Doorgaan naar hoofdcontent

Candy apple / Chocolade appel HALLOWEEN


Candy apple / Chocolade drip appel 

met colour mill kleurstof


Als echte Halloween liefhebber ben ik alweer volop bezig met de voorbereidingen. Na 13 jaar heb ik het organisatie stokje voor de PartyCreeps@nACHT tocht in ons dorp overgedragen en kan ik me 100% concentreren op het ontvangst van de griezeltjes bij ons aan huis en de winkel. 

Dit weekend ben ik dan ook al eens even aan het experimenteren gegaan. September is de oogstmaand van de appeltjes en de supermarkt liggen vol met deze sappige vriendjes. Ik heb een paar mooie kleine exemplaartjes meegenomen en heb ze goed schoongeboend. Vervolgens heb ik het steeltje verwijderd en een candy appel stokje in de appel gestoken. deze speciale stokjes voor appels zijn super stevig en door de punt aan een kan van het stokje druk je het makkelijk in de appel en blijft het goed vast zitten. 

Vervolgens heb ik witte Callebaut chocolade getempreerd en gekleurd met de nieuwe Color Mill kleurstoffen op olie basis. Deze kleurstof is in tegenstelling tot kleurgel en pasta's op waterbasis uitermate geschikt voor het kleuren van chocolade. Maar ook voor het kleuren van botercreme, royal icing, fondant, beslag enz enz. De colour Mill kleurstof mengt zich snel en vloeiend met het te kleuren product tot een mooie levendige kleur. 
Eerst heb ik een deel van de getempreerde chocolade oranje gekleurd in een schaaltje die groot genoeg was om het appeltje draaiend in te kunnen dippen. Pak de appel bij het stokje vast en dip de zijkant in de chocolade, draai de appel rond totdat de gehele appel is bedekt met een heerlijk laagje chocolade. Evt. met een lepeltje de chocolade in het midden van de appel gieten. Laat de appel boven het schaaltje uitdruppelen en plaats het vervolgens op een bakpapier. Laat 5 min. uitharden en plaats het vervolgens in de koelkast voor 10 min. Ondertussen heb ik een deel van de getempreerde chocolade  gekleurd met de Colour Mill Lime kleur en deze heb ik over gedaan in een klein spuitzakje zonder spuitmondje.


Toen de appel uit de koelkast kwam heb ik de lime groene chocolade drip aangebracht. Eerst de druppels omlaag laten vloeien en vervolgens het midden opgevuld om direct daarna met een decorate angled tweerzers pincet de sprinkles aan te brengen. 
Hiervoor gebruikte ik parels, sterretjes en sugar rods maar je kunt uiteraard kiezen voor je favoriete sprinkles / sprinkle mix waardoor je voor elke gelegenheid prachtige chocolade appels kunt presenteren. 
Om je traktatie coronaproof te maken ofwel beschermd in te pakken, waardoor het super handig is om uit te delen hebben we speciale transparante verpakkingen voor candy appels in ons assortiment. Hier past elk formaat appel in. De ideale manier om je appels stofvrij en hygienisch te vervoeren en presenteren. 


Een paar weken geleden maakte ik voor een kinderverjaardag ook al eens chocolade appels deze heb ik gedecoreerd met behulp van Smartflex fondant en de SweetStamp  outboss Expression Happy birthday. Het verschil tussen de Sweetstamp outbossers en Embossers is dat bij de outbosser de tekst op de fondant komt te liggen en bij de embosser druk je de tekst in de fondant. Zo zie je dus dat deze niet alleen geschikt zijn om prachtige toppers voor cucpakes, taarten en koekjes te maken!
Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en wordt de appel dit jaar in een mooi nieuw jasje gestoken!


please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited