Blueberrie Cheesecake recept
Voor de proeverij heb ik deze week diverse kleine traktaties gemaakt om de klanten kennis te laten maken met de bakspullen uit ons assortiment. De Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugars zijn hier uitermate geschikt voor aangezien ze in bijna ieder recept te gebruiken zijn. Door steeds een andere smaak te kiezen zijn de variaties oneindigend en het resultaat verbijsterend lekker!Ter inspiratie voor de komende feestdagen zal ik de komende tijd meer van deze recepten met jullie delen. Vandaag is het de blueberrie cheesecake. Hiervoor is geen oven nodig. Aangezien ik meerdere hapjes per avond wilde serveren heb ik voor kleine porties gekozen en heb ik de cheesecake geserveerd in een (groot)borrelglas. Het is uiteraard ook mogelijk om een bakvorm te gebruiken en het als taart te serveren.
Ingrediënten:
( of een andere smaak naar wens)
75 ml slagroom
75 gram mascarpone
120 gram boter
10 speculaasjes (of bastogne koekjes)
Bereiding:
* Verkruimel de koekjes in een blender of in een hersluitbaar zakje waar je met een roller overheen rolt.
* smelt de boter in een koekepan en voeg de koekkruimels hieraan toe, roer door zodat alle kruimels plakken door de boter.
* Vul de borrelglaasjes (of sloffenring) met het koek en boter mengsel, druk het aan zodat een bodem ontstaat.
* Doe de roomkaas, slagroom, mascarpone en sugar and crumbs icing sugar in een kom en klop dit mengsel op tot een stevige massa ontstaat, hoe steviger hoe mooier het kan worden opgespoten.
* Doe het mengsel over in een spuitmond met een grote spuittip bijv. 4B of de 6B voor grotere coupes.
* spuit een mooie toef op de koekbodem en laat minimaal 2 uur opstijven (maar nog beter een hele nacht) in de koelkast .
Dit recept is voldoende voor 4 dessertcoups of 8 grote borrelglazen
Een heerlijke dag gewenst!
Reacties
Een reactie posten