Doorgaan naar hoofdcontent

Tartelettes Recept

 

BOSBESSEN-KWARK Tartelettes :



 De herfst staat voor de deur maar we genieten nog zo lang mogelijk van de zomer!

De zomer is alweer bijna op het einde en ik realiseer me nu dat het al 5 maanden geleden is sinds ik de laatste blog heb gemaakt. Dit is helaas niet omdat ik zo enorm van de zomer heb genoten en door de hitte niet uit mijn tuinstoel kon komen. En ook heeft het niets met het Corona virus te maken, sterker nog hoewel we in April midden in de corona crisis zaten bestond het voor ons plotsklaps niet meer. Het was er uiteraard wel en het gaf veel ellende en ongemak maar het werd totaal onverwacht voor ons naar de achterban geklapt.... Want eind April is het beste maatje van ons gezin door een noodlottig ongeluk zomaar opeens uit ons leven gerukt... Hij was slechts 42 jaar, had net een carriere switch gemaakt en kwam hierdoor bijna dagelijks bij ons over de vloer om te helpen met de verbouwing. Dit is nog steeds een groot verlies waarmee we elke dag moeten dealen en nu de herfst voor de deur staat lijkt het gemis nog groter te worden. De dagen worden korter en de blaadjes gaan zo dadelijk vallen.... Niet iets waar ik nu heel vrolijk van word. Maar ik prijs me zo gelukkig dat ik zo van mijn werk kan genieten, dit is de ideale manier om even alles van me af te zetten. Naast dat ik voor het wekelijkse Tasty Thursday recept lekker aan de bak kan en lekker kan experimenteren met de bakbenodigdheden uit ons assortiment ben ik ook druk om alle trends en nieuwe producten in de gaten te houden. Zo hebben we deze week twee nieuwe merken mogen introduceren waar ik je graag even iets meer over vertel:

Colour Mill oil based colouring: 

Deze geweldige kleurstof op oliebasis is het nieuwste op het gebied van kleurstof. Door de unieke samenstelling van deze kleurstof houdt deze van de vetten en oliën in chocolade, ganache, botercreme en andere baksels. De kleuren verspreiden zich heel goed waardoor rijke levendige kleuren ontstaan. 


Faye Cahill Cake design edible lustre dust:

Nieuwe 100% eetbare glansstof / edible Lustre Dust ontwinkeld door de wereldberoemde cake designer Faye Cahill Cake Design! Verkrijgbaar in diverse prachtige tinten! 

Met deze dust verf, spuit of dust je de mooiste creaties met gemak 

Faye leidt Australian Cake Decorating met haar elegante en iconische ontwerpen voor bruidstaarten.
Deze ontwerpen staan bekend om hun unieke parel- of metallic-effecten die worden bereikt door haar kenmerkende mix van Luster Dusts.

Creëer uw eigen verbluffende ontwerpen met behulp van deze nieuwe reeks eetbare glans.

Werkwijze:
Stof in droge vorm met een kwast aanbrengen of meng de dust met Rejuvenator / dipping solution Alcohol om het als verf of markeerstift te gebruiken. Verdun verder met Decorators Alcohol om het zelfs met een airbrush op te kunnen spuiten.


Naast het verdriet hebben we zeker ook gelukkige momenten beleefd, afgelopen woensdag nog, toen is ons nichtje Alba in goede gezondheid geboren, wat een mooi meisje! En uiteraard direct weer een reden om iets lekkers te maken voor zo'n feestelijke gebeurtenis. Echter dit houd ik nog even voor mezelf aangezien ivm corona ook het kraambezoekbeleid aangepast moet worden maar houdt vooral FB en Instagram in de gaten daar zullen zsm foto's worden gepost.

Maar goed even to the point, want dit blog gaat natuurlijk over het maken van tartelets! Deze heerlijke gebakjes zijn de uitkomst nu het bezoek verspreid moet komen op feestjes en partijen. Geen geruïneerde verjaardagstaart voor de laatste gasten maar iedereen krijgt persoonlijk een prachtig en heerlijk taartje! 


Bosbessen kwark Tartelettes RECEPT:

Ingrediënten:   Voor 8 stuks van 10 cm

150 gr boter in blokjes

80 gr blueberry lemon Sugar and Crumbs icing sugar

30 gr amandelmeel

1 ei

½ tl zout

250 gr bloem  

1 bakje mix voor bosbessen kwark bavarois (Paisley)

200 ml slagroom

Decoratie: Bosbessen, frambozen, bramen, munt blaadjes

 

Benodigde Materialen:

Tartelette vormpjes φ 10cm, Bake release spray Funcakes en ronde uitsteker φ ca. 11 cm, spuitzak



Werkwijze:

*Boter romig kloppen, zeef de Sugar and Crumbs icing sugar erdoor en klop kort tot het gemengd is.

*Voeg amandelmeel en het ei toe en meng weer kort.

* Zeef de bloem en zout boven de kom en meng door het deeg met een spatel.

* Laat min. 2 uur rusten in de koelkast.

 


Rol het deeg uit tot een plak van ½ cm dikte  en steek cirkels uit met een uitsteker die ca 1 cm groter is dan de tartelette vormpjes. Restjes deeg kunnen opnieuw uitgerold worden.

 




Spray de tartelette vormpjes in met bake release spray en bekleed deze met een plakje deeg. Druk goed aan en snijd de overstekende randjes af met een scherp mesje. Zet de bekleedde vormpjes 1-2 uur in de koelkast voordat ze in de op 175g C voorverwarmde oven in 25 min. worden afgebakken. Dit koelen zorgt ervoor dat het deeg tijdens het bakken niet naar beneden zakt en zorgt ervoor dat je mooi gevormde tartelette bodems krijgt.

Laat de bodems helemaal afkoelen op een rooster en haal deze daarna uit de vormpjes.

 


Maak ondertussen de bavarois volgens de werkwijze op de verpakking en vul hiermee een spuitzak




Vul de tartelette bodems met de bavarois en decoreer met het heerlijke zomerfruit. Strooi er een beetje Sugar and Crumbs icing sugar overheen en maak het af met een mooi muntblaadje.






Ik heb gekozen voor een zomerfruit versie maar je kunt er ook een heerlijk herfsttaartje van maken door de appelkaneel bavarois en Cinamon swirl Sugar and Crumbs icing sugar te gebruiken. Kortom hieronder vind je het basis recept maar ga vooral heerlijk varieren! We horen graag wat jij er van hebt gemaakt


Veel bakplezier en een heerlijke dag gewenst!  




  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook



Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited