Doorgaan naar hoofdcontent

Blueberrie Cheesecake recept


Blueberrie Cheesecake recept

Voor de proeverij heb ik deze week diverse kleine traktaties gemaakt om de klanten kennis te laten maken met de bakspullen uit ons assortiment. De Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugars zijn hier uitermate geschikt voor aangezien ze in bijna ieder recept te gebruiken zijn. Door steeds een andere smaak te kiezen zijn de variaties oneindigend en het resultaat verbijsterend lekker!

Ter inspiratie voor de komende feestdagen zal ik de komende tijd meer van deze recepten met jullie delen. Vandaag is het de blueberrie cheesecake. Hiervoor is geen oven nodig. Aangezien ik meerdere hapjes per avond wilde serveren heb ik voor kleine porties gekozen en heb ik de cheesecake geserveerd in een (groot)borrelglas. Het is uiteraard ook mogelijk om een bakvorm te gebruiken en het als taart te serveren.

Ingrediënten:

250 gram roomkaas
                                                                     ( of een andere smaak naar wens)
  75 ml slagroom 
  75 gram mascarpone
120 gram boter
  10 speculaasjes (of bastogne koekjes)

Bereiding:

* Verkruimel de koekjes in een blender of in een hersluitbaar zakje waar je met een roller overheen rolt.
* smelt de boter in een koekepan en voeg de koekkruimels hieraan toe, roer door zodat alle kruimels plakken door de boter.
* Vul de borrelglaasjes (of sloffenring) met het koek en boter mengsel, druk het aan zodat een bodem ontstaat.

* Doe de roomkaas, slagroom, mascarpone en sugar and crumbs icing sugar in een kom en klop dit mengsel op tot een stevige massa ontstaat, hoe steviger hoe mooier het kan worden opgespoten.
* Doe het mengsel over in een spuitmond met een grote spuittip bijv. 4B of de 6B voor grotere coupes.
* spuit een mooie toef op de koekbodem en laat minimaal 2 uur opstijven (maar nog beter een hele nacht) in de koelkast .

Dit recept is voldoende voor 4 dessertcoups of  8 grote borrelglazen


Mocht je dit recept uit gaan proberen... vergeet je dan niet om ons een foto te sturen van het resultaat?  Dit kan door ons te taggen op Facebook of Instagram of door de #partysweets.nl te gebruiken.      Een heerlijke dag gewenst!  

  

 please tag us in your creation on:

                                                                                                                                                    
    

                                                                                                                                                    
    Instagram    &   FacebookReacties

Populaire posts van deze blog

Funfetti taart

You can never sprinkle to much!! Het is vandaag valentijnsdag, heel social media staat vol met prachtige creaties vol hartjes en liefde, heerlijk, ik kan daar echt enorm van genieten! