Doorgaan naar hoofdcontent

SWEETSTAMP persoonlijke Taarttopper


A life without dreams is like a cupcake without sprinkles...

Of als een taart zonder taarttopper.... 

Achter elke taart die gemaakt wordt voor een speciale gelegenheid zit wel een persoonlijk verhaal. Een kindertaart wordt meestal gebaseerd op de favoriete film, icoon of game van de jarige job. Bij volwassenen speelt ook de smaak een hele belangrijke rol en bij een bruidstaart zie je vaak iets terug van de bloemen uit het bruidsboeket of de stijl van de uitnodiging. Kortom het komt niet vaak voor dat je een taart gaat maken zonder dat je iets over de persoon weet voor wie de taart bestemd is. Dat maakt elke taart uniek. 

Vanaf nu is het ook mogelijk om zelf een gepersonaliseerde taarttopper te maken met een persoonlijke boodschap met de Sweet stamp blank canvas taarttopper en de bijpassende uitsteker. De taarttopper is transparant en wordt bekleed met fondant of marsepein waarop je een persoonlijke boodschap kunt schrijven met de Sweetstamp lettersets en sweet stamp elements sets van AmyCakes. De onderkant van de blank canvas caketopper bestaat uit een steker van 10 cm lang waarmee de taarttopper stevig in de taart kan worden gestoken. 

Het afgelopen weekend heb ik bovenstaande taarttopper gemaakt om zelf eens te ervaren of het echt zo eenvoudig is als het lijkt.

De volgende producten heb ik hiervoor gebruikt:

Werkwijze Sweetstamp heart cutter & clear canvas caketopper:

De smartflex fondant goed doorkneden totdat het zacht en flexibel is en alle harde stukjes zijn verdwenen. Rol de smartflex uit tot een plak van ca 7mm, het mag dunner maar bij gebruik van de Sweetstamp lettersets en element sets heb je de dikte nodig voor een mooi en duidelijk reliëf.

Steek met de Sweet stamp heart cutter een hart uit de fondant die precies dezelfde afmeting heeft als de blank canvas heart cake topper. TIP: Ik ben toen direct begonnen met het decoreren van de fondant echter achteraf was het beter geweest om de fondant direct op de taarttopper te bevestigen. Het plakt dan beter vast en het werkt fijner doordat je het hart makkelijk op kunt tillen bij de steker zonder dat de fondant uit vorm kan raken.  

Sweet Stamp Team Bride elements set 6 Delig Nu is de basis klaar en kan het decoreren beginnen. De mogelijkheden zijn enorm, je kunt aan de slag met de Sweetstamp lettersets om een wens of naam  te embossen en gebruik de Sweetstamp elements sets om de tekst aan te vullen met bijpassende vormpjes zoals op de foto hiernaast de team bride elements zijn toegepast.

Sweet Stamp lettersets:

Zelf heb ik de Sweetstamp Vanilla letterset gebruikt. Dit lettertype is wat kleiner dan de Curly, handwriting, Elegant en Stylish lettersets waardoor deze set ook ideaal is bij kleinere traktaties zoals cupcakes en koekjes maar dus ook voor langere teksten op een taarttopper. De set bestaat uit zowel hoofd- als kleine letters waarmee je fijn kunt combineren.
Ik heb de letters op de fondant gelegd en vervolgens met het pick up pad de letters aangedrukt en verwijderd, Je kunt ook de tekst op een werkblad in de gewenste positie leggen en de letters vervolgens met de pick up pad optillen en in de fondant drukken. Bij de eerste optie heb je net iets meer overzicht / controle op hoe de tekst op de topper komt te staan en bij de tweede methode voorkom je vinger/ nagelafdrukken in de fondant. Ervaar zelf welke methode jou voorkeur heeft. Het belangrijkste hierbij is dat je overal evenveel druk zet zodat alle letters voldoende diep in de fondant gedrukt worden waardoor de tekst duidelijk zichtbaar is.
Voor het woord DREAMS   (en bij de achterkant van de taarttopper ook het woord SPRINKLES) heb ik de hoofdletters gebruikt, dit is niet alleen om het woord er uit te laten springen maar ook omdat ik dit woord niet wilde gaan verven maar opvullen met pixie Pearls. Dit is bij de kleine letters van de vanilla set lastiger.

Edible art / eetbare verf van Sweetsticks

Dan gaat het inkleuren van de letters beginnen. De edibleart decorative cake paint is verkrijgbaar in vloeibare vorm en als de met water te activeren pallets.

Metallic HOT PINK Edible art decorative paint 15 mlDe vloeibare versie is ideaal om te gebruiken in combinatie met de perfect pour bottles. Even goed schudden voor een mooi dekkend effect,  schenken en verven maar.

Afbeeldingsresultaat voor perfect pour bottle sweet stampPerfect pour bottles zijn hervulbare flesjes met een injectienaald. Hiermee kun je de sweetstamp emboss letters heel eenvoudig vol laat vloeien met verf.


