Doorgaan naar hoofdcontent

Chocolade traktaties maken voor Pasen




Paashaas Ice cream Cake pop


We zijn alweer aan de laatste dagen van Maart begonnen, wat gaat de tijd toch snel! Zelf ben ik iemand die vooruit kijkt, uitkijkt naar de mooie momenten die op de agenda staan. Leuke dingen plannen en dan vooraf al inspiratie op doen op internet om er iets bijzonders van te maken. Bij mij uit zich dat natuurlijk in lekkere hapjes en leuke versiering,  vooral met Pasen ( en kerst, oud op nieuw, verjaardagen, Halloween enz enz enz ) ga ik graag helemaal los!



Pasen vieren in het park
Pasen valt laat dit jaar laat dus de kans dat we het lekker buiten kunnen vieren zit er zeker in!! (zorg wel altijd voor een plan B want je weet het nooit zeker in Nederland...) Bijvoorbeeld heerlijk met je gezin, vrienden of familie de bossen in of het park opzoeken, neem een  plaid mee of nog leuker, creëer van een houten pallet een tafel zodat je alle lekkere hapjes en het servies op een stevige ondergrond kunt zetten. Gezellig aankleden met een mooi kleedje, vrolijke servetten en een vaasje (vers geplukte) bloemetjes! En vergeet natuurlijk de eieren niet, want in het park of bos paaseieren zoeken is nog veel leuker dan in de huiskamer of tuin!!


Pasen & Chocolade

Pasen gaat niet zonder chocolade, en dat is naar mijn mening eerder een blessing dan een nadeel  ;-)
Ik vind het heerlijk om zelf chocolade eieren en decoraties te maken met behulp van chocolade mallen. We hebben enorm veel verschillende chocolade mallen in ons assortiment waaronder ook een ruim assortiment Paasmallen . chocolade Paaseieren in alle soorten en maten, chocolade mallen voor Paaskuikens, lammetjes, paashazen, paasmandjes en ook diverse mooie Paaslollies.






Het is echt heel eenvoudig om zelf chocolade traktaties te maken en tevens een ontzettend leuke activiteit om samen met de kinderen te doen. Gebruik Candy melts of Callebaut chocolade callets die je smelt in de magnetron of au bain marie:


Magnetron: Doe 2/3 van de chocolade in een magnetronschaaltje of -spuitzak en verwarm op 560 Watt (medium stand) voor 25 seconden, vervolgens de chocolade doorroeren of bij gebruik van een spuitzak doorkneden. Vervolgens weer 15 seconde verwarmen en doorroeren, herhaal dit totdat de chocolade geheel is gesmolten.  Pas op voor oververhitting, chocolade kan snel verbranden en is dan niet meer bruikbaar.

Au-bain-marie: Hiervoor heb je twee schalen nodig, een grote en een kleine die hier inpast. Vul de grote schaal met het heetste kraanwater en plaats hierin het kleine schaaltje met 2/3 deel van de chocolade. Roer dit af en toe door totdat het is gesmolten. Het duurt iets langer dan wanneer je het in een pannetje water op het vuur doet maar hiermee voorkom je dat het water te heet wordt waardoor de chocolade verbrand en niet meer vloeibaar te krijgen is. Zorg ook dat er geen water bij de chocolade komt want ook dan is de chocolade niet meer te gebruiken.

Als de chocolade op een van bovenstaande manieren gesmolten is heeft het een temperatuur van ong. 45 graden Celsius. Voeg dan al roerend de rest (het 1/3 deel wat je apart hebt gehouden) van de chocolade beetje voor beetje toe en blijf zachtjes doorroeren totdat ook de toegevoegde chocolade helemaal gesmolten is en een mooie gladde massa is ontstaan. De chocolade is nu getempeerd wat er voor zorgt dat je eindresultaat mooi glanzend, hard en crunchie is.

Het vullen van de chocolade mallen:






Kleur evt. de kleine details van de chocolade mal in met behulp van candywriters of sweetliners (dit zijn hele kleine spuitzakjes met spuitmondje) gevuld met gekleurde chocolade. Laat elk kleurtje eerst stollen in de koelkast alvorens een nieuw laagje aan te brengen om te voorkomen dat de kleuren door elkaar heen vloeien.

