Doorgaan naar hoofdcontent

Stroopwafel cupcakes met een toef van Chocolade honing botercreme

  Recept

Cupcakes met Chocolade honing botercreme toef

/ Crunchy caramel cupcakes & chocolate honeycomb buttercream


Ingrediënten:

voor de cupcakes ( ca 20 standaard )
* 500 gr. Funcakes mix voor stroopwafelcake
* 250 gr ongezouten (room)boter
* 4 eieren
* 3 eetlepels water


Voor de botercreme:

* 250 gram roomboter
* 250 gram Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar Chocolate / Honeycomb
* evt. 1 scheutje slagroom

Decoratie: Candy floss sprinkles van het merk Sprinkletti

Materialen:


* mengkom, mixer, spuitzak, baking cups, muffinbakvorm

Bereidingswijze: 

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C . Meng de Funcakes bakmix, boter,  eieren en water in een beslagkom en mix het in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Doe het over in een spuitzak. Zelf plaats ik de spuitzak altijd in een litermaat of waterkan en sla de bovenkant van de spuitzak over de rand heen zodat deze schoon blijft. Zo heb je beide handen vrij om het beslag uit de mengkom te halen. Wanneer al het beslag in de spuitzak zit sluit ik deze af met sluitclips (Ikea) zodat het er niet uit kan lopen.
Plaats de baking cups in een muffin bakvorm. Knip een punt van de spuitzak af en spuit het beslag in de baking cups Vul de cups voor 3/4 deel en bak ze in ca 18 minuten in een oven van 160 °C af.
Mix ondertussen de boter voor de botercreme in ca 8 minuten op hoge stand romig. Voeg de Sugar and Crumbs icing sugar toe, plaats een schone natte theedoek over de mengkom om te voorkomen dat alle icing sugar uit de mengkom stuift en mix 2-3 minuten op een middelhoge stand totdat de suiker geheel door de boter is gemengd. Evt. kan een scheutje slagroom worden toegevoegd om de botercreme romiger te maken. 
Omdat de Chocolate-honeycomb icing sugar op smaak is gebracht met cacao poeder heeft de botercreme een mooie chocolade bruine kleur en is het niet nodig om een kleurstof toe te voegen. Alle smaken Sugar and crumbs waar geen chocolade smaak is toegevoegd zijn wit van kleur en dus uitermate geschikt om in elke gewenste kleur te kleuren met kleurstof van Celebakes, Funcakes of Fractal kleurstof het is zelfs mogelijk om botercreme neon te kleuren zodat de cupcakes in blacklight een spectaculair oplichten met de glow in the dark kleurstof van Scrapcooking.

Deze glow in the dark cupcakes waren een groot succes tijdens de Partycreeps halloweentocht in Acht! 

Plaats een grote spuitmond in een spuitzak. Bij de cupcakes van de foto is spuitmondje #4B gebruikt maar ook de 1M, 2A en 2D (ook verkrijgbaar als set) zijn ideaal om mooie grote toeven te spuiten op cupcakes. Vul de spuitzak met de botercreme en spuit, als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld, een mooie toef in het midden van de cupcake en strooi er mooie sprinkles overheen voor de finishing touch. Ik gebruikte de candy floss sprinkle mix van Sprinkletti.
Ik heb gekozen voor de Chocolate Honeycomb maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een van de vele andere smaken uit het Sugar and Crumbs assortiment. Indien je geen bruine toef wilt maar de combinatie stroopwafel en honing wel lekker vind dan is er ook nog de Honeycomb icing sugar. Maar ook de salted caramel of de velvet vanilla zijn een goede combinatie met de stroopwafel cupcakes.
Mocht je dit recept uit gaan proberen... vergeet je dan niet om partysweets.nl te taggen op Facebook of Instagram ?! Je kunt ook de #partysweets.nl gebruiken.  Door ons te taggen maak je automatisch maandelijks kans om in de prijzen te vallen!    

Een heerlijke dag gewenst!  

  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook


Reacties

Populaire posts van deze blog

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Hoe maak je een Cijfer Taart / Nummer taart

  Zo maak je een Cijfertaart / Numbercake Wordt je dochter 21, zijn je ouders 25 jaar getrouwd of bestaat je bedrijf 16 jaar? Met een cijfertaart zet je die mooie jaren extra in de spotlights! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie cijfertaart maakt zoals op de foto hierboven. Deze taart heb ik onlangs samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar verjaardag. Waar het tot nu toe ieder jaar een verrassing voor mijn beide dochters was hoe hun verjaardagstaart er uit zou komen te zien hebben we deze traditie dit jaar verbroken en zijn we samen aan de slag gegaan.  Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat de decoraties klaar stonden. Macarons gemaakt met de mix voor macarons maar je kunt uiteraard ook kant en klare macarons gebruiken. De roosjes afgeknipt en in een flower pick gestoken zodat de steeltjes niet in aanraking komen met de taart. De diamond hearts en mini chocolade reepjes zijn gemaakt mbv de BWB chocolade mallen . Funcakes decomelts smelten. Dit kan au bai