Doorgaan naar hoofdcontent

Candy apple / Chocolade appel HALLOWEEN


Candy apple / Chocolade drip appel 

met colour mill kleurstof






Als echte Halloween liefhebber ben ik alweer volop bezig met de voorbereidingen. Na 13 jaar heb ik het organisatie stokje voor de PartyCreeps@nACHT tocht in ons dorp overgedragen en kan ik me 100% concentreren op het ontvangst van de griezeltjes bij ons aan huis en de winkel. 

Dit weekend ben ik dan ook al eens even aan het experimenteren gegaan. September is de oogstmaand van de appeltjes en de supermarkt liggen vol met deze sappige vriendjes. Ik heb een paar mooie kleine exemplaartjes meegenomen en heb ze goed schoongeboend. Vervolgens heb ik het steeltje verwijderd en een candy appel stokje in de appel gestoken. deze speciale stokjes voor appels zijn super stevig en door de punt aan een kan van het stokje druk je het makkelijk in de appel en blijft het goed vast zitten. 

Vervolgens heb ik witte Callebaut chocolade getempreerd en gekleurd met de nieuwe Color Mill kleurstoffen op olie basis. Deze kleurstof is in tegenstelling tot kleurgel en pasta's op waterbasis uitermate geschikt voor het kleuren van chocolade. Maar ook voor het kleuren van botercreme, royal icing, fondant, beslag enz enz. De colour Mill kleurstof mengt zich snel en vloeiend met het te kleuren product tot een mooie levendige kleur. 
Eerst heb ik een deel van de getempreerde chocolade oranje gekleurd in een schaaltje die groot genoeg was om het appeltje draaiend in te kunnen dippen. Pak de appel bij het stokje vast en dip de zijkant in de chocolade, draai de appel rond totdat de gehele appel is bedekt met een heerlijk laagje chocolade. Evt. met een lepeltje de chocolade in het midden van de appel gieten. Laat de appel boven het schaaltje uitdruppelen en plaats het vervolgens op een bakpapier. Laat 5 min. uitharden en plaats het vervolgens in de koelkast voor 10 min. Ondertussen heb ik een deel van de getempreerde chocolade  gekleurd met de Colour Mill Lime kleur en deze heb ik over gedaan in een klein spuitzakje zonder spuitmondje.


Toen de appel uit de koelkast kwam heb ik de lime groene chocolade drip aangebracht. Eerst de druppels omlaag laten vloeien en vervolgens het midden opgevuld om direct daarna met een decorate angled tweerzers pincet de sprinkles aan te brengen. 




Hiervoor gebruikte ik parels, sterretjes en sugar rods maar je kunt uiteraard kiezen voor je favoriete sprinkles / sprinkle mix waardoor je voor elke gelegenheid prachtige chocolade appels kunt presenteren. 
Om je traktatie coronaproof te maken ofwel beschermd in te pakken, waardoor het super handig is om uit te delen hebben we speciale transparante verpakkingen voor candy appels in ons assortiment. Hier past elk formaat appel in. De ideale manier om je appels stofvrij en hygienisch te vervoeren en presenteren. 


Een paar weken geleden maakte ik voor een kinderverjaardag ook al eens chocolade appels deze heb ik gedecoreerd met behulp van Smartflex fondant en de SweetStamp  outboss Expression Happy birthday. Het verschil tussen de Sweetstamp outbossers en Embossers is dat bij de outbosser de tekst op de fondant komt te liggen en bij de embosser druk je de tekst in de fondant. Zo zie je dus dat deze niet alleen geschikt zijn om prachtige toppers voor cucpakes, taarten en koekjes te maken!




Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en wordt de appel dit jaar in een mooi nieuw jasje gestoken!


please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook





 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited

Hoe maak je een Cijfer Taart / Nummer taart

  Zo maak je een Cijfertaart / Numbercake Wordt je dochter 21, zijn je ouders 25 jaar getrouwd of bestaat je bedrijf 16 jaar? Met een cijfertaart zet je die mooie jaren extra in de spotlights! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie cijfertaart maakt zoals op de foto hierboven. Deze taart heb ik onlangs samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar verjaardag. Waar het tot nu toe ieder jaar een verrassing voor mijn beide dochters was hoe hun verjaardagstaart er uit zou komen te zien hebben we deze traditie dit jaar verbroken en zijn we samen aan de slag gegaan.  Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat de decoraties klaar stonden. Macarons gemaakt met de mix voor macarons maar je kunt uiteraard ook kant en klare macarons gebruiken. De roosjes afgeknipt en in een flower pick gestoken zodat de steeltjes niet in aanraking komen met de taart. De diamond hearts en mini chocolade reepjes zijn gemaakt mbv de BWB chocolade mallen . Funcakes decomelts smelten. Dit kan au bai

KOEKJES STENCILLEN

KOEKJES BAKKEN IN DE VAKANTIE Hier in het zuiden is de herfstvakantie begonnen. Misschien lees je dit blog terwijl je ergens ver weg in het zonnetje ligt... dan wil ik je even vooraf waarschuwen.... Er zit een kans in dat je last krijgt van acute heimwee naar je oven 😝 Mocht je niet op vakantie gaan maar een hele week de kinderen thuis hebben die door het weer geen zin hebben om naar buiten te gaan en zich kapot vervelen.... BOF JIJ EVEN !!! Want dan kun je direct met ze aan de slag! HALLOWEEN KOEKJES Zelf ben ik al jaren helemaal gek op Halloween, de herfstvakantie stond dan ook altijd in het teken van knutselen en freubelen in dat thema. Tien jaar geleden heb ik in een gekke bui mijn dochters, 2 neefjes en een nichtje geschminkt en zijn ze bij de buren langs de deur gegaan voor trick or treat. Dat was zo goed bevallen dat ze het jaar daarop een paar vriendjes meenamen en het jaar daarop vriendjes van vriendjes enz. Dat was het begin van PartyCREEPS@Acht waa