Doorgaan naar hoofdcontent

Valentijns Hart taartje met fondant taarttopper


Maak prachtige eenpersoons taartjes voor Valentijnsdag met behulp van de 

Hartjes ganache plates, sjabloon en Partystamp fondantstempel in 1.


Deze set bestaat uit 3 verschillende hartvormige vormen: 1 klein transparant hartje, 1 groot transparant hart en 1 hetzelfde formaat hart in het rood waarbij op  1 kant een tekst of een kusje / lips  staat waardoor je deze ook kunt gebruiken als Partystamp.

Deze set is voor vele doeleinden geschikt.


Werkwijze voor het maken van een harttaartje:

Benodigdheden: 

* Ganache plate Partystamp set
* Fractal fullfill kleurstof gel om biscuit/ koekdeeg/ fondant en creme een kleurtje te geven
* botercreme/ Enchanted cream, ganache om het taartje af te smeren.
* bakpapier, 
* cake board of taartkarton
* Fondant 


 

Het kleine hartje gebruik je als sjabloon om een hartje uit biscuit, cake, koekjesdeeg, brownie of whatever te snijden. Bak bijv. een plaatcake, plaats het kleine hartje hier boven op en snijd met een mesje om het sjabloon heen zodat je een hartje van biscuit hebt. Je kunt meerdere hartjes uitsnijden om een stapeltaartje te maken. Zo maak je het taartje zo hoog als je zelf wilt en je kunt een vulling naar wens tussen de laagje aanbrengen. Bijv. een lekkere bavarois en / of banketbakkersroom.

De twee grote harten worden gebruikt als ganache plates om het taartje strak af te smeren:

·        ·         Knip 2 hartjes net iets kleiner als de grootste hartjes uit bakpapier

·Leg 1 ganache plate op je werkblad en plaats hierop een dotje botercreme / enchanted cream/ ganache  zodat het eerste bakpapiertje hier op vast blijft plakken zonder dat het gaat schuiven.

 

·         Smeer het bakpapiertje aan de bovenkant af met een laagje creme, plaats het eerste cake hartje hier op en smeer deze aan de bovenkant ook in met creme en plaats evt meerdere laagjes cake op elkaar

 

·         Plaats hier het tweede bakpapier hartje op met een dotje creme aan de bovenkant zodat de andere ganache plate (met de inkeping naar boven zodat de gladde kant op het bakpapiertje ligt) weer vast ligt.     Zorg dat de twee grote harten gelijk boven elkaar liggen

 

·     * Smeer met een paletmes de zijkanten in met voldoende creme

 

·       Plaats nu een scraper tegen de twee hartjes plates en schraap het teveel aan creme weg totdat het taartje strak is afgesmeerd. Bij evt luchtbelletjes/ gaatjes voeg je nog wat extra creme toe en herhaal je het scrapen.

 

·       Haal het rode hartje van het taartje en plaats hier een onderboard/ taartkartonnetje op.

·         Draai het taartje met board en al om zodat het taartje op het board staat.

·         Verwijder  de transparante ganache plate en het bakpapiertje, dit is nu de bovenkant van het taartje. Smeer deze indien nodig nog strakker af mbv een palletmes 

 

 

Nu het taartje strak is afgesmeerd kan het decoreren beginnen. Je gebruikt de achterkant van de rode ganache plate om een mooie topper te maken van fondant die precies plat op het taartje past:

Gebruiksaanwijzing PartyStamp Fondantstempel:

 Kneed de fondant goed door en rol deze uit tot een plak die ongeveer even groot is als het rode partystamp fondantstempel hart. Plaats de stempel op een anti slipmatje met de inkeping naar boven. Leg hierop het fondant plakje en rol er met een rolstok overheen zodat de afbeelding/ tekst op de fondant wordt gedrukt. Snijd vervolgens met een mesje langs de stempel zodat de fondant de vorm krijgt van een hart. Draai de stempel om en haal het fondant hartje los.



Breng een dun laagje eetbare lijm aan op het fondant hartje en plaats het vervolgens op het afgekoelde koekhartje. Kleur evt in met Fractal flowair liquid food coloring of Fractal dust food coloring aangelengd met rejuvenator of je gebruikt Fractal Calligra food pennen/ stiften voor extra details. Je kunt ook kleine toefjes op de rand spuiten en sprinkels toevoegen. Laat je creativiteit er lekker op los gaan!

  Maar het mooie van deze complete set is dat je het niet alleen aanschaft voor het maken van eenpersoons hartjes taarten want deze multifunctionele set gebruik je natuurlijk ook om fondanttoppers te maken voor op je valentijnsdag cupcakes, 

Gebruik het grote en kleine hart als sjablonen om koekjes en fondant uit te snijden:

Voor het maken van hartjes koekjes gebruik je de sjablonen om hartjes uit koekdeeg te snijden, laat de koekjes minimaal 20 minuten koelen in de koelkast om ze  vervolgens in een voorverwarmde oven af te bakken. Let op plaats geen koude bakplaat uit de koelkast in de oven want dan zal de temperatuur snel dalen in de oven en heb je kans dat het koekdeeg gaat uitlopen en de hartvorm verloren gaat.

 

Maak ook eens pinata koekjes:

Snijdt met het grote hart 3 exemplaren uit koekdeeg. Snijdt vervolgens uit twee stuks in het midden een klein hart uit met het kleine sjabloon. Laat deze koekjes ook weer minstens 20 minuten koelen zie werkwijze koekjes hierboven.
Leg de 3 koekjes op een met bakpapier belegde bakplaat en vul bij 1 koekje het kleine hartje met isomalt cristals en laat deze meebakken zodat je een glas effect krijgt .   
Leg het koekje zonder klein hart op je werkblad, plak hierop het open koekje vast met royal icing. Vul de holte met sprinkels en plak vervolgens het koekjes met isomalt er boven op. EVt. nog verder decoreren met royal icing en eetbare decoraties. 
Laat uitharden en schudden maar!



Heb jij nog andere leuke ideeën voor deze set? Laat het ons weten, we zijn enorm benieuwd!
Deze set is in 2 uitvoeringen te bestellen via deze link
 






Nancy  & Cindy enorm bedankt voor de foto's van jullie prachtige creaties! 
































 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited