Unicorn hot Chocolate bombs
De ware rage van de herfst / winter 2020-2021 zijn nu al de Hot chocolate bombs, de chocolade ballen gevuld met cacaopoeder en marshmallows welke voor een verrassend effect zorgen wanneer deze in een kopje warme melk worden gelegd.
Zelf voeg ik voor een extra smaaksensatie twee geheime ingredientën toe aan de hot chocolate bombs:
1. Ik begin met een scheutje Sweet Freedom Syrup of choc shot. Dit 100% natuurlijke product bevat alleen fruitsuiker en natuurlijke kleur en smaakstof en is verkrijgbaar in diverse smaken zoals kaneel, gingerbread, cocos, chocolade, mint en sinaasappel. Naast dat deze een heerlijke extra smaak geven aan de chocomelk zijn ze ook heerlijk in de koffie, over poffertjes en pannenkoeken, in een dessert en geweldig om over cupcakes te drizzlen. Eenmaal geproefd dan wil je geen andere stroop meer!
2. Ik gebruik de Sugar and Crumbs cacao poeder ipv gewone cacaopoeder. Hierin is nl op natuurlijke wijze extra smaak toegevoegd . Je hebt hierbij de keuze uit de smaken Orange, lime, cherry en cocos. Deze cacao poeder is niet alleen lekker om chocolade melk van te maken maar kan ook worden toegevoegd aan je cupcake recept, brownies, biscuit en chocolade fudge!
Benodigdheden:
* Callebaut Chocolade callets, puur, melk of wit wat je zelf het lekkerste of het mooiste vind. Het voordeel aan de witte chocolade is dat deze met Colour Mill Oil based kleurstof in elke gewenste kleur kan worden gekleurd. Colour Mill kleurstoffen zijn enorm geliefd doordat ze op olie basis zijn en hierdoor heel goed door botercreme en chocolade worden opgenomen.
* Semisfera Silicone mold Om de chocolade ballen te maken.
* Sugar and Crumbs cacaopoeder, smaak naar keuze
* Sweet Freedom syrup of choc shot, smaak naar keuze
* Decoratie:Sweet Sticks dust, Faye Cahil Dust, sprinkles, plungers, fondant enz enz
Werkwijze:
Om ervoor te zorgen dat je hot chocolate milk bombs mooi glanzen en goed uitharden is het belangrijk om de Callebaut chocolade eerst te tempreren. Door de chocolade op onderstaande manier te smelten gaat dit goed komen:
Magnetron: Doe 2/3 van de chocolade in een magnetronschaaltje of -spuitzak en verwarm op 560 Watt (medium stand) voor 25 seconden, vervolgens de chocolade doorroeren of bij gebruik van een spuitzak doorkneden. Vervolgens weer 15 seconde verwarmen en doorroeren, herhaal dit totdat de chocolade geheel is gesmolten. Pas op voor oververhitting, chocolade kan snel verbranden en is dan niet meer bruikbaar.
Au-bain-marie: Hiervoor heb je twee schalen nodig, een grote en een kleine die hier inpast. Vul de grote schaal met het heetste kraanwater en plaats hierin het kleine schaaltje met 2/3 deel van de chocolade. Roer dit af en toe door totdat het is gesmolten. Het duurt iets langer dan wanneer je het in een pannetje water op het vuur doet maar hiermee voorkom je dat het water te heet wordt waardoor de chocolade verbrand en niet meer vloeibaar te krijgen is. Zorg ook dat er geen water bij de chocolade komt want ook dan is de chocolade niet meer te gebruiken.
Als de chocolade op een van bovenstaande manieren gesmolten is heeft het een temperatuur van ong. 45 graden Celsius. Voeg dan al roerend de rest (het 1/3 deel wat je apart hebt gehouden) van de chocolade beetje voor beetje toe en blijf zachtjes doorroeren totdat ook de toegevoegde chocolade helemaal gesmolten is en een mooie gladde massa is ontstaan. De chocolade is nu getempreerd wat er voor zorgt dat je eindresultaat mooi glanzend, hard en crunchie is.