Hot Pink Water Activated Edible Art PaintWater activated edible art pallet is eigenlijk eetbare waterverf, je doopt een penseeltje in water vervolgens over de verf wrijven zodat het vochtig wordt en verven maar. Deze verf is ideaal voor de kleine details bij taart, cupcake en koekdecoratie.Perfect pour bottles Sweetstamp by Amy:

De letters inkleuren kan dus met een heel fijn penseeltje maar persoonlijk werk ik liever met de perfect pour bottles, hoewel ik toe moet geven dat het met de kleine letters van de vanilla set een zeer secuur werkje is maar bij de grotere lettertypes werkt dit echt veel sneller en is het resultaat super strak. De adible art metallic paint moet goed geschud worden zodat de verf een mooi dekkend resultaat geeft. vul de perfect pour bottle met de verf.  TIP: Aan de perfect pour bottle zit een dopje met een koordje om het flesje na gebruik te kunnen dichtmaken. Tijdens het gebruik van de perfect pour bottle haal ik dit dopje er altijd af zodat het niet in de weg hangt.  

Zet de naald van de perfect pour bottle in het relief van de letter en laat de verf er zachtjes invloeien tot dat de letter is volgevloeid. Bij sommige letters vloeit het vanuit 1 plek helemaal vol en bij sommige letters moet je de naald een keer verplaatsen. Werk zo alle letters af en laat de verf drogen voordat je verder gaat met de sprinkels. Dit voorkomt dat de sprinkles vast blijven plakken aan de nog vochtige verf.  

Sweet stamp hundred and thousands pixie pearls:

Als de verf is opgedroogd gaan we beginnen met de volgende techniek.
In plaats van de letters te verven vullen we de woorden DREAMS & SPRINKLES op met hele kleine Hundred & Thoussand Pixie Pearls. 


Deze Pixie pearls zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en mixen en zijn ook ook erg mooi als taartdecoratie en om cake pops en koekjes te decoreren.
        Afbeeldingsresultaat voor cake with discodip        Gerelateerde afbeelding


Om de letters op te vullen breng je eerst met een fijn penseeltje de eetbare lijm aan in de letters zodat de pixie pearls vast blijven plakken. Pas op dat je niet buiten de lijntjes komt met het penseeltje om te voorkomen dat de pixie pearls langs de letters blijven plakken. Dit is wel te verwijderen maar dat geeft wel kans op vlekjes.

Als je de fondant al op de taarttopper hebt bevestigd werkt deze stap ook fijner aangezien je de taarttopper dan makkelijk schuin kunt houden waardoor de overtollige pixie pearls van de topper af glijden en niet in de geverfde letters rollen. Plaats een schoteltje onder de topper om de pixie Pearls op te vangen voor een volgend gebruik. Zorg dat alle sprinkels buiten de letters weg zijn, verwijder ze evt met een schoon kwastje. Druk vervolgens de sprinkles in de letters aan door er met de smoother overheen te wrijven zodat ze stevig vastgedrukt worden.  
Hierna heb ik de randen van de hartjes parelmoer geverfd met de pearl white water activated paint uit het sweet sticks Edible metallic paint palette. Deze mooie parelmoer kleur is ook vloeibaar verkrijgbaar in een flacon van 15 ml. 

Mix and match sprinkles:

Om de taarttopper verder af te werken heb ik de nieuwe Mix and match sprinkles gebruikt. Breng eetbare lijm aan op de plaatsen die je met de sprinkels wilt decoreren en plak de sprinkels vast.

De mix and match sprinkle sets zijn in diverse thema's verkrijgbaar en bestaan uit 3 decoratieve hersluitbare glazen potjes met sprinkles die zowel afzonderlijk als gemixt zorgen voor een mooie creatie. Super handig om op voorraad te hebben. Maar deze sets zijn ook geweldig om iemand cadeau te geven. Bijvoorbeeld de unicorn of frozen mix and match sets voor een kinderfeestje of de baby boy / baby girls sets voor een baby shower.

You can never sprinkle 2 much!

Het mooie van de SweetStamp clear Canvas caketopper is dat je deze steeds opnieuw kunt gebruiken om voor elke gelegenheid een persoonlijke taarttopper te maken. Verwijder de fondant, spoel de topper schoon en deze is weer klaar voor een volgende taart. Ik heb deze keer de SweetStamp lettersets gebruikt maar ook de Cookie Countess stencils zijn ontzettend leuk om mee te variëren. Met deze stencils maak je mooie decoraties van royal icing wel of niet in combinatie met airbrushing. Maar hoe leuk is het als je een foto, logo of afbeelding door ons laat afdrukken op een eetbare sheet en deze op de fondant bevestigd! Druk een mooi motief in de fondant met een structuurmatje of ga an de slag met edible lace…. kortom ook met dit artikel van Sweetstamp zijn de variatie mogelijkheden geweldig!Ik vond het weer enorm leuk om deze artikelen uit te testen, ik hoop dat ik jullie hiermee weer heb kunnen voorzien van tips & tricks maar vooral van inspiratie om aan de bak te gaan. 

De maand september is alweer begonnen en ook al zou je het nu nog niet zeggen wat het weer betreft.... de herfst staat echt alweer voor de deur. Persoonlijk kan ik daar ook enorm van genieten... de lange avonden met kaarsjes en thee, koekjes bakken en decoreren, voorbereidingen treffen voor Halloween.... heerlijk ik heb nog zoveel ideeën uit te werken! Maar daarover binnenkort meer, voor nu ga ik dit blog afronden met de vraag om vooral niet te vergeten om ons te taggen in je posts op Instagram en Facebook want we willen geen creatie van je missen! #partysweets.nl

Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen of opmerkingen hebben of misschien heb je zelf  leuke ideeën & tips omtrent de Sweet stamp taarttopper? Laat het me vooral weten via de comments! 

Een heerlijke dag gewenst!  
  

 tag us & we tag you:

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook

Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited