BOSBESSEN-KWARK Tartelettes :
De herfst staat voor de deur maar we genieten nog zo lang mogelijk van de zomer!
De zomer is alweer bijna op het einde en ik realiseer me nu dat het al 5 maanden geleden is sinds ik de laatste blog heb gemaakt. Dit is helaas niet omdat ik zo enorm van de zomer heb genoten en door de hitte niet uit mijn tuinstoel kon komen. En ook heeft het niets met het Corona virus te maken, sterker nog hoewel we in April midden in de corona crisis zaten bestond het voor ons plotsklaps niet meer. Het was er uiteraard wel en het gaf veel ellende en ongemak maar het werd totaal onverwacht voor ons naar de achterban geklapt.... Want eind April is het beste maatje van ons gezin door een noodlottig ongeluk zomaar opeens uit ons leven gerukt... Hij was slechts 42 jaar, had net een carriere switch gemaakt en kwam hierdoor bijna dagelijks bij ons over de vloer om te helpen met de verbouwing. Dit is nog steeds een groot verlies waarmee we elke dag moeten dealen en nu de herfst voor de deur staat lijkt het gemis nog groter te worden. De dagen worden korter en de blaadjes gaan zo dadelijk vallen.... Niet iets waar ik nu heel vrolijk van word. Maar ik prijs me zo gelukkig dat ik zo van mijn werk kan genieten, dit is de ideale manier om even alles van me af te zetten. Naast dat ik voor het wekelijkse Tasty Thursday recept lekker aan de bak kan en lekker kan experimenteren met de bakbenodigdheden uit ons assortiment ben ik ook druk om alle trends en nieuwe producten in de gaten te houden. Zo hebben we deze week twee nieuwe merken mogen introduceren waar ik je graag even iets meer over vertel:
Colour Mill oil based colouring:
Deze geweldige kleurstof op oliebasis is het nieuwste op het gebied van kleurstof. Door de unieke samenstelling van deze kleurstof houdt deze van de vetten en oliën in chocolade, ganache, botercreme en andere baksels. De kleuren verspreiden zich heel goed waardoor rijke levendige kleuren ontstaan.
Faye Cahill Cake design edible lustre dust:
Nieuwe 100% eetbare glansstof / edible Lustre Dust ontwinkeld door de wereldberoemde cake designer Faye Cahill Cake Design! Verkrijgbaar in diverse prachtige tinten!
Met deze dust verf, spuit of dust je de mooiste creaties met gemak
Faye leidt Australian Cake Decorating met haar elegante en iconische ontwerpen voor bruidstaarten.
Deze ontwerpen staan bekend om hun unieke parel- of metallic-effecten die worden bereikt door haar kenmerkende mix van Luster Dusts.
Creëer uw eigen verbluffende ontwerpen met behulp van deze nieuwe reeks eetbare glans.
Werkwijze:
Stof in droge vorm met een kwast aanbrengen of meng de dust met Rejuvenator / dipping solution Alcohol om het als verf of markeerstift te gebruiken. Verdun verder met Decorators Alcohol om het zelfs met een airbrush op te kunnen spuiten.
Naast het verdriet hebben we zeker ook gelukkige momenten beleefd, afgelopen woensdag nog, toen is ons nichtje Alba in goede gezondheid geboren, wat een mooi meisje! En uiteraard direct weer een reden om iets lekkers te maken voor zo'n feestelijke gebeurtenis. Echter dit houd ik nog even voor mezelf aangezien ivm corona ook het kraambezoekbeleid aangepast moet worden maar houdt vooral FB en Instagram in de gaten daar zullen zsm foto's worden gepost.
Maar goed even to the point, want dit blog gaat natuurlijk over het maken van tartelets! Deze heerlijke gebakjes zijn de uitkomst nu het bezoek verspreid moet komen op feestjes en partijen. Geen geruïneerde verjaardagstaart voor de laatste gasten maar iedereen krijgt persoonlijk een prachtig en heerlijk taartje!
Bosbessen kwark Tartelettes RECEPT:
Ingrediënten: Voor 8 stuks van 10 cm
150 gr boter in blokjes
80 gr blueberry lemon Sugar and Crumbs icing sugar
30 gr amandelmeel
1 ei
½ tl zout
250 gr bloem
1 bakje mix voor bosbessen kwark bavarois (Paisley)
200 ml slagroom
Decoratie: Bosbessen, frambozen, bramen, munt blaadjes
Benodigde Materialen:
Tartelette vormpjes φ 10cm, Bake release spray Funcakes en ronde uitsteker
φ ca. 11 cm, spuitzak
Werkwijze:
*Boter romig kloppen, zeef de Sugar and Crumbs icing sugar erdoor en klop kort tot het
gemengd is.
*Voeg amandelmeel en het ei toe en meng weer kort.
* Zeef de bloem en zout boven de kom en meng door het deeg met een spatel.
* Laat min. 2 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een plak van ½ cm dikte en steek cirkels uit met een uitsteker die ca
1 cm groter is dan de tartelette vormpjes. Restjes deeg kunnen opnieuw
uitgerold worden.
Spray de tartelette vormpjes in met bake release spray en bekleed deze met een plakje deeg. Druk goed aan en snijd de overstekende randjes af met een scherp mesje. Zet de bekleedde vormpjes 1-2 uur in de koelkast voordat ze in de op 175g C voorverwarmde oven in 25 min. worden afgebakken. Dit koelen zorgt ervoor dat het deeg tijdens het bakken niet naar beneden zakt en zorgt ervoor dat je mooi gevormde tartelette bodems krijgt.
Laat de bodems helemaal afkoelen op een rooster en haal deze daarna uit de vormpjes.
Maak ondertussen de bavarois volgens de werkwijze op de verpakking en vul hiermee een spuitzak.
Vul de tartelette bodems met de bavarois en decoreer met
het heerlijke zomerfruit. Strooi er een beetje Sugar and Crumbs icing sugar overheen en
maak het af met een mooi muntblaadje.
Reacties
Een reactie posten