Doorgaan naar hoofdcontent

CHOCOLADE SMASH BEAR

 


Smash bears ook wel Breakable bears genoemd

Je kunt deze niet hebben gemist, Instagram staat er vol mee in alle kleuren en variaties want dat is het leuke aan deze originele traktatie, je kunt het aanpassen aan ieder feestje of gelegenheid door accessoires toe te voegen. 

Bovenstaande smash beer maakte ik voor de 14e verjaardag van mijn nichtje. Zij is in de zomer jarig dus dan mag de beer een heerlijk cake-pop ijsje vasthouden. Omdat ze verzot is op bubble gum heb ik de Funcakes decomelts op smaak gebracht met LorAnn Bubble gum smaakstof, deze maakstof is op oliebasis en zeer geconcentreerd waardoor slechts een paar druppeltjes nodig zijn voor een heerlijke smaak. Deze smaakstof is ook geschikt voor chocolade. Voor de kleur van de beer heb ik Colour Mill kleurstof op olie basis gebruikt in de kleur Clay uit de nieuwe Desert range van Colour Mill. Voor het smeltende ijsje heb ik de decomelts op kleur gebracht met Colour Mill Candy kleur. De Colour mill kleurstoffen zijn een enorm succes omdat ze een streeploze egale kleur geven aan o.a. chocolade en botercreme maar is ook uitermate geschikt voor het kleuren van fondant en enchanted cream waardoor je bij drip taarten alles in dezelfde kleurenpalet kunt kleuren.

Deze beren worden smash beren genoemd omdat het de bedoeling is dat de ontvanger de beer stuk slaat met een houten hamertje om zo achter de verrassing te komen die onder de beer ligt. In dit geval was de beer gevuld met kleine ingepakte cadeautjes en een heleboel kauwgomballen die na het smashen alle kanten op rollen. Altijd een verrassend succes!

Om deze beren te maken heb je allereerst de 3 componenten chocolade mal nodig, deze is zowel in Large als mini uitvoering verkrijgbaar in de webshop www.partysweets.nl  

Deze mal bestaat uit 3 delen 2 plastic mallen en een silicone inlay. Op de eerste mal staat een lijntje die aangeeft tot hoever de mal gevuld moet worden met getempteerde chocolade of deco melts. vervolgens plaats je de inlay op de chocolade en verdeel je door zachtjes te drukken de chocolade door de hele vorm. Vervolgens wordt het laatste deel er op gelegd en kan de mal worden omgekeerd en in de koelkast geplaatst om het uit te laten harden. (ca 15 minuten). Als de chocolade goed is uitgehard komt de beer heel gemakkelijk uit de mal.



Bekijk ook deze instructie video op ons youtube kanaal. In deze video maak ik de mini beren uitvoering zoals op onderstaande foto waarbij ik alle nieuwe colour mill Dessert range kleuren heb uitgetest.




De drie delige chocolade mallen zorgen voor hele strakke chocolade creaties waarbij veel minder chocolade nodig is. We hebben een naast de beren mallen diverse andere modellen zoals gem hearts, chocoladerepen, ijsco's, voetbal en ook voor chocolade parels / choco bombs  in diverse afmetingen. Bekijk hier het gehele assortiment in de webshop.

Toen onze dochter geslaagd was voor haar diploma maakte ik onderstaande congrats beer van Callebaut melk chocolade. Nadat de beer was uitgehard heb ik de beer goud gerust met Metallic dust. De zwarte cap en diploma zijn gemaakt van decomelts met de geslaagd chocolade mal caps & diploma's De Mirror cake tag Congrats (vaak gebruikt als taart en cupcake toppers) heb ik naast de beer op de drum gelegd om vervolgens de taartdoos op de vullen met marshmallows.


Baby shower cake pops

Voor een babyshower kwamen de 3 componenten mal mini beertjes ook super goed van pas hieronder laat ik je zie hoe de beertjes gevuld kunnen worden met bijv. verkruimelde oreo koekjes vermengt met monchou. Je maakt eerst zoals hierboven vermeld holle beertjes met de mal om deze dan te vullen met de oreo vulling waarna de achterkant wordt afgesloten met decomelts.




Voor de baby shower sweetbox beertjes gebruikte ik de extreem witte decomelts waarvan ik de helft op kleur heb gebracht met Colour mill Baby blue



Naast de beertjes werd de zweetbox aangevuld met cakepopsicles, chocolade omhulde oreo koekjes, cupcakes met fondant toppers gemaakt van smartflex fondant i.c.m. Sweetstamp outbosser Baby Boy & meringue kisses.




  
Bij deze it's a boy sweetbox heb ik gebruik gemaakt van Colour Mill Blue bell, midnight en Sage

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook



Reacties

Populaire posts van deze blog

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited

Hoe maak je een Cijfer Taart / Nummer taart

  Zo maak je een Cijfertaart / Numbercake Wordt je dochter 21, zijn je ouders 25 jaar getrouwd of bestaat je bedrijf 16 jaar? Met een cijfertaart zet je die mooie jaren extra in de spotlights! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie cijfertaart maakt zoals op de foto hierboven. Deze taart heb ik onlangs samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar verjaardag. Waar het tot nu toe ieder jaar een verrassing voor mijn beide dochters was hoe hun verjaardagstaart er uit zou komen te zien hebben we deze traditie dit jaar verbroken en zijn we samen aan de slag gegaan.  Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat de decoraties klaar stonden. Macarons gemaakt met de mix voor macarons maar je kunt uiteraard ook kant en klare macarons gebruiken. De roosjes afgeknipt en in een flower pick gestoken zodat de steeltjes niet in aanraking komen met de taart. De diamond hearts en mini chocolade reepjes zijn gemaakt mbv de BWB chocolade mallen . Funcakes decomelts smelten. Dit kan au bai

KOEKJES STENCILLEN

KOEKJES BAKKEN IN DE VAKANTIE Hier in het zuiden is de herfstvakantie begonnen. Misschien lees je dit blog terwijl je ergens ver weg in het zonnetje ligt... dan wil ik je even vooraf waarschuwen.... Er zit een kans in dat je last krijgt van acute heimwee naar je oven 😝 Mocht je niet op vakantie gaan maar een hele week de kinderen thuis hebben die door het weer geen zin hebben om naar buiten te gaan en zich kapot vervelen.... BOF JIJ EVEN !!! Want dan kun je direct met ze aan de slag! HALLOWEEN KOEKJES Zelf ben ik al jaren helemaal gek op Halloween, de herfstvakantie stond dan ook altijd in het teken van knutselen en freubelen in dat thema. Tien jaar geleden heb ik in een gekke bui mijn dochters, 2 neefjes en een nichtje geschminkt en zijn ze bij de buren langs de deur gegaan voor trick or treat. Dat was zo goed bevallen dat ze het jaar daarop een paar vriendjes meenamen en het jaar daarop vriendjes van vriendjes enz. Dat was het begin van PartyCREEPS@Acht waa