Doorgaan naar hoofdcontent

Chocolade Kersen Mousse

 


Chocolade Kersen Mousse




Dit is misschien wel het ultieme chocolade genot!

Rijk en romig, maar toch licht en luchtig, één portie is bevredigend maar laat me altijd verlangen naar meer ...

Met de natuurlijke gearomatiseerde cacaopoeders van Sugar And Crumbs kun je deze makkelijke mousse in diverse smaken maken. De cacaopoeder is namelijk ook verkrijgbaar in de smaken Lime, Cocos en sinaasappelsmaak. Lees ook ons vorige blog over de Hot chocolate milk bombs waarin deze cacaopoeder een smaaksensatie toevoegt.


Ingredienten

2 eetlepels Sugarand Crumbs Cherry Cacaopoeder  

8 grote eieren

100 g basterdsuiker

200 gr CallebautPure chocolade callets

300 ml slagroom

 

Bereiding:

1. Verdeel de eieren in een kom met eiwit en een kom met eidooiers.

2. Klop de eiwitten schuimig totdat je de garde kunt optillen zonder dat het mengsel eraf valt.

3. Klop de eidooiers samen met de suiker op.

4. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met kokend water, voeg dit samen met het cacaopoeder toe aan het eigeelmengsel en meng goed door.

5. Klop 300 ml slagroom op en voeg dit toe aan het eigeelmengsel. Spatel door elkaar en  klop vervolgens gedurende 30 seconden op tot het romig is.

6. Spatel tot slot het opgeklopte eiwit erdoor.

7. Verdeel de mousse bijv. over 6 dessertschaaltjes en zet in de koelkast tot ze stevig zijn (ongeveer 2 uur).

Decoreer met een toef slagroom / enchanted cream, drizzel hier Sweet Freedom Choc Shot of syrup overheen en leg er een kers op. Bestrooi evt. nog met mooie sprinkels, een chocolade of fondant decoratie en glitters voor de WOUW factor.

De chocolade  mousse is gekoeld 3 dagen houdbaar en is ook geschikt als vulling in een taart.


Vergeet je Partysweets.nl niet te taggen in je creaties op Facebook en  Instagram? 

Je maakt hiermee elke maand kans op mooie prijzen & de titel Partysweet of the month!


Use #partysweetsofthemonth




Reacties

Populaire posts van deze blog

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

KOEKJES STENCILLEN

KOEKJES BAKKEN IN DE VAKANTIE Hier in het zuiden is de herfstvakantie begonnen. Misschien lees je dit blog terwijl je ergens ver weg in het zonnetje ligt... dan wil ik je even vooraf waarschuwen.... Er zit een kans in dat je last krijgt van acute heimwee naar je oven 😝 Mocht je niet op vakantie gaan maar een hele week de kinderen thuis hebben die door het weer geen zin hebben om naar buiten te gaan en zich kapot vervelen.... BOF JIJ EVEN !!! Want dan kun je direct met ze aan de slag! HALLOWEEN KOEKJES Zelf ben ik al jaren helemaal gek op Halloween, de herfstvakantie stond dan ook altijd in het teken van knutselen en freubelen in dat thema. Tien jaar geleden heb ik in een gekke bui mijn dochters, 2 neefjes en een nichtje geschminkt en zijn ze bij de buren langs de deur gegaan voor trick or treat. Dat was zo goed bevallen dat ze het jaar daarop een paar vriendjes meenamen en het jaar daarop vriendjes van vriendjes enz. Dat was het begin van PartyCREEPS@Acht waa