Doorgaan naar hoofdcontent

Rocky Road met Caramel Syroop



Rocky Road is een van mijn favoriete traktaties, wie houdt er niet van Chocolade gevuld met alles wat je lekker vindt ....  Het is daarnaast ook nog eens heel makkelijk en behoorlijk snel om te maken, het heeft alleen wel 2 uurtjes nodig om uit te harden, ik hoop dat je dat kunt volhouden ;-) 


Callebaut chocolade callets zijn heerlijk van smaak, (daar kan chocolade uit de supermarkt echt niet aan tippen) en daarnaast smelten deze heel snel.







Je kunt de rocky road vullen met alles wat je lekker vind. in dit recept gebruik ik de Rocky road mix die bestaat uit chocolate chips, chocolate chunks en chocolate drops, caramel blokjes en mini marshmallows. Hakken of snijden is niet nodig en maakt het voor kinderen ook veilig om te maken.



Als extra smaaksensatie voeg ik 2 eetlepels Sweet Freedom caramel syrup toe maar je k unt deze ook vervangen door een andere smaak. Deze syrup is 100% natuurlijk en verkrijgbaar in de smaken vanilla, caramel, fruit, cinamon, gingerbread en golden syrup. Deze siroop is ook heerlijk als drizzle over je cupcakes, dessert, pannekoeken en in koffie en warme chocolade. Ik voeg ook altijd een scheutje toe in de hot chocolate bombs.

Hieronder vind je het recept, de links brengen je direct bij de gebruikte artikelen in de webshop van Partysweets.nl zodat je het direct in je winkelmandje kunt plaatsen. 


Ingrediënten:

300 gr Callebaut pure chocolade smelt Callets

125 gr roomboter

2 eetlepels Sweet Freedom syroop in je favoriete smaak

200 gr Rocky road mix

Bereiding:

* Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier

* Doe de roomboter in een grote pan. Voeg de chocolade callets en de Sweet Freedom Syroop toe en laat smelten met de boter op medium vuur. Blijf regelmatig roeren met een spatel om een stroperig geheel te krijgen.

* Haal de pan van het vuur, voeg de Rocky road vulling toe en roer goed door met een spatel, totdat alles netjes bedekt is in chocolade. Stort dit uit in het bakblik en druk goed aan met de spatel in alle hoeken. Dek de vorm af met een stuk zilverfolie en laat de rocky road minstens 2 uur in de koelkast opstijven.

* Haal het bakpapier met de rocky road uit de de vorm en snijd met een groot mes in 16 blokken.

* Smelt evt. witte Callebaut chocolade callet au bain marie en trek met een spuitzak of lepel witte strepen over de Rocky road ter decoratie en genieten maar!!! 



  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook




Reacties

Populaire posts van deze blog

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Hoe maak je een Cijfer Taart / Nummer taart

  Zo maak je een Cijfertaart / Numbercake Wordt je dochter 21, zijn je ouders 25 jaar getrouwd of bestaat je bedrijf 16 jaar? Met een cijfertaart zet je die mooie jaren extra in de spotlights! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie cijfertaart maakt zoals op de foto hierboven. Deze taart heb ik onlangs samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar verjaardag. Waar het tot nu toe ieder jaar een verrassing voor mijn beide dochters was hoe hun verjaardagstaart er uit zou komen te zien hebben we deze traditie dit jaar verbroken en zijn we samen aan de slag gegaan.  Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat de decoraties klaar stonden. Macarons gemaakt met de mix voor macarons maar je kunt uiteraard ook kant en klare macarons gebruiken. De roosjes afgeknipt en in een flower pick gestoken zodat de steeltjes niet in aanraking komen met de taart. De diamond hearts en mini chocolade reepjes zijn gemaakt mbv de BWB chocolade mallen . Funcakes decomelts smelten. Dit kan au bai