Doorgaan naar hoofdcontent

Blueberrie Cheesecake recept


Blueberrie Cheesecake recept

Voor de proeverij heb ik deze week diverse kleine traktaties gemaakt om de klanten kennis te laten maken met de bakspullen uit ons assortiment. De Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugars zijn hier uitermate geschikt voor aangezien ze in bijna ieder recept te gebruiken zijn. Door steeds een andere smaak te kiezen zijn de variaties oneindigend en het resultaat verbijsterend lekker!

Ter inspiratie voor de komende feestdagen zal ik de komende tijd meer van deze recepten met jullie delen. Vandaag is het de blueberrie cheesecake. Hiervoor is geen oven nodig. Aangezien ik meerdere hapjes per avond wilde serveren heb ik voor kleine porties gekozen en heb ik de cheesecake geserveerd in een (groot)borrelglas. Het is uiteraard ook mogelijk om een bakvorm te gebruiken en het als taart te serveren.

Ingrediënten:

250 gram roomkaas
                                                                     ( of een andere smaak naar wens)
  75 ml slagroom 
  75 gram mascarpone
120 gram boter
  10 speculaasjes (of bastogne koekjes)

Bereiding:

* Verkruimel de koekjes in een blender of in een hersluitbaar zakje waar je met een roller overheen rolt.
* smelt de boter in een koekepan en voeg de koekkruimels hieraan toe, roer door zodat alle kruimels plakken door de boter.
* Vul de borrelglaasjes (of sloffenring) met het koek en boter mengsel, druk het aan zodat een bodem ontstaat.

* Doe de roomkaas, slagroom, mascarpone en sugar and crumbs icing sugar in een kom en klop dit mengsel op tot een stevige massa ontstaat, hoe steviger hoe mooier het kan worden opgespoten.
* Doe het mengsel over in een spuitmond met een grote spuittip bijv. 4B of de 6B voor grotere coupes.
* spuit een mooie toef op de koekbodem en laat minimaal 2 uur opstijven (maar nog beter een hele nacht) in de koelkast .

Dit recept is voldoende voor 4 dessertcoups of  8 grote borrelglazen






Mocht je dit recept uit gaan proberen... vergeet je dan niet om ons een foto te sturen van het resultaat?  Dit kan door ons te taggen op Facebook of Instagram of door de #partysweets.nl te gebruiken.      



Een heerlijke dag gewenst!  

  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   Facebook







Reacties

Populaire posts van deze blog

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!!


Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!!

De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen.

Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden.

In Nederland is de funfetti cake nog niet zo…

Sweet Stamp by AmyCakes

Sweet Stamp Sets

Waarschijnlijk heb je ze wel al voorbij zien komen op Social media, die prachtige fondant taarten voorzien van een naam of tekst in stijlvolle sierlijke letters. Of een cakeboard onder een taart die bekleed is met fondant waarin de naam van de jarige is gestempeld en ingekleurd met een mooie kleur eetbare verf. Maar ook cupcakes en koekjes worden op deze manier gedecoreerd. Deze nieuwe trend in de taartwereld is ontstaan door Amy van AmyCakes. Zij is de ontwerpster van de SweetStamp sets. Dit zijn letterstempels waarmee de tekst in de fondant wordt gedrukt, ookwel embossing genoemd.  Sinds 05-02-2019 is www.partysweets.nl een officieël verkooppunt van AmyCakes

De productlijn van Sweet Stamps bestaat uit:

* Sticky pads, om de letters op te plakken zodat de stempels precies op de juiste plaats/afstand geplaatst worden. Deze is in twee soorten verkrijgbaar, de rechthoekige voor taarten, cakeboards en drums en de speciale cokie / cupcake tacky pad in ronde vorm.  * versch…

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk?Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals:1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd
Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren. 
Hitte bestendige mallen om lollies te maken:
In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte bestendige mallen uit ons assortiment. We hebb…