Dit is misschien
wel het ultieme chocolade genot!
Rijk en romig,
maar toch licht en luchtig, één portie is bevredigend maar laat me altijd
verlangen naar meer ...
Met de natuurlijke
gearomatiseerde cacaopoeders van Sugar And Crumbs kun je deze makkelijke mousse
in diverse smaken maken. De cacaopoeder is namelijk ook verkrijgbaar in de smaken Lime, Cocos en sinaasappelsmaak. Lees ook ons vorige blog over de Hot chocolate milk bombs waarin deze cacaopoeder een smaaksensatie toevoegt.
2 eetlepels Sugarand Crumbs Cherry Cacaopoeder
8 grote eieren
100 g
basterdsuiker
200 gr CallebautPure chocolade callets
300 ml slagroom
Bereiding:
1. Verdeel de
eieren in een kom met eiwit en een kom met eidooiers.
2. Klop de
eiwitten schuimig totdat je de garde kunt optillen zonder dat het mengsel eraf
valt.
3. Klop de
eidooiers samen met de suiker op.
4. Smelt de
chocolade in een kom boven een pan met kokend water, voeg dit samen met het
cacaopoeder toe aan het eigeelmengsel en meng goed door.
5. Klop 300 ml slagroom
op en voeg dit toe aan het eigeelmengsel. Spatel door elkaar en klop vervolgens gedurende 30 seconden op tot
het romig is.
6. Spatel tot slot
het opgeklopte eiwit erdoor.
7. Verdeel de mousse bijv. over 6 dessertschaaltjes en zet in de koelkast tot ze stevig zijn (ongeveer 2
uur).
Decoreer met een
toef slagroom / enchanted cream, drizzel hier Sweet Freedom Choc Shot of syrup
overheen en leg er een kers op. Bestrooi evt. nog met mooie sprinkels, een
chocolade of fondant decoratie en glitters voor de WOUW factor.
De chocolade mousse is gekoeld 3 dagen houdbaar en is ook
geschikt als vulling in een taart.
Vergeet je Partysweets.nl niet te taggen in je creaties op Facebook en Instagram?
Je maakt hiermee elke maand kans op mooie prijzen & de titel Partysweet of the month!
Reacties
Een reactie posten