die we nu als fondantstempel gaan gebruiken. Bij de taart op de foto hebben we witte Funcakes fondant gebruikt (smartflex kan uiteraard ook maar is niet perce nodig) welke op kleur is gebracht met de SAFFRAN Fractal Fullfill kleurgel

* Plaats de fondantstempel met de inkepingszijde omhoog op een anti slibmatje zodat deze stevig blijft liggen.

* Leg de fondant hier boven op en rol er met een rolstok stevig overheen.

* Snijd vervolgens met een cutting wheel mesje langs de fondant plate om een strakke taarttopper uit te snijden die precies even groot is als de taart.

* Haal de taart uit de koeling, draai de fondantstempel om, haal de fondant los en plaats de topper  direct op de taart.

Nu kan de taart nog naar wens verder worden gedecoreerd bijvoorbeeld met toeven, een drip en of sprinkels

 

Dit is het eerste exemplaar dat we lanceren maar geloof maar dat er vele variaties gaan volgen. Het is ook mogelijk om de sets in andere formaten te leveren.

 Heb je tips of ideeën? Laat het ons vooral weten dan gaan we kijken of het te realiseren is.Reacties

Populaire posts van deze blog

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited

Hoe maak je een Cijfer Taart / Nummer taart

  Zo maak je een Cijfertaart / Numbercake Wordt je dochter 21, zijn je ouders 25 jaar getrouwd of bestaat je bedrijf 16 jaar? Met een cijfertaart zet je die mooie jaren extra in de spotlights! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie cijfertaart maakt zoals op de foto hierboven. Deze taart heb ik onlangs samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar verjaardag. Waar het tot nu toe ieder jaar een verrassing voor mijn beide dochters was hoe hun verjaardagstaart er uit zou komen te zien hebben we deze traditie dit jaar verbroken en zijn we samen aan de slag gegaan.  Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat de decoraties klaar stonden. Macarons gemaakt met de mix voor macarons maar je kunt uiteraard ook kant en klare macarons gebruiken. De roosjes afgeknipt en in een flower pick gestoken zodat de steeltjes niet in aanraking komen met de taart. De diamond hearts en mini chocolade reepjes zijn gemaakt mbv de BWB chocolade mallen . Funcakes decomelts smelten. Dit kan au bai

KOEKJES STENCILLEN

KOEKJES BAKKEN IN DE VAKANTIE Hier in het zuiden is de herfstvakantie begonnen. Misschien lees je dit blog terwijl je ergens ver weg in het zonnetje ligt... dan wil ik je even vooraf waarschuwen.... Er zit een kans in dat je last krijgt van acute heimwee naar je oven 😝 Mocht je niet op vakantie gaan maar een hele week de kinderen thuis hebben die door het weer geen zin hebben om naar buiten te gaan en zich kapot vervelen.... BOF JIJ EVEN !!! Want dan kun je direct met ze aan de slag! HALLOWEEN KOEKJES Zelf ben ik al jaren helemaal gek op Halloween, de herfstvakantie stond dan ook altijd in het teken van knutselen en freubelen in dat thema. Tien jaar geleden heb ik in een gekke bui mijn dochters, 2 neefjes en een nichtje geschminkt en zijn ze bij de buren langs de deur gegaan voor trick or treat. Dat was zo goed bevallen dat ze het jaar daarop een paar vriendjes meenamen en het jaar daarop vriendjes van vriendjes enz. Dat was het begin van PartyCREEPS@Acht waa