Doorgaan naar hoofdcontent

Fractal Colors

 



In onze webshop / bakwinkel Partysweets.nl gevestigd in Eindhoven vind je een heel uitgebreid Fractal colors assortiment. Dit is niet voor niets!!! We zijn namelijk zelf enorm enthousiast over dit proffessionele merk en daarnaast is de prijs - kwaliteit verhouding top! De kleuren zijn prachtig en enorm intens - geconcentreerd waardoor je slechts een heel klein beetje nodig hebt om prachtige kleuren te creëren.

Ons Fractal assortiment bestaat uit de volgende productgroepen:

* Fractal Dust Coloring / kleurstof in poedervorm   
* Fractal Flowair liquid colorings / vloeibare kleurstof o.a. voor airbrush en handschildering
 * Fractal Caligra brush pens / stiften om te verven en schrijven
* Funtasty food flavors / smaakstof in poedervorm
* Fractal Additives / toevoegingen zoals eetbare lijm, Tylose, glucose syrup
* Fractal Fluffini / suikerspin suiker in diverse smaken

In dit blog zal ik elke productgroep toelichten

Fractal Colors Full Fill gel kleurstof  


De gel kleurstof van Fractal Colors is zeer geconcentreerd, op waterbasis en verkrijgbaar in 40 verschillende kleuren die onderling ook nog eens gemengd kunnen worden. En ook per kleur kun je varieren van heel licht tot super intensief door steeds een heeeeel klein beetje kleurstof toe te voegen waardoor je echt ontelbare kleurvarianten kunt creeëren.

 Zoals je op deze foto kunt zien komt de kleur van de kleurstof enorm in de buurt van de kleur van de tube, dit maakt het makkelijker om een keuze te maken uit het ruime assortiment.

De kleurstof is ideaal voor het kleuren van fondant, botercreme, royal icing, macarons, taart en cake beslag, deeg, decomelts.... En hoewel de gel op waterbasis is zijn er chocolatiers die er hun witte chocolade mee kleuren.  

De Fractal full Fill kleurstof is bovendien Glutenvrij, Vegan, Allergenen vrij en Halal



Het Fractal Full Fill gel kleurenpalet bevat een skin Tone selectie die bestaat uit 11 verschillende huidskleur tinten ideaal als je bijvoorbeeld taarttoppers gaat maken en poppen gaat boetseren van fondant, gumpaste, marsepein of flowerpaste. 



Omdat de Fractal kleurstof zo geconcentreerd is, is het de ideale kleurstof voor macarons en royal icing. Het verdund het beslag niet waardoor het niet uitloopt na het spuiten en het behoudt tevens de intensieve kleur na het drogen/ bakken.




De Fractal levensmiddelen kleurstof in poedervorm is verkrijgbaar in ruim 70 verschillende kleurtinten en zijn zowel te gebruiken als:

* Dust om accenten te geven aan traktaties door het droog met een droog kwastje aan te brengen op o.a. royal icing, fondant, flowerpaste en chocolade. Denk aan een blush op een royal icing koekje of kleurnuance op bloemen gemaakt van fondant of flowerpaste.

* Aangelengd met rejuvenator ontstaat een verf waarmee je mooie schilderingen kunt maken op bijv. macarons, fondant en royal icing. Ideaal ook om te gebruiken in combinatie met fondant stempels, outbossers, embossers en de SweetStamp lettersets.



  
* De poederdust kan droog worden toegevoegd aan gesmolten chocolade, botercreme, royal icing en beslag of door fondant en deeg worden gekneed om mooie kleuren te creeëren die ook kunnen worden meegebakken en gedroogd.







 

Ook de Fractal Colors dust coloring is Glutenvrij, Vegan, allergenenvrij en Halal

 

Fractal Flowair liquid colorings 

De 18 verschillende kleuren vloeibare Fractal Colors kleurstof maken het mogelijk om je heerlijk uit te leven met de airbrush machine. Maak prachtige regenboogcreaties of spuit je taart in een handomdraai helemaal zwart / rood of welke kleur dan ook, zonder dat je een hele grote hoeveelheid kleurstof door de botercreme of fondant hoeft te mixen. Je spuit namelijk alleen een dun laagje verf over de taart heen.

Deze kleurstof is vloeibaar en verpakt in een gemakkelijk te doseren spuitflacon waardoor je het gemakkelijk in je airbrush aparaat kunt spuiten. Dit maakt deze verf ook ideaal om de letters en / of figuren in te kleuren die je met de SweetStamp stempelsets in fondant hebt gedrukt, het neemt dan het gebruik van de pour bottles over echter houdt er wel rekening mee dat deze verf op waterbasis is waardoor het iets langer duurt voor het is opgedroogd dan wanneer je gebruik maakt van poederkleurstof aangelengd met rejuvenator. De alcohol verdampt namelijk heel snel waardoor de verf snel droog is.  

Deze airbrush paint is ook ideaal wanneer je met stencils een sjabloon aan wilt brengen op fondant en botercreme, klik hier voor een instructievideo op het Instagram account van Fractal Colors.

Deze verf is ook geschikt zonder airbrushkit want de verf kan ook met een penseel worden aangebracht. hiermee breng je mooie tekeningen en teksten aan op macarons, royal icing en fondant.

Daarnaast is het zo geconcentreerd dat je slechts enkele druppels nodig hebt om een hele fles vloeistof (champagne, wijn, 7-up, cocktails) een mooie kleur te geven. Denk hierbij aan bruiloften, gender reveals, babyshowers, cocktailpartys waarbij je eye catching drankjes in elke kleur kunt serveren!
  


 * Fractal Caligra brush pens

Het Fractal Colors food pennen assortiment bestaat uit 13 verschillende kleuren. De flexibele kwastvormige punt maakt het mogelijk om in strakke lijnen te schrijven maar ook om in Calligrafie letters te schrijven. Daarnaast kun je er mee tekenen en kleuren op elke harde of semi harde ondergrond zoals CHOCOLADE, fondant, macarons, royal icing, uitgeharde botercreme, flowerpaste enz enz. 



Zelf vind ik deze food pennen ideaal voor het inkleuren van de accenten aangebracht met fondant stempels zoals hieronder te zien is 


Funtasty food flavors 

De Fractal Colors Smaakstof in poedervorm is  verkrijgbaar in 10 verschillende smaken:
* Vanille * Aardbei * Frambozen * Kokos * Chocolade * Toffee * Mango * Koffie * Banaan * Amandel.

De FunTasty-smaken zijn speciaal omdat ze in poedervorm zijn in plaats van vloeibaar dit zorgt ervoor dat de consistentie van een product waaraan je een heerlijke smaak wilt geven niet zal veranderen. De poeder lost op in water, alcohol en vet waardoor je het niet eerst zelf hoeft op te lossen maar het direct aan het product kan worden toegediend. 

Je kunt het zelfs vermengen met poedersuiker / icing sugar en het dan vervangen voor de suiker in elk recept waardoor je een extra heerlijke smaak krijgt denk bijvoorbeeld aan een koekjes recept, botercreme, fudge of whatever.

Wat dit kwaliteits product helemaal bijzonder maakt is dat het Veganistisch, glutenvrij, Allergenen vrij en Halal is.
Hierdoor kunnen mensen met allergieën voor deze producten toch genieten van de smaken!

De smaakstoffen zijn wit en kleuren niet met uitzondering van de chocolade smaak welke bruin van kleur is. Ze zijn super geconcentreerd waardoor je slechts een heel klein beetje nodig hebt voor een rijke smaak ervaring. een potj van 50 gram gaat dan ook geruime tijd mee. 


















Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited