Doorgaan naar hoofdcontent

Homemade Orange Honey Gin


ORANGE HONEY GIN MAKEN MET SUGAR AND CRUMBS ICING SUGAR

Met kerstmis een speciaal drankje serveren? Van deze heerlijke sinaasappel honing gin krijgt iedereen warme kerstgevoelens! Het is heel eenvoudig te maken maar de gin is het lekkerste als je het minimaal een week op smaak laat komen.  Dus sla direct de volgende ingrediënten in:

300 ml London dry Gin
150 gr Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar in de smaak Honeycomb
150 gr Sugar and Crumbs natural flavoured icing Sugar in de smaak Caramellised Orange
200 ml water
2 sinaasappels
1 kaneelstokje

BEREIDINGSWIJZE:

* Was de sinaasappels goed schoon en snijd in plakjes, (indien je een sinaasappelschiller hebt kun je ook een paar schil reepjes eraf snijden dit zorgt voor een lekkere smaak en de sinaasappelpartjes krijgen een mooie siermotief)
* Doe het water samen met de twee smaken Sugar and Crumbs icing sugar (dit is poedersuiker waarbij op een natuurlijke wijze smaak is toegevoegd, verkrijgbaar in vele verschillende smaken) 4 schijfjes sinaasappel en het kaneelstokje in een steelpan en zet op hoog vuur. Laat dit onder af en toe doorroeren inkoken tot bijna al het water is verdampt en een heerlijk geurende siroop overblijft. Laat dit afkoelen.




* Vul een luchtdicht afsluitende weckpot met de overige sinaasappelschijfje en schilletjes en giet hier de gin overheen.

* Als de suikersiroop voldoende is afgekoeld giet je dit bij de Gin. Sluit de weckpot goed af en bewaar het op een donkere koele plaats. 


* Keer de weckpot elke dag om zodat alle smaken goed vermengd worden.

* Zeef de Orange Honey Gin voor gebruik.


De Gin is klaar om te serveren!

Orange Honey Gin Tonic:

* Vul een Gin glas met ijsblokjes, 1 deel Gin en 3 delen tonic

* Garneer evt. met een partje sinaasappel en kaneelstokje en een citrusblaadje. Gebruik met kerst als decoratie een bloedsinaasappel en een takje rozemarijn.


Orange Honey Gin Champagne:

* Vul een champagne flute met 1 deel Orange Honey Gin en 3 delen champagne of Prosecco

Alcoholvrije cocktail:

Maak de sinaasappel - honing siroop zoals hierboven beschreven en laat het afkoelen. Vul vervolgens een champagneflute met 1 deel siroop en vul het glas af met ijsblokjes en 7-up.  Je kunt ook gebruik maken van een andere smaak Sugar and Crumbs icing sugar. Bijv. de Strawberry Daiquiri en peach Bellini, zo heb je toch de smaak van een echte cocktail maar dan zonder de alcohol !

Geef je eigengemaakte Orange Honey Gin cadeau en maak er een mooi kerstcadeautje van, een exclusiever cadeau dan dit bestaat niet!

Op dit moment staat mijn Gin nog heerlijk op smaak te komen voor de feestdagen, een foto van het resultaat volgt zsm. 

Vergeet jij niet om partysweets.nl te taggen in je creatie op Instagram en Facebook?  



Reacties

Populaire posts van deze blog

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited

Hoe maak je een Cijfer Taart / Nummer taart

  Zo maak je een Cijfertaart / Numbercake Wordt je dochter 21, zijn je ouders 25 jaar getrouwd of bestaat je bedrijf 16 jaar? Met een cijfertaart zet je die mooie jaren extra in de spotlights! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie cijfertaart maakt zoals op de foto hierboven. Deze taart heb ik onlangs samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar verjaardag. Waar het tot nu toe ieder jaar een verrassing voor mijn beide dochters was hoe hun verjaardagstaart er uit zou komen te zien hebben we deze traditie dit jaar verbroken en zijn we samen aan de slag gegaan.  Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat de decoraties klaar stonden. Macarons gemaakt met de mix voor macarons maar je kunt uiteraard ook kant en klare macarons gebruiken. De roosjes afgeknipt en in een flower pick gestoken zodat de steeltjes niet in aanraking komen met de taart. De diamond hearts en mini chocolade reepjes zijn gemaakt mbv de BWB chocolade mallen . Funcakes decomelts smelten. Dit kan au bai

KOEKJES STENCILLEN

KOEKJES BAKKEN IN DE VAKANTIE Hier in het zuiden is de herfstvakantie begonnen. Misschien lees je dit blog terwijl je ergens ver weg in het zonnetje ligt... dan wil ik je even vooraf waarschuwen.... Er zit een kans in dat je last krijgt van acute heimwee naar je oven 😝 Mocht je niet op vakantie gaan maar een hele week de kinderen thuis hebben die door het weer geen zin hebben om naar buiten te gaan en zich kapot vervelen.... BOF JIJ EVEN !!! Want dan kun je direct met ze aan de slag! HALLOWEEN KOEKJES Zelf ben ik al jaren helemaal gek op Halloween, de herfstvakantie stond dan ook altijd in het teken van knutselen en freubelen in dat thema. Tien jaar geleden heb ik in een gekke bui mijn dochters, 2 neefjes en een nichtje geschminkt en zijn ze bij de buren langs de deur gegaan voor trick or treat. Dat was zo goed bevallen dat ze het jaar daarop een paar vriendjes meenamen en het jaar daarop vriendjes van vriendjes enz. Dat was het begin van PartyCREEPS@Acht waa