Deze triple chocolate sinaasappel muffins hebben we vorige week op onze social media kanalen geplaatst met de belofte dat het recept spoedig zou volgen via het blog van Partysweets.nl. Dus hierbij kom ik deze belofte graag na.
Deze muffins heb ik gebakken voor tijdens een Gin Tonic proeverij in onze tuin met goede vrienden. Met diverse kruiden, fruitsoorten en verschillende smaken gin & Tonic de lekkerste cocktail proberen te maken. In combinatie met het stralende weer tijdens het Paasweekend was het een groot succes! Nu had ik natuurlijk ook in het thema kunnen blijven en een lekkere traktatie kunnen maken met de Sugar and Crumbs natural flavoured icig sugar in Gin tonic smaak maar we moesten natuurlijk tussendoor ook de smaak pupillen prikkelen met een ander smaakje...
En toen kwam daar net een nieuwe levering binnen van Sugar and Crumbs met niet alleen de Natural flavoured icing sugar maar ook de cacao poeder in drie verschillende smaak combinaties: cacoa met kersen, cacao met cocos en cacao met sinaasappelsmaak.... Dan gaat het bij mij kriebelen om het uit te proberen en zo ontstond het idee van de triple chocolade sinaasappel muffin. Mijn jongste dochter koos de sinaasappelsmaak uit en ondanks dat ik de kersen smaak in mijn hoofd had moet ik achteraf zeggen dat de combinatie sinaasappel en chocolade een heerlijk smaaksensatie was! En ik ben niet de enigste want de muffins waren na de tweede Gin Tonic ronde al op.
Even iets meer over de Sugar and Crumbs natuurlijke gearomatiseerde cacao poeders:
Deze heerlijke cacaopoeders zijn perfect voor het chocolade-element in uw chocoladetaarten, cupcakes, fudge, mousse, koekjes - eigenlijk in elk recept dat cacaopoeder vereist, vervang je het gewoon door deze cacaopoeder met smaakcombinatie. De heerlijke geur van de door u gekozen smaak verspreid door het hele huis tijdens het bakken en de smaak is geweldig!Rijke pure chocolade cacaopoeders met intense smaken van kokosnoot, sinaasappel en kers.
Al deze cacaopoeders zijn vrij van gluten, notenvrij, geschikt voor vegetariërs, veganisten en zuivelproducten.
Het recept van de triple chocolate orange muffins.
Voor 12 muffins heb je het volgende nodig:* 120 gram bruine basterdsuiker
* 250 gram bloem
* 50 gram Sugar and crumbs chocolate orange cacao poeder
* 1 theelepel Funcakes bakpoeder
* 1 theelepel baking soda
* snufje zout
* 250 ml melk
* 120 ml zonnebloemolie
* 2 eieren
* 65 gram Funcakes chocolade chunks wit
* 65 gram Funcakes chocolade chunks melk
* 65 gram Funcakes chocolade chunks puur
2 schalen, baking cups ( ik gebruikte de Culpit tulip baking cups ), een muffin bakvorm om de mooie ronde vorm te behouden en een spuitzak
Je kunt niet zomaar alle chocolade gebruiken in dit recept aangezien chocolade zal smelten en zelfs kan verbranden wat een bittere smaak veroorzaakt. De chocolade chunks zijn bakvast en behouden tijdens het bakken hun vorm. (ook ideaal voor chocolate chips koekjes).
Bereidingswijze:
Doe alle droge ingrediënten (behalve de chocolade chunks) samen in 1 schaal en roer deze goed door elkaar zodat de bakpoeder en baking soda goed verdeeld wordt.
De natte ingredienten (ei, melk en olie) klop je in de ander schaal met een garde door elkaar.
Giet vervolgens de natte ingrediënten bij de schaal met droge ingrediënten en spatel dit door elkaar heen totdat alles goed is vermengt, Het is niet erg als er enkele klontjes in het beslag blijven zitten.
Houd enkele chocolade chunks ter decoratie apart en schud de andere door het beslag. Spatel door zodat ze goed verdeeld worden.
Doe het beslag over in een spuitzak, dit zorgt ervoor dat je zonder knoeien de baking cups kunt vullen en je niet met lepels hoeft te scheppen maar het beslag makkelijk in de cups kunt laten vloeien. Een spuitmond is hiervoor niet nodig.
Plaats de baking cups in de muffin pan. Knip de spuitzak open tot een opening van ca 2 cm zodat de stukjes chocolade er makkelijk doorheen kunnen glijden. en spuit de baking cups voor 2/3 deel vol met het beslag.
Strooi de overige chocolade chunks over de muffins en bak deze in 20-25 minuten af in een oven op 200 graden C. en geniet al snel van de heerlijke sinaasappelgeur!
Als de muffins niet direct worden veroverd dan kun je deze het beste bewaren in onze transparante cupcake dozen waar ze ongeveer 1 week lekker in blijven echter ik verwacht dat je dit niet kunt checken omdat ze dat niet overleven ;-) Deze cupcake dozen zijn ideaal, door hun stevigheid zijn ze herbruikbaar en ook te stapelen. Door de hoge deksel kunnen er ook cupcakes met hogere toeven in vervoerd worden. Deze dozen zijn verkrijgbaar voor 1, 6,12 en 24 standaard formaat cupcakes en voor 12 mini cupcakes. doordat de doosjes transparant zijn komen de creaties mooi tot hun recht in plaats van dat ze vestopt zitten in een kartonnen cupcake doos.
Deze triple chocolade orange muffins zijn het gehele jaar en bij elke gelegenheid een succes maar mocht je ook interesse hebben in een de gin tonic proeverij, laat het me dan weten in de comments hieronder.
Ik wens je weer heel veel bakplezier en hoop je creaties terug te mogen zien!
Vergeet ons niet te taggen op social media
Reacties
Een reactie posten