Doorgaan naar hoofdcontent

Triple Chocolate sinaasappel muffins recept



Deze triple chocolate sinaasappel muffins hebben we vorige week op onze social media kanalen  geplaatst met de belofte dat het recept spoedig zou volgen via het blog van Partysweets.nl. Dus hierbij kom ik deze belofte graag na.

Deze muffins heb ik gebakken voor tijdens een Gin Tonic proeverij in onze tuin met goede vrienden. Met diverse kruiden, fruitsoorten en verschillende smaken gin & Tonic de lekkerste cocktail proberen te maken. In combinatie met het stralende weer tijdens het Paasweekend was het een groot succes! Nu had ik natuurlijk ook in het thema kunnen blijven en een lekkere traktatie kunnen maken met de Sugar and Crumbs natural flavoured icig sugar in Gin tonic smaak maar we moesten natuurlijk tussendoor ook de smaak pupillen prikkelen met een ander smaakje...

En toen kwam daar net een nieuwe levering binnen van Sugar and Crumbs met niet alleen de Natural flavoured icing sugar maar ook de cacao poeder in drie verschillende smaak combinaties: cacoa met kersen, cacao met cocos en cacao met sinaasappelsmaak.... Dan gaat het bij mij kriebelen om het uit te proberen en zo ontstond het idee van de triple chocolade sinaasappel muffin. Mijn jongste dochter koos de sinaasappelsmaak uit en ondanks dat ik de kersen smaak in mijn hoofd had moet ik achteraf zeggen dat de combinatie sinaasappel en chocolade een heerlijk smaaksensatie was! En ik ben niet de enigste want de muffins waren na de tweede Gin Tonic ronde al op.


Even iets meer over de Sugar and Crumbs natuurlijke gearomatiseerde cacao poeders:

Deze heerlijke cacaopoeders zijn perfect voor het chocolade-element in uw chocoladetaarten, cupcakes, fudge, mousse, koekjes - eigenlijk in elk recept dat cacaopoeder vereist, vervang je het gewoon door deze cacaopoeder met smaakcombinatie. De heerlijke geur van de door u gekozen smaak verspreid door het hele huis tijdens het bakken en de smaak is geweldig!

Rijke pure chocolade cacaopoeders met intense smaken van kokosnoot, sinaasappel en kers.

Al deze cacaopoeders zijn vrij van gluten, notenvrij, geschikt voor vegetariërs, veganisten en zuivelproducten.



Het recept van de triple chocolate orange muffins.

Voor 12 muffins heb je het volgende nodig:

* 120 gram bruine basterdsuiker
* 250 gram bloem
*  50 gram Sugar and crumbs chocolate orange cacao poeder
* 1 theelepel Funcakes bakpoeder
* 1 theelepel baking soda
* snufje zout
* 250 ml melk
* 120 ml zonnebloemolie
* 2 eieren
* 65 gram Funcakes chocolade chunks wit
* 65 gram Funcakes chocolade chunks melk
* 65 gram Funcakes chocolade chunks puur

2 schalen, baking cups ( ik gebruikte de Culpit tulip baking cups ), een muffin bakvorm om de mooie ronde vorm te behouden en een spuitzak










Je kunt niet zomaar alle chocolade gebruiken in dit recept aangezien chocolade zal smelten en zelfs kan verbranden wat een bittere smaak veroorzaakt. De chocolade chunks zijn bakvast en behouden tijdens het bakken hun vorm. (ook ideaal voor chocolate chips koekjes).


Bereidingswijze:

Doe alle droge ingrediënten (behalve de chocolade chunks) samen in 1 schaal en roer deze goed door elkaar zodat de bakpoeder en baking soda goed verdeeld wordt.



De natte ingredienten (ei, melk en olie) klop je in de ander schaal met een garde door elkaar.



Giet vervolgens de natte ingrediënten bij de schaal met droge ingrediënten en spatel dit door elkaar heen totdat alles goed is vermengt, Het is niet erg als er enkele klontjes in het beslag blijven zitten.

Houd enkele chocolade chunks ter decoratie apart en schud de andere door het beslag. Spatel door zodat ze goed verdeeld worden.
Doe het beslag over in een spuitzak, dit zorgt ervoor dat je zonder knoeien de baking cups kunt vullen en je niet met lepels hoeft te scheppen maar het beslag makkelijk in de cups kunt laten vloeien. Een spuitmond is hiervoor niet nodig.

Plaats de baking cups in de muffin pan. Knip de spuitzak open tot een opening van ca 2 cm zodat de stukjes chocolade er makkelijk doorheen kunnen glijden. en spuit de baking cups voor 2/3 deel vol met het beslag.



Strooi de overige chocolade chunks over de muffins en bak deze in 20-25 minuten af in een oven op 200 graden C. en geniet al snel van de heerlijke sinaasappelgeur!



Als de muffins niet direct worden veroverd dan kun je deze het beste bewaren in onze transparante cupcake dozen waar ze ongeveer 1 week lekker in blijven echter ik verwacht dat je dit niet kunt checken omdat ze dat niet overleven ;-) Deze cupcake dozen zijn ideaal, door hun stevigheid zijn ze herbruikbaar en ook te stapelen. Door de hoge deksel kunnen er ook cupcakes met hogere toeven in vervoerd worden. Deze dozen zijn verkrijgbaar voor 1, 6,12 en 24 standaard formaat cupcakes en voor 12 mini cupcakes. doordat de doosjes transparant zijn komen de creaties mooi tot hun recht in plaats van dat ze vestopt zitten in een kartonnen cupcake doos.




Deze triple chocolade orange muffins zijn het gehele jaar en bij elke gelegenheid een succes maar mocht je ook interesse hebben in een de gin tonic proeverij, laat het me dan weten in de comments hieronder. 





Ik wens je weer heel veel bakplezier en hoop je creaties terug te mogen zien! 




Vergeet ons niet te taggen op social media

 tag us & we tag you:

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook























Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited