Doorgaan naar hoofdcontent

CHOCOLADE SMASH BEAR

 


Smash bears ook wel Breakable bears genoemd

Je kunt deze niet hebben gemist, Instagram staat er vol mee in alle kleuren en variaties want dat is het leuke aan deze originele traktatie, je kunt het aanpassen aan ieder feestje of gelegenheid door accessoires toe te voegen. 

Bovenstaande smash beer maakte ik voor de 14e verjaardag van mijn nichtje. Zij is in de zomer jarig dus dan mag de beer een heerlijk cake-pop ijsje vasthouden. Omdat ze verzot is op bubble gum heb ik de Funcakes decomelts op smaak gebracht met LorAnn Bubble gum smaakstof, deze maakstof is op oliebasis en zeer geconcentreerd waardoor slechts een paar druppeltjes nodig zijn voor een heerlijke smaak. Deze smaakstof is ook geschikt voor chocolade. Voor de kleur van de beer heb ik Colour Mill kleurstof op olie basis gebruikt in de kleur Clay uit de nieuwe Desert range van Colour Mill. Voor het smeltende ijsje heb ik de decomelts op kleur gebracht met Colour Mill Candy kleur. De Colour mill kleurstoffen zijn een enorm succes omdat ze een streeploze egale kleur geven aan o.a. chocolade en botercreme maar is ook uitermate geschikt voor het kleuren van fondant en enchanted cream waardoor je bij drip taarten alles in dezelfde kleurenpalet kunt kleuren.

Deze beren worden smash beren genoemd omdat het de bedoeling is dat de ontvanger de beer stuk slaat met een houten hamertje om zo achter de verrassing te komen die onder de beer ligt. In dit geval was de beer gevuld met kleine ingepakte cadeautjes en een heleboel kauwgomballen die na het smashen alle kanten op rollen. Altijd een verrassend succes!

Om deze beren te maken heb je allereerst de 3 componenten chocolade mal nodig, deze is zowel in Large als mini uitvoering verkrijgbaar in de webshop www.partysweets.nl  

Deze mal bestaat uit 3 delen 2 plastic mallen en een silicone inlay. Op de eerste mal staat een lijntje die aangeeft tot hoever de mal gevuld moet worden met getempteerde chocolade of deco melts. vervolgens plaats je de inlay op de chocolade en verdeel je door zachtjes te drukken de chocolade door de hele vorm. Vervolgens wordt het laatste deel er op gelegd en kan de mal worden omgekeerd en in de koelkast geplaatst om het uit te laten harden. (ca 15 minuten). Als de chocolade goed is uitgehard komt de beer heel gemakkelijk uit de mal.



Bekijk ook deze instructie video op ons youtube kanaal. In deze video maak ik de mini beren uitvoering zoals op onderstaande foto waarbij ik alle nieuwe colour mill Dessert range kleuren heb uitgetest.




De drie delige chocolade mallen zorgen voor hele strakke chocolade creaties waarbij veel minder chocolade nodig is. We hebben een naast de beren mallen diverse andere modellen zoals gem hearts, chocoladerepen, ijsco's, voetbal en ook voor chocolade parels / choco bombs  in diverse afmetingen. Bekijk hier het gehele assortiment in de webshop.

Toen onze dochter geslaagd was voor haar diploma maakte ik onderstaande congrats beer van Callebaut melk chocolade. Nadat de beer was uitgehard heb ik de beer goud gerust met Metallic dust. De zwarte cap en diploma zijn gemaakt van decomelts met de geslaagd chocolade mal caps & diploma's De Mirror cake tag Congrats (vaak gebruikt als taart en cupcake toppers) heb ik naast de beer op de drum gelegd om vervolgens de taartdoos op de vullen met marshmallows.


Baby shower cake pops

Voor een babyshower kwamen de 3 componenten mal mini beertjes ook super goed van pas hieronder laat ik je zie hoe de beertjes gevuld kunnen worden met bijv. verkruimelde oreo koekjes vermengt met monchou. Je maakt eerst zoals hierboven vermeld holle beertjes met de mal om deze dan te vullen met de oreo vulling waarna de achterkant wordt afgesloten met decomelts.




Voor de baby shower sweetbox beertjes gebruikte ik de extreem witte decomelts waarvan ik de helft op kleur heb gebracht met Colour mill Baby blue



Naast de beertjes werd de zweetbox aangevuld met cakepopsicles, chocolade omhulde oreo koekjes, cupcakes met fondant toppers gemaakt van smartflex fondant i.c.m. Sweetstamp outbosser Baby Boy & meringue kisses.







Reacties

Populaire posts van deze blog

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

KOEKJES STENCILLEN

KOEKJES BAKKEN IN DE VAKANTIE Hier in het zuiden is de herfstvakantie begonnen. Misschien lees je dit blog terwijl je ergens ver weg in het zonnetje ligt... dan wil ik je even vooraf waarschuwen.... Er zit een kans in dat je last krijgt van acute heimwee naar je oven 😝 Mocht je niet op vakantie gaan maar een hele week de kinderen thuis hebben die door het weer geen zin hebben om naar buiten te gaan en zich kapot vervelen.... BOF JIJ EVEN !!! Want dan kun je direct met ze aan de slag! HALLOWEEN KOEKJES Zelf ben ik al jaren helemaal gek op Halloween, de herfstvakantie stond dan ook altijd in het teken van knutselen en freubelen in dat thema. Tien jaar geleden heb ik in een gekke bui mijn dochters, 2 neefjes en een nichtje geschminkt en zijn ze bij de buren langs de deur gegaan voor trick or treat. Dat was zo goed bevallen dat ze het jaar daarop een paar vriendjes meenamen en het jaar daarop vriendjes van vriendjes enz. Dat was het begin van PartyCREEPS@Acht waa