Au-bain-marie: Hiervoor heb je twee schalen nodig, een grote en een kleine die hier inpast. Vul de grote schaal met het heetste kraanwater en plaats hierin het kleine schaaltje met 2/3 deel van de chocolade. Roer dit af en toe door totdat het is gesmolten. Het duurt iets langer dan wanneer je het in een pannetje water op het vuur doet maar hiermee voorkom je dat het water te heet wordt waardoor de chocolade verbrand en niet meer vloeibaar te krijgen is. Zorg ook dat er geen water bij de chocolade komt want ook dan is de chocolade niet meer te gebruiken.
Als de chocolade op een van bovenstaande manieren gesmolten is heeft het een temperatuur van ong. 45 graden Celsius. Voeg dan al roerend de rest (het 1/3 deel wat je apart hebt gehouden) van de chocolade beetje voor beetje toe en blijf zachtjes doorroeren totdat ook de toegevoegde chocolade helemaal gesmolten is en een mooie gladde massa is ontstaan. De chocolade is nu getempreerd wat er voor zorgt dat je eindresultaat mooi glanzend, hard en crunchie is.
* zorg dat je handschoenen draagt om vingerafdrukken op de chocolade te voorkomen
* Haal de bovenste helft van de halve ballen uit de mal.
* Vul de andere halve ballen met een bodempje Sweet Freedom siroop of choco shot
* Plaats hierboven op een schepje Sugar and crumbs cacaopoeder
* Vul af met de Micro marshmallows van Funcakes, deze zijn een stukje kleiner dan de mini marshmallows waardoor het effect mooier is wanneer ze boven komen drijven.
* Verwarm nu een grilplaat of koekepan, pak een halve chocolade bal die je erder uit de mal hebt gehaald, Leg deze heel kort op de warme plaat of pan zodat de randjes smelten en druk deze op de gevulde halve bal zodat het vastgeplakt is.
* Indien je ziet dat de bal niet helemaal goed is afgesloten smeer de gaatjes dan dicht met een klein beetje gesmolten chocolade zodat er geen cacao of siroop uit de hot chocolate milk bomb ontsnapt.
* Plaat de bal in een mini cupcake baking cup zodat het rechtop blijft staan.
* nu kan het decoreren gaan beginnen!
Als je op Instagram kijkt zie je op dit moments de prachtige kerst creaties voorbij komen. Zoals gingerbread poppetjes, rendieren, mickey mouse enz.. De mogelijkheden zijn enorm!
Zelf maakte ik een Rudolph rendier hot chocolate bomb aan een Candy Cane. De candy cane was niet alleen super handig als roerstokje maar gaf ook een heerlijke extra pepermunt smaak aan de warme chocolade melk. Bij deze variant maakte ik gebruik van de Sweet Freedom munt en de Sugar and Crumbs lime cacaopoeder.
Hieronder enkele decoratie tips:
* Met Edible lustre dust kan chocolade worden gedecoreerd, je kunt verf maken door de aan te lengen met rejuvenator maar de dust kan ook droog worden aangebracht met een kwast voor een prachtige metallic glans.
* Maak decoraties van fondant mbv uitstekers en plungers en plak deze vast met een klein beetje gesmolten chocolade.
* Gebruik Sweetliners gevuld met een andere kleur chocolade om streepjes over de chocolade bal te spuiten en plak hier direct mooie parels en sprinkels op mbv een angled tweezer
De hot chocolate milk bombs zijn super leuk om cadeau te geven, en om te serveren met de feestdagen er zal echt van genoten worden! Van mijn dochter leerde ik dat je het mooiste verrassings resultaat krijgt wanneer je een beker met hete melk vult en daar de hot chocolate bomb voorzichtig inlegt. De warmte van de melk zorgt ervoor dat het randje waar de chocolade helften op elkaar zijn geplakt gaat smelten en dat de marshmallows boven komen drijven. Je kan ook de chocolade bal in een kopje leggen en daar warme melk overheen gieten waardoor een gat in de bal wordt gesmolten. Beide opties zijn mogelijk, probeer uit en ontdek welke reactie jij het mooiste vind.
Reacties
Een reactie posten