Doorgaan naar hoofdcontent

Stroopwafel cupcakes met een toef van Chocolade honing botercreme

  Recept

Cupcakes met Chocolade honing botercreme toef

/ Crunchy caramel cupcakes & chocolate honeycomb buttercream


Ingrediënten:

voor de cupcakes ( ca 20 standaard )
* 500 gr. Funcakes mix voor stroopwafelcake
* 250 gr ongezouten (room)boter
* 4 eieren
* 3 eetlepels water


Voor de botercreme:

* 250 gram roomboter
* 250 gram Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar Chocolate / Honeycomb
* evt. 1 scheutje slagroom

Decoratie: Candy floss sprinkles van het merk Sprinkletti

Materialen:


* mengkom, mixer, spuitzak, baking cups, muffinbakvorm

Bereidingswijze: 

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C . Meng de Funcakes bakmix, boter,  eieren en water in een beslagkom en mix het in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Doe het over in een spuitzak. Zelf plaats ik de spuitzak altijd in een litermaat of waterkan en sla de bovenkant van de spuitzak over de rand heen zodat deze schoon blijft. Zo heb je beide handen vrij om het beslag uit de mengkom te halen. Wanneer al het beslag in de spuitzak zit sluit ik deze af met sluitclips (Ikea) zodat het er niet uit kan lopen.
Plaats de baking cups in een muffin bakvorm. Knip een punt van de spuitzak af en spuit het beslag in de baking cups Vul de cups voor 3/4 deel en bak ze in ca 18 minuten in een oven van 160 °C af.
Mix ondertussen de boter voor de botercreme in ca 8 minuten op hoge stand romig. Voeg de Sugar and Crumbs icing sugar toe, plaats een schone natte theedoek over de mengkom om te voorkomen dat alle icing sugar uit de mengkom stuift en mix 2-3 minuten op een middelhoge stand totdat de suiker geheel door de boter is gemengd. Evt. kan een scheutje slagroom worden toegevoegd om de botercreme romiger te maken. 
Omdat de Chocolate-honeycomb icing sugar op smaak is gebracht met cacao poeder heeft de botercreme een mooie chocolade bruine kleur en is het niet nodig om een kleurstof toe te voegen. Alle smaken Sugar and crumbs waar geen chocolade smaak is toegevoegd zijn wit van kleur en dus uitermate geschikt om in elke gewenste kleur te kleuren met kleurstof van Celebakes, Funcakes of Fractal kleurstof het is zelfs mogelijk om botercreme neon te kleuren zodat de cupcakes in blacklight een spectaculair oplichten met de glow in the dark kleurstof van Scrapcooking.

Deze glow in the dark cupcakes waren een groot succes tijdens de Partycreeps halloweentocht in Acht! 

Plaats een grote spuitmond in een spuitzak. Bij de cupcakes van de foto is spuitmondje #4B gebruikt maar ook de 1M, 2A en 2D (ook verkrijgbaar als set) zijn ideaal om mooie grote toeven te spuiten op cupcakes. Vul de spuitzak met de botercreme en spuit, als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld, een mooie toef in het midden van de cupcake en strooi er mooie sprinkles overheen voor de finishing touch. Ik gebruikte de candy floss sprinkle mix van Sprinkletti.
Ik heb gekozen voor de Chocolate Honeycomb maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een van de vele andere smaken uit het Sugar and Crumbs assortiment. Indien je geen bruine toef wilt maar de combinatie stroopwafel en honing wel lekker vind dan is er ook nog de Honeycomb icing sugar. Maar ook de salted caramel of de velvet vanilla zijn een goede combinatie met de stroopwafel cupcakes.
Mocht je dit recept uit gaan proberen... vergeet je dan niet om partysweets.nl te taggen op Facebook of Instagram ?! Je kunt ook de #partysweets.nl gebruiken.  Door ons te taggen maak je automatisch maandelijks kans om in de prijzen te vallen!    

Een heerlijke dag gewenst!  

  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook






Reacties

Populaire posts van deze blog

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de ...

Hoe maak je een Cijfer Taart / Nummer taart

  Zo maak je een Cijfertaart / Numbercake Wordt je dochter 21, zijn je ouders 25 jaar getrouwd of bestaat je bedrijf 16 jaar? Met een cijfertaart zet je die mooie jaren extra in de spotlights! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie cijfertaart maakt zoals op de foto hierboven. Deze taart heb ik onlangs samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar verjaardag. Waar het tot nu toe ieder jaar een verrassing voor mijn beide dochters was hoe hun verjaardagstaart er uit zou komen te zien hebben we deze traditie dit jaar verbroken en zijn we samen aan de slag gegaan.  Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat de decoraties klaar stonden. Macarons gemaakt met de mix voor macarons maar je kunt uiteraard ook kant en klare macarons gebruiken. De roosjes afgeknipt en in een flower pick gestoken zodat de steeltjes niet in aanraking komen met de taart. De diamond hearts en mini chocolade reepjes zijn gemaakt mbv de BWB chocolade mallen . Funcakes decomelts smelten. Dit k...

Dripcake & Rosé Golden Chocolate balls

Mijn jongste dochter werd onlangs 15 jaar.... 15 jaar alweer!!!! Rond de verjaardagen van mijn dochters denk ik vaak terug aan wat ik zelf deed toen ik nog die leeftijd had.... Dat is niet te vergelijken met de tijd van nu maar ik zal de laatste zijn die zegt dat het vroeger beter of slechter was want het enige wat voor mij telt is dat mijn kids gelukkig zijn in deze tijd én in de toekomst!   Maar even terug naar mijn vijftiende...  ik zat al enkele jaren op de school voor consumptieve beroepen aangezien ik toen al van koken of bakken mijn beroep wilde maken. Van koken, serveren, brood en banket tot vleesverwerking, het kwam allemaal voorbij. Ik heb heel wat recepten uit moeten schrijven waar ik nu nog steeds profijt van heb. Ook het maken van een kapsel (biscuit) heb ik daar geleerd. Na het behalen van mijn diploma's daar ben ik doorgegaan naar het MDS om mijn middenstand te halen want het was toen voor mij al duidelijk dat ik geen restaurant maar een winkel w...