Vul vervolgens de chocolade mallen met de getempeerde chocolade, klop de mal zachtjes op een harde ondergrond zodat alle luchtbelletjes ontsnappen en er geen gaatjes in je chocolade traktaties zitten na uitharding. Voeg evt. een lolliestokje toe, draai deze eenmaal rond zodat het goed vast in de chocolade zit. Plaats de mal vervolgens in de koelkast voor 20 minuten of langer bij grote vormen.

Na het uitharden kunnen de creaties heel gemakkelijk uit de vorm gelost worden. Spoel de chocolade mal met alleen heet water schoon, geen afwasmiddel gebruiken om te voorkomen dat bij een volgend gebruik de chocolade dof uitslaat. De chocolade mallen zijn herbruikbaar.





Maak ook eens een pinata chocolade figuur door beide helften van een 3D chocolade mal eerst helemaal te vullen met gesmolten chocolade, laat dit 5 minuutjes bij kamertemperatuur staan en giet daarna de chocolade in het midden van de mal eruit (tip: vang het op in een magnetron schaaltje zodat het een volgende keer opnieuw gesmolten kan worden) zet dan de mal in de koelkast om helemaal uit te harden.  Haal beide helften van het figuurtje uit de mal, vul een helft met sprinkels en snoepjes naar keuze en plak de helften met een dun laagje gesmolten chocolade op elkaar. 5 minuten in de koelkast zodat je chocolade pinata stevig aan elkaar vast zit.

Verpak je chocolade creaties in cellofaan zakjes met een mooi lintje eraan heb je een super mooie, originele & lekkere traktatie.


Paashaas ice cream cake-pops maken:

De Paashaas ice cream cake pop op de foto bovenaan dit blog heb ik gemaakt met behulp van de volgende materialen:

* De Silikomart ice cream mold. Deze is verkrijgbaar in een mini uitvoering en een classic uitvoering (originele Magnum formaat).
* Callebaut melk chocolade callets
* Roxy & Rich gold pearl Cacao boter
* Smartflex fondant
* kleurstoffen
* Cute animals silicone mal
* small roses silicone mal
* eetbare lijm
* Roxy & Rich gold Sparkle dust
* Pastel kleurige eetbare suikerpareltjes

Bereiding: 

*Allereerst heb ik de Roxy and Rich parelmoer Cacao boter gesmolten door het flesje in de magnetron te plaatsen en zachtjes te verwarmen op medium stand en na elke 10 seconden het flesje omschudden totdat de gehele inhoud vloeibaar is. Vervolgens een laagje cacaoboter in de ice cream mold gieten en over de mal verdelen zodat de hele onderkant (later de bovenkant van het ijsje) en de zijkanten bedekt zijn met een mooie gouden parelmoer laag cacao boter. Laat dit 5 minuten harden in de koekast.

*Smelt ondertussen de Callebaut chocolade in de magnetron of au bain marie zoals hierboven beschreven.

*Vul de mal met een laagje chocolade op dezelfde manier als bij de cacao boter en plaats weer in de koelkast voor 5 -7 minuten. Als de chocolade voldoende is uitgehard kun je de mal vullen met een vulling naar keuze (dit kan bijv. met ijs, bavarois, botercreme vermengt met verkruimelde cake enz.) Steek het lollie stokje in de inkeping en zet de mal 10 minuten in de vriezer zodat de vulling hard is. Giet tot slot de laatste laag chocolade over de vulling zodat deze helemaal is afgesloten en plaats nogmaals in de koelkast om te laten harden. Na ca 15 minuten kunnen de ijsjes uit de mal gehaald worden.

In bovenstaand instructie filmpje van ons Youtube kanaal kun je zien hoe ik met de silikomart ice cream mold ijsjes maak van witte callebaut chocolade met een vulling van bavarois aangemaakt met enchanted cream (in plaats van slagroom).

