Vandaag deel ik graag het recept om zelf heerlijke maar vooral kleurrijke slagroomijsjes te maken, en niet alleen het roomijs maar ook de funfetti koekjes gaan we zelf maken! Funfetti de naam verklapt het al... het is FUN met veel (con)FETTI !
Het Geheim van de bakker:
Het belangrijkste ingrediënt voor dit recept zijn de Funfetti sprinkels, in Amerika ook wel Jimmies genoemd. In de webshop van Partysweets.nl zijn de echte bakvaste Funfetti jimmies verkrijgbaar in diverse kleuren wanneer je naar 1 specifieke kleur op zoek bent maar voor deze vrolijke traktatie gebruiken we de regenboogsprinkelmix. Het belangrijkste verschil met ALLE andere gekleurde sprinkels is dat de jimmies bakvast zijn en hun mooie kleur ook tijdens het bakken behouden en niet door elkaar heen gaan lopen wat een super mooi eindresultaat geeft zodat je prachtige confetti koekjes bakt waar heerlijke slagroomijs tussen geserveerd wordt.



Als je even geen keuze kunt maken of gewoon voor veilig wilt gaan zodat iedereen het lust dan is daar nog de Sugar and Crumbs Velvet Vanilla icing sugar.

Deze icing sugar is heel fijn van structuur zodat je geen klontjes krijgt, dit is echt zo'n veelzijdig product, ik gebruik het in zoveel van mijn baksels! Ik schep bijvoorbeeld een eetlepel door de enchanted cream en dit zorgt al direct voor een heerlijke smaakverrassing. Als ik fudge maak, meringues, botercreme, macarons noem maar op, vervang simpelweg de suiker in een recept door de Sugar and crumbs icing sugar in je favoriete smaak.
Bereidingswijze:
* Meng alle ingrediënten in een mengkom en klop dit op hoge snelheid tot het dik en romig is.
* Schep het in een diepvriesbestendige platte schaal, smeer het vlak af zodat je er straks mooie vlakke rondjes uit kunt steken.
* Plaats de schaal minimaal 8 uur in de vriezer.
In de tussentijd kunnen de Funfetti koekjes gebakken worden. Voorheen gebruikte ik altijd de bakmix voor koekjes van Funcakes, deze is heel fijn, snel en geeft een mooi resultaat dus ook zeker een aanrader! Echter aangezien ik een enorme fan ben van de bovengenoemde icing sugar ben ik gaan expirimenteren en heb een recept gecreëerd voor een koekdeeg die bovenal heerlijk is (en door iedereen aan te passen naar hun favoriete smaak sugar and crumbs) maar ook heel belangrijk!! Dit koekdeeg behoud zijn vorm tijdens het bakken wat er voor zorgt dat je koekjes allemaal hetzelfde formaat behouden.
Ingrediënten voor de koekjes:
* 250 gram ongezouten roomboter op kamer temperatuur
* 160 gram je favoriete smaak Sugar and Crumbs icing sugar
* 1 ei* 450 gram fijne bloem
* een snufje zout
* 75 Gram Bakvaste Funfetti Jimmies sprinkels
Bereiding van het koekdeeg:
Meng de roomboter, Sugar and Crumbs icing sugar en het ei in de mixer met een deeghaak tot een romige massa, schraap met een spatel de bodem van de mixkom schoon zodat alle boter goed vermengd wordt met de suiker. Mix niet te lang om te voorkomen dat er teveel lucht in het deeg komt waardoor je luchtbelletjes in je koekjes kunt krijgen tijdens het bakken.
Zet de mixer op een lage stand en voeg lepel voor lepel de bloem en het zout toe. Maak evt. een schone theedoek vochtig en hang deze over de mixer heen om verstuiving te voorkomen. Blijf rustig mengen tot een mooi glad en samenhangend deeg ontstaat.
Mix nu de gekleurde sprinkels door het deeg.
Haal het deeg uit de mixkom en kneed nog eens met de hand door en druk het plat, verpak het vervolgens luchtdicht in vershoudfolie en plaats het in de koelkast om te rusten voor ten minste 1 uur (liever langer)
Het deeg blijft ongebakken in de koelkast houdbaar tot aan de houdbaarheidsdatum van de eieren. Het is dus niet nodig om alles in 1 keer op te bakken. Koekdeeg kan ook worden ingevroren en blijft zo 3 maanden houdbaar. Ook uitgestoken ongebakken koekjes kunnen worden ingevroren waardoor je altijd in een handomdraai koekjes af kunt bakken bij onverwachts bezoek of wanneer je spontaan zin hebt om koekjes te decoreren.
Na het rusten van het deeg haal je het uit de koelkast en rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot ca 1 cm dikte, Haal het bovenste vel bakpapier weg en steek met een ronde uitsteker met een afmeting naar wens, je kunt de sandwich ijsjes zo groot of klein maken als je zelf wilt. Je gebruikt dezelfde uitsteker voor het uitsteken van het ijs. Plaats de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Haal het ijs uit de vriezer en steek met dezelfde ronde uitsteker waarmee je de koekjes hebt uitgestoken mooie ronde plakken uit het ijs en leg deze plak tussen twee heerlijke vers gebakken koekjes.
Ik zeg laten we er een kleurrijke zomer van maken met deze heerlijke homemade sandwich ijsjes! Don't forget to show them to me ;-) Tag Partysweets.nl in je traktatie op FB en Instagram of stuur een foto naar info@partysweets.nl
Je maakt hierdoor automatisch kans om verkozen te worden tot partySWEET OF THE MONTH elke maand kun je dan een gave PartyStamp Debosser fondantstempel winnen! #partysweetofthemonth
Reacties
Een reactie posten