Doorgaan naar hoofdcontent

Homemade Orange Honey Gin


ORANGE HONEY GIN MAKEN MET SUGAR AND CRUMBS ICING SUGAR

Met kerstmis een speciaal drankje serveren? Van deze heerlijke sinaasappel honing gin krijgt iedereen warme kerstgevoelens! Het is heel eenvoudig te maken maar de gin is het lekkerste als je het minimaal een week op smaak laat komen.  Dus sla direct de volgende ingrediënten in:

300 ml London dry Gin
150 gr Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar in de smaak Honeycomb
150 gr Sugar and Crumbs natural flavoured icing Sugar in de smaak Caramellised Orange
200 ml water
2 sinaasappels
1 kaneelstokje

BEREIDINGSWIJZE:

* Was de sinaasappels goed schoon en snijd in plakjes, (indien je een sinaasappelschiller hebt kun je ook een paar schil reepjes eraf snijden dit zorgt voor een lekkere smaak en de sinaasappelpartjes krijgen een mooie siermotief)
* Doe het water samen met de twee smaken Sugar and Crumbs icing sugar (dit is poedersuiker waarbij op een natuurlijke wijze smaak is toegevoegd, verkrijgbaar in vele verschillende smaken) 4 schijfjes sinaasappel en het kaneelstokje in een steelpan en zet op hoog vuur. Laat dit onder af en toe doorroeren inkoken tot bijna al het water is verdampt en een heerlijk geurende siroop overblijft. Laat dit afkoelen.




* Vul een luchtdicht afsluitende weckpot met de overige sinaasappelschijfje en schilletjes en giet hier de gin overheen.

* Als de suikersiroop voldoende is afgekoeld giet je dit bij de Gin. Sluit de weckpot goed af en bewaar het op een donkere koele plaats. 


* Keer de weckpot elke dag om zodat alle smaken goed vermengd worden.

* Zeef de Orange Honey Gin voor gebruik.


De Gin is klaar om te serveren!

Orange Honey Gin Tonic:

* Vul een Gin glas met ijsblokjes, 1 deel Gin en 3 delen tonic

* Garneer evt. met een partje sinaasappel en kaneelstokje en een citrusblaadje. Gebruik met kerst als decoratie een bloedsinaasappel en een takje rozemarijn.


Orange Honey Gin Champagne:

* Vul een champagne flute met 1 deel Orange Honey Gin en 3 delen champagne of Prosecco

Alcoholvrije cocktail:

Maak de sinaasappel - honing siroop zoals hierboven beschreven en laat het afkoelen. Vul vervolgens een champagneflute met 1 deel siroop en vul het glas af met ijsblokjes en 7-up.  Je kunt ook gebruik maken van een andere smaak Sugar and Crumbs icing sugar. Bijv. de Strawberry Daiquiri en peach Bellini, zo heb je toch de smaak van een echte cocktail maar dan zonder de alcohol !

Geef je eigengemaakte Orange Honey Gin cadeau en maak er een mooi kerstcadeautje van, een exclusiever cadeau dan dit bestaat niet!

Op dit moment staat mijn Gin nog heerlijk op smaak te komen voor de feestdagen, een foto van het resultaat volgt zsm. 

Vergeet jij niet om partysweets.nl te taggen in je creatie op Instagram en Facebook?  



Reacties

Populaire posts van deze blog

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

KOEKJES STENCILLEN

KOEKJES BAKKEN IN DE VAKANTIE Hier in het zuiden is de herfstvakantie begonnen. Misschien lees je dit blog terwijl je ergens ver weg in het zonnetje ligt... dan wil ik je even vooraf waarschuwen.... Er zit een kans in dat je last krijgt van acute heimwee naar je oven 😝 Mocht je niet op vakantie gaan maar een hele week de kinderen thuis hebben die door het weer geen zin hebben om naar buiten te gaan en zich kapot vervelen.... BOF JIJ EVEN !!! Want dan kun je direct met ze aan de slag! HALLOWEEN KOEKJES Zelf ben ik al jaren helemaal gek op Halloween, de herfstvakantie stond dan ook altijd in het teken van knutselen en freubelen in dat thema. Tien jaar geleden heb ik in een gekke bui mijn dochters, 2 neefjes en een nichtje geschminkt en zijn ze bij de buren langs de deur gegaan voor trick or treat. Dat was zo goed bevallen dat ze het jaar daarop een paar vriendjes meenamen en het jaar daarop vriendjes van vriendjes enz. Dat was het begin van PartyCREEPS@Acht waa