De decoratie:
Nu begint het leukste gedeelte, als je op Pinterest of Instagram zoekt op ice cream cake pops kom je prachtige exemplaren tegen. Op ons Pinterest ice cream cake-pops bord hebben we alvast wat mooie inspiratie voor je klaar staan. In de webshop vind je ook een speciale cake-pop pagina met alles wat je nodig hebt om Cake-pops te maken. incl. vele eetbare decoraties.

Voor de paashaas ice cream cake-pops heb ik kleine beetjes fondant gekleurd met kleurstof, ( je kunt uiteraard ook kant en klaar gekleurde Funcakes fondant gebruiken)  zwart voor de oogjes, peach voor de oortjes en het snuitje, en voor de bloemetjes heb ik turquoise , Mauve en een heel klein beetje holiday red gebruikt.

De bloemetjes, snuitje incl. t hartje en de oortjes zijn gemaakt met de silicone mallen. Zorg dat de fondant even aan de lucht gedroogd is na het kleuren zodat het makkelijker uit de mal gehaald kan worden. Je kunt er ook voor kiezen om de mal een paar minuutjes in de vriezer te leggen zodat de fondant harder is en makkelijker te lossen is.  Voor de oogjes heb ik hele dunne worstjes gerold en deze rond gebogen in de vorm van een wenkbrauwtje.  Omdat de oortjes iets zwaarder zijn en niet worden ondersteund heb ik deze vastgeplakt met een heel klein beetje gesmolten chocolade. Even vast houden tot de chocolade is gehard en de oortjes goed vast blijven zitten.  De andere decoraties kunnen met eetbare lijm en een fijn penseeltje worden vastgemaakt aan het ijsje.

De binnenkant van de oortjes heb ik gedust met de Roxy and Rich highlighter dust in de kleur gold Sparkle maar je kunt ook kiezen voor een van de vele andere kleuren van Roxy and Rich.

Deze Roxy and Rich dust kan met alcohol worden aangelengd tot een prachtig dekkende verf en is in de perfecte opvolger van de Rolkem goud en rosé gold. Voldoet aan de Europese normen en is 100% eetbaar. De Hybrid sparkel dust (zilveren dop)  en hybrid lustre dust (witte dop) zijn zelfs oplosbaar in water waardoor de verf Kosher kan worden aangebracht op creaties. Echter aangezien de alcohol snel verdampt droogt de verf sneller en mooier op en hoeft je niet bang te zijn dat kinderen alcohol binnenkrijgen bij het eten van de creatie.

De Silikomart ice cream molds is een van mijn meest gebruikte tools en kan bij elke gelegenheid gebruikt worden doordat de variatie mogelijkheden zowel qua ingrediënten als qua decoratie oneindigend zijn. Je kunt er zelfs cake en koekjes in bakken! De mold is namelijk zowel diepvries- (tot -60 g C ) als hittebestendige (tot max 230 g C).

Mocht je na het lezen van dit blog niet kunnen wachten om aan de slag te gaan met de ice cream mold dan heb ik een leuke verrassing voor je! Als je de Silikomart mini of classic mold via de webshop van Partysweets besteld en je noteert de kortingscode:
I-scream-4-icecream ontvang je direct 15% korting op beide artikelen!
Er zit wel 1 voorwaarde aan vast.... we verwachten wel een foto van je resultaten te mogen ontvangen ;-)

Bestellingen die voor 12:00 via ideal worden geplaatst (en ook vooraf te betalen orders waarvan de betaling voor 12:00 uur door ons is ontvangen) worden nog dezelfde werkdag verstuurd.

Hopelijk heeft ook dit blog je weer inspiratie en informatie gegeven waarmee je aan de slag kunt in de keuken. Ik wens je dan ook weer een heerlijke dag met veel bakplezier!

Vergeet vooral niet om je creaties aan ons te laten zien door ons te taggen op FB of Instagram of door een foto te mailen naar foto@partysweets.nl

Veel liefs,


Esther Cuevas  
      www.partysweets.nl








Please follow Partysweets.nl at                                                                      

                                            Instagram                &                   Facebook


















n













Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited