Doorgaan naar hoofdcontent

Funfetti Sandwich ijsjes maken

 




Vandaag deel ik graag het recept om zelf heerlijke maar vooral kleurrijke slagroomijsjes te maken, en niet alleen het roomijs maar ook de funfetti koekjes gaan we zelf maken! Funfetti de naam verklapt het al... het is FUN met veel (con)FETTI ! 


Het Geheim van de bakker:

Het belangrijkste ingrediënt voor dit recept zijn de Funfetti sprinkels, in Amerika ook wel Jimmies genoemd. In de webshop van Partysweets.nl zijn de echte bakvaste Funfetti jimmies verkrijgbaar in diverse kleuren wanneer je naar 1 specifieke kleur op zoek bent maar voor deze vrolijke traktatie gebruiken we de regenboogsprinkelmix. Het belangrijkste verschil met ALLE andere gekleurde sprinkels is dat de jimmies bakvast zijn en hun mooie kleur ook tijdens het bakken behouden en niet door elkaar heen gaan lopen wat een super mooi eindresultaat geeft zodat je prachtige confetti koekjes bakt waar heerlijke slagroomijs tussen geserveerd wordt.


Een ander speciaal ingrediënt, wat zowel in het koekdeeg als in slagroomijs recept wordt gebruikt en voor een verrassende smaak sensatie zorgt is de Sugar and Crumbs Natural flavoured icing sugar. Dit is een lange naam maar betekend poedersuiker waaraan een natuurlijke smaakstof is toegevoegd. Deze icing sugar is verkrijgbaar in diverse smaken zodat je zelf een keuze kunt maken of je bijvoorbeeld een tropical fruit slagroomijs gaat maken, een Mojito  of  voor een typisch kinderijsje gaat en kiest voor de sugar and crumbs sweethearts met de smaak van de alom bekende suikerhartjes snoepjes.  Voor het sandwich koekdeeg is op dit moment (want de smaken worden nog steeds aangevuld en blijven ook mij nog steeds verrassen) de caramellised Biscuits mijn favoriet. 
Als je even geen keuze kunt maken of gewoon voor veilig wilt gaan zodat iedereen het lust dan is daar nog de Sugar and Crumbs Velvet Vanilla icing sugar.


Deze icing sugar is heel fijn van structuur zodat je geen klontjes krijgt, dit is echt zo'n veelzijdig product, ik gebruik het in zoveel van mijn baksels! Ik schep bijvoorbeeld een eetlepel door de enchanted cream en dit zorgt al direct voor een heerlijke smaakverrassing.  Als ik fudge maak,  meringues, botercreme, macarons noem maar op, vervang simpelweg de suiker in een recept door  de Sugar and crumbs icing sugar in je favoriete smaak.

Aangezien het ijs een aantal uren nodig heeft om in de vriezer hard te worden gaan we hiermee beginnen:

Ingrediënten voor het slagroomijs:
* 200 ml mascarpone
* 400 ml slagroom
* 200 ml gecondenseerde melk
* 100 gram Sugar and Crumbs natural flavoured Icing sugar in je favoriete smaak.

Bereidingswijze:

* Meng alle ingrediënten in een mengkom en klop dit op hoge snelheid tot het dik en romig is.

* Schep het in een diepvriesbestendige platte schaal, smeer het vlak af zodat je er straks mooie vlakke rondjes uit kunt steken.

* Plaats de schaal minimaal 8 uur in de vriezer.



In de tussentijd kunnen de Funfetti koekjes gebakken worden. Voorheen gebruikte ik altijd de bakmix voor koekjes van Funcakes, deze is heel fijn, snel en geeft een mooi resultaat dus ook zeker een aanrader! Echter aangezien ik een enorme fan ben van de bovengenoemde icing sugar ben ik gaan expirimenteren en heb een recept gecreëerd voor een koekdeeg die bovenal heerlijk is (en door iedereen aan te passen naar hun favoriete smaak sugar and crumbs) maar ook heel belangrijk!! Dit koekdeeg behoud zijn vorm tijdens het bakken wat er voor zorgt dat je koekjes allemaal hetzelfde formaat behouden.

Ingrediënten voor de koekjes:

* 250 gram ongezouten roomboter op kamer temperatuur

* 160 gram je favoriete smaak Sugar and Crumbs icing sugar 

* 1 ei
* 450 gram fijne bloem
* een snufje zout

* 75 Gram Bakvaste Funfetti Jimmies sprinkels

Bereiding van het koekdeeg:


Meng de roomboter, Sugar and Crumbs icing sugar en het ei in de mixer met een deeghaak tot een romige massa, schraap met een spatel de bodem van de mixkom schoon zodat alle boter goed vermengd wordt met de suiker. Mix niet te lang om te voorkomen dat er teveel lucht in het deeg komt waardoor je luchtbelletjes in je koekjes kunt krijgen tijdens het bakken.

Zet de mixer op een lage stand en voeg lepel voor lepel de bloem en het zout toe. Maak evt. een schone theedoek vochtig en hang deze over de mixer heen om verstuiving te voorkomen. Blijf rustig mengen tot een mooi glad en samenhangend deeg ontstaat.

Mix nu de gekleurde sprinkels door het deeg.

Haal het deeg uit de mixkom en kneed nog eens met de hand door en druk het plat, verpak het vervolgens luchtdicht in vershoudfolie en plaats het in de koelkast om te rusten voor ten minste 1 uur (liever langer)

Het deeg blijft ongebakken in de koelkast houdbaar tot aan de houdbaarheidsdatum van de eieren. Het is dus niet nodig om alles in 1 keer op te bakken. Koekdeeg kan ook worden ingevroren en blijft zo 3 maanden houdbaar. Ook uitgestoken ongebakken koekjes kunnen worden ingevroren waardoor je altijd in een handomdraai koekjes af kunt bakken bij onverwachts bezoek of wanneer je spontaan zin hebt om koekjes te decoreren.

Na het rusten van het deeg haal je het uit de koelkast en rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot ca 1 cm dikte, Haal het bovenste vel bakpapier weg en steek met een ronde uitsteker met een afmeting naar wens, je kunt de sandwich ijsjes zo groot of klein maken als je zelf wilt. Je gebruikt dezelfde uitsteker voor het uitsteken van het ijs. Plaats de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

FF Chillen:
Door het uitrollen en verwerken is het koekdeeg warm en zacht geworden, om te voorkomen dat ze in de oven uit gaan lopen is het belangrijk dat ze eerst weer worden gekoeld waardoor ze weer stevig zijn. Plaats de bakplaat met uitgestoken  koekjes minimaal 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 Graden Celsius. Haal na minstens een half uur de bakplaat uit de koelkast en verplaats het bakpapier met de uitgestoken koekjes op een bakplaat die op kamertemperatuur is. Wanneer je de koude bakplaat uit de koelkast rechtstreeks in de oven zou zetten verlies je veel warmte in de oven. Zet de oventemperatuur terug naar 160 graden en plaats de koekjes in de oven. Bak ze ongeveer 15-20 minuten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes eerst 10 minuten op de bakplaat afkoelen waarna ze verplaatst worden op een rooster om helemaal af te koelen. 

Haal het ijs uit de vriezer en steek met dezelfde ronde uitsteker waarmee je de koekjes hebt uitgestoken mooie ronde plakken uit het ijs en leg deze plak tussen twee heerlijke vers gebakken koekjes.




Ik zeg laten we er een kleurrijke zomer van maken met deze heerlijke homemade sandwich ijsjes! Don't forget to show them to me ;-) Tag Partysweets.nl in je traktatie op FB en Instagram of stuur een foto naar info@partysweets.nl

Je maakt hierdoor automatisch kans om verkozen te worden tot partySWEET OF THE MONTH elke maand kun je dan een gave PartyStamp Debosser fondantstempel winnen! #partysweetofthemonth


  

 please follow us on:

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook






Reacties

Populaire posts van deze blog

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Scrunch Ruffle & Rosette Ruffle Marvelous Mould

Scrunch ruffle mould & Rosette ruffle mould  van Marvelous Moulds              Deze week was het dan zo ver, de ruffle moulds werden eindelijk geleverd!! Deze siliconen mallen zijn een grote hit en waren al uitverkocht tijdens de pre order periode. Zelfs bij onze leverancier waren ze tot twee keer toe direct uitverkocht. En ik snap dit wel want het is al snel duidelijk dat deze mallen niet alleen een prachtig resultaat opleveren maar dat ze je ook enorm veel tijd en moeite besparen wanneer je een taart met ruffles wilt maken.   Inmiddels is ook de tweede levering al bezorgt en momenteel kunnen de moulds direct uit voorraad geleverd worden. Dit betekend dat het zoals gewoonlijk verstuurd wordt op de werkdag waarop de betaling voor 12.00 uur door ons is ontvangen ( Let op: Tijdens de periode van de zomervakantie kan het gebeuren dat levering een dag langer duurt en van 20 juli t/m 12 aug. worden er geen bestellingen verwerkt)  Gisteren ben ik zelf met d