HIGH TEA:
Voor dit blog ben ik geïnspireerd door Zoet with love in Oirschot waar ik gisteren heb genoten van een heerlijke high tea.
We waren daar met 12 dames om de verjaardag te vieren van een van mijn vriendinnen. Direct bij binnenkomst was ik al in love!! Alles in mijn favoriete kleur en we mochten in de opkamer plaatsnemen met een prachtige muur vol rozen! Het deed me denken aan @saintaymes in London, waar ik heel graag heen wil gaan bij mijn volgende bezoek aan deze mooie stad.
We hebben mogen genieten van een viergangen high tea arangement met echt heerlijke hapjes en theesoorten van hartig naar steeds een beetje meer zoet, dus je kunt begrijpen dat de laatste gang mijn favoriet was. Dit was namelijk een taartplateau vol met o.a. carrot cake, brownie, apple crumble taart, mini ruby cupcake met een ruby callet on top, koekjes met zwarte thee (heel lekker!!) en chocolade gevuld met ALLES wat lekker is!!
Voordat ik met de webshop startte had ik zoveel inspiratie en ideeën. Ik wilde naast een webshop met bakspullen en kaartdecoratie onder andere ook graag taarten op bestelling maken, high tea's en workshops gaan organiseren om mensen te laten genieten. Maar wegens tijdgebrek bleek dit niet haalbaar en is het bij een webshop en bakwinkel in Eindhoven gebleven. Tot dat het een paar weekjes geleden toch weer ging kriebelen....
WORKSHOP KOEKJES DECOREREN:
Toen ontstond het idee van de koekjesworkshop in combinatie met een proeverij. Ik wil mensen graag de mogelijkheid geven om de artikelen uit ons assortiment uit te laten testen. Tijdens deze workshop ga je koekjes decoreren met smartflex fondant waarbij je gebruik kunt maken van Koekdesign uitstekers, diverse Sweet Stamp lettersets, elements sets en cookie/cupcake embossers om mooie teksten en figuren in de fondant te embossen welke daarna worden ingeverfd met Edible art paint van Sweet sticks of opgevuld met pixie pearls (ook wel hundred thoussands genoemd). Dit is de ideale manier om te ontdekken hoe geweldig fijn het is om te werken met deze topkwaliteit Sweet Stamp producten die Amy Cakes heeft ontworpen.Je krijgt uitleg en tips over het gebruik van de materialen en je gaat na afloop meet een doosje vol prachtige koekjes naar huis.
Er zijn op dit moment nog enkele plaatsen vrij maar aangezien we de groepen niet groot willen maken is de beschikbaarheid beperkt, vul dus snel het inschrijfformulier in via deze link
Maar om even terug te komen op de high tea van gisteren, ik heb daar zoveel inspiratie gekregen dat ik bij thuiskomst direct de keuken ben ingedoken. Nu had ik natuurlijk al diverse ideeën in mijn hoofd over de hapjes die ik tijdens de proeverij wil serveren. Ik wil onder andere de enkele mogelijkheden en smaken van de Sugar and crumbs natural flavoured icing sugar laten zien.
Dat je met deze icing sugar heel makkelijk en snel een heerlijke botercreme kunt maken is voor velen geen nieuws meer maar er zijn zoveel meer manieren om te genieten van deze fijne poedersuiker waar op een natuurlijke wijze een smaak aan is toegevoegd. Wat al even op mijn lijstje met dingen om uit te proberen stond is het maken van fudge. Ik had alle ingrediënten in huis dus ik besloot om actie te gaan ondernemen en was blij verrast met het resultaat en de enthousiaste reactie van mijn man en dochters die fudge echt erg lekker vinden. Ik wil het recept en de werkwijze dan ook graag met jullie delen:
Recept Salted caramel Fudge
Ingrediënten:
* 115 gram ongezouten (room)boter
* 1 blikje (397 gram) gecondenseerde melk
* 500 gram Salted caramel Sugar and Crumbs icing sugar
( je kunt uiteraard ook voor een andere smaak kiezen)
* zeezout
Benodigdheden:
steelpan met dikke bodem
suiker thermometer
garde
bakpapier
bakspray
rechthoekige hitte bestendige (oven) schaal van ca 20x15 cm
Bereiding:
Spuit de vorm in met baking spray en leg een bakpapier op de bodem wat het lossen veel makkelijker maakt.
Zet de steelpan op een laag vuurtje en smelt hierin de boter, Blijf roeren zodat de boter niet bruin kleurt.
als de boter helemaal gesmolten is voeg je de gecondenseerde melk toe. Het is echt heel belangrijk dat je tijdens het hele proces goed blijft roeren want de kans op verbranding is groot bij melk en suiker dus zorg dat de massa op de bodem en zijkanten van de pan goed in beweging blijft.
Als de boter en gecondenseerde melk een massa is geworden roer je hier schepje voor schepje de Sugar and Crumbs icing sugar doorheen.
Als alle suiker is toegevoegd is het de bedoeling dat er een temperatuur wordt bereikt van:
112-115 graden C. voor zachte fudge
118 graden voor een meer vaste fudge
Er zit slechts 3 minuten tijdverschil tussen deze twee temperaturen!! De vloeistof wordt meer Karamel kleurig
Het bereiken van deze temperaturen duurt even en je spierballen worden getraind door het roeren maar je moet zelf even uittesten of je het vuur iets hoger wilt zetten of liever iets meer geduld hebt op een laag pitje. Als er bubbels ontstaan is het tijd om met de suikerthermometer de temperatuur te gaan checken.
Zodra de juiste temperatuur is behaald haal je de pan van het vuur en blijf je roeren totdat de vloeistof dikker / steviger wordt doordat het afkoelt.
Mocht je ervoor kiezen om vulling toe te voegen dan is Nu het moment. ( bijv. stukjes nootjes, chocolade of fruit)
Giet de massa in de schaal en strooi enkele korreltjes zee zout over de fudge heen. Laat het afkoelen totdat het stevig is.
Haal de fudge uit de schaal en snijd het in mooie blokjes.
De fudge is, mits luchtdicht bewaard, 6 weken houdbaar ( ik denk alleen niet dat het zo lang mee gaat tenzij je een hele goede verstop plaats hebt!!)
Waarschuwing: De suikermassa wordt echt ontzettend heet, waarschuw mensen in je huis dat ze niet spontaan een likje nemen uit de pan, de verleiding kan namelijk heel hoog zijn maar voor zeer pijnlijke verbrandingen zorgen!
Met dit recept maak je 700 gram fudge, de kooktijd is ca 20 minuten. (op deze foto is ongeveer de helft van alle fudge te zien)
Mocht je dit recept uit gaan proberen... vergeet je dan niet om ons een foto te sturen van het resultaat? Dit kan door ons te taggen op Facebook of Instagram of door de #partysweets.nl te gebruiken.
Een heerlijke dag gewenst!
Reacties
Een reactie posten