Doorgaan naar hoofdcontent

Sweet Stamp by AmyCakes


Sweet Stamp Sets



Waarschijnlijk heb je ze wel al voorbij zien komen op Social media, die prachtige fondant taarten voorzien van een naam of tekst in stijlvolle sierlijke letters. Of een cakeboard onder een taart die bekleed is met fondant waarin de naam van de jarige is gestempeld en ingekleurd met een mooie kleur eetbare verf. Maar ook cupcakes en koekjes worden op deze manier gedecoreerd. Deze nieuwe trend in de taartwereld is ontstaan door Amy van AmyCakes. Zij is de ontwerpster van de SweetStamp sets. Dit zijn letterstempels waarmee de tekst in de fondant wordt gedrukt, ookwel embossing genoemd. 


Sinds 05-02-2019 is www.partysweets.nl een officieël verkooppunt van AmyCakes

De productlijn van Sweet Stamps bestaat uit:

* Sticky pads, om de letters op te plakken zodat de stempels precies op de juiste plaats/afstand geplaatst worden. Deze is in twee soorten verkrijgbaar, de rechthoekige voor taarten, cakeboards en drums en de speciale cokie / cupcake tacky pad in ronde vorm. 
* verschillende lettertypen full sets, dit zijn sets met zowel hoofdletters als kleine letters,
* Verschillende lettertypen numbers & symbols sets, dit zijn sets die de full sets aanvullen met getallen en symbolen.
* de Unicorn eyes set, dit is een set met drie verschillende paar oog stempels om de populaire double barrel unicorncakes te voorzien van prachtige wimper oogjes.

Hieronder leggen we graag de werkwijze uit van de Sweet Stamps:


Het klevende stempelkussen is een optie, deze wordt apart verkocht, je kunt er ook voor kiezen om de letters een voor een in de taart te drukken echter door de letters in de gewenste afstand op het stempelkussen te plakken weet je zeker dat de tekst goed op de taart geplaatst wordt. Dit is vooral aan te raden als je de tekst op de zijkant van de taart of in een bepaalde ronding wilt drukken. Leg de letters op een platte ondergrond zoals je het op de taart wilt afdrukken, haal de beschermfolie van het stempelkussen (deze zorgt ervoor dat er tijdens de opslag geen stof aan het stempelkussen blijft plakken) Leg het stempelkussen op de tekst zodat de letters vast blijven plakken en druk vervolgens het stempelkussen tegen de taart op de plaats waar je de tekst wilt hebben.

Let op: Plak niet de letters rechtstreeks op het stempelkussen want dan komt de tekst in spiegelbeeld op je taart....

De sets met kleurcodes worden geleverd in een handig opbergplaat zodat je je letters gemakkelijk kunt vinden en overzichtelijk bij elkaar blijven. Met een stukje fondant, mes of plakband haal je de letters uit de vorm. Bij een eerste keer zal dit nog wat lastiger gaan echter naarmate de letters wat vaker zijn gebruikt gaat dit makkelijker.

Als je dezelfde letter twee keer wilt gebruiken, meet je eenvoudig de opening, laat je deze ruimte open op het sticky pad en druk je de letter later handmatig op de juiste plaats in de taart. 

Nu staat de tekst in je taart gedrukt en ga je de letters voorzien van een mooie kleur met eetbare verf. Je kunt hiervoor de kant en klare metallic paint van Rainbow dust gebruiken of een van de prachtige kleuren Roxy and Rich dust aangelengd met Rejuvinator of Wilton pure Lemon extract. Een bijkomend voordeel van het Roxy and Rich assortiment is dat alle dusts (behalve de Highlighter serie) ook oplosbaar is in water wat het produkct Kosher maakt. Echter zul je merken dat het werken met alcohol zorgt dat de verf sneller droogt en geen vlekken veroorzaakt.

Neem de tijd voor het inkleuren van de letters, dit is een precies werkje en je zult het echt blijven zien als je dit te gehaast gaat doen. Neem een dun kwastje om niet buiten de lijntjes te gaan. AmyCakes heeft hier 2 speciale penselen voor op de markt gebracht echter met de PME fine craft brush set  werkt het ook heel goed en deze set van 5 penselen is beduidend aantrekkelijker in prijs. 


 
Klik hier voor een instructie video


De Sweet stamp sets zijn verkrijgbaar in verschillende lettertypen;

Sweet Stamp Cookie,
Sweet Stamp Curly,
Sweet Stamp Handwritten,
Sweet Stamp SweetSticks edition,
Sweet Stamp Stylish,
Sweet Stamp Elegant



We hopen dat je door het lezen van dit blog en het zien van de instructie video van AmyCakes helemaal op de hoogte bent van de werkwijze van de SweetStamps. Het is echt een productlijn die er voor zorgt iedereen taart decoreren naar een next level kan brengen. Mocht je enthousiast geworden zijn en er zeker van willen zijn dat je de Sweet Stamp artikelen zo snel mogelijk in huis hebt? Of wil je graag 10% korting op de normale verkoopprijs?

Deze sets worden binnen 10 werkdagen binnen verwacht en het is nu al mogelijk om een PRE ORDER te plaatsen en dat ook nog eens met 10% korting. Deze aanbieding is slechts geldig voor Pre-orders, zodra de sets binnen zijn geldt de normale winkelprijs. Wees er dus snel bij en klik   
 hier  naar de site van partysweets.nl


Neem ook een kijkje op ons Pinterest Sweet Stamp bord voor inspiratie en vele foto voorbeelden van taarten, cakeboards, koekjes en cupcakes waarbij de SweetStamps zijn gebruikt.

Dit was onze eerste blog, laat ons weten wat je ervan vind we waarderen het enorm als je de tijd en moeite neemt om een reactie achter te laten. We gaan vanaf nu vaker blogs maken dus mocht je bepaalde artikelen of onderwerpen hebben met betrekking tot ons assortiment waar je graag wat uitgebreider over ingelicht wilt worden, laat het ons dan zeker weten!

Voor nu wens ik je een heerlijke dag & veel bakplezier!


Veel liefs,

Esther Cuevas






Please follow Partysweets.nl at 

Instagram                        &                       Facebook














Reacties

Populaire posts van deze blog

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Kerstkoekjes maken m.b.v. silicone mallen

Kerstkoekjes maken mbv de mallen van Karen Davies   Je zult versteld staan ​​ hoe snel en gemakkelijk dit heerlijke zandkoekjesrecept is en hoe eenvoudig het is om prachtige koekjes te maken in de silicone mallen van Karen Davies. Deze mallen van zeer hoge kwaliteit zorgen voor super mooie details op de koekjes die ook na het bakken nog mooi zijn. Deze koekjes kun je ook gezellig met de kinderen maken. Gezellig tijdens kerst of al vooraf om in de kerstboom te hangen of cadeau te geven. want wie houdt er nou niet van koekjes?!  Deze mallen zijn uiteraard ook te gebruiken om taartdecoraties en taarttoppers van fondant of marsepein te maken.  Doordat we Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar gebruiken krijgen de koekjes een extra rijkelijke smaak.. Kies je eigen favoriete smaak uit ons ruime assortiment. Ingrediënten:. 200 g ongezouten boter in blokjes op kamertemperatuur 200 g Sugar and Crumbs icing sugar in de smaak naar wens, ik heb dit keer gekozen voor de nieuwe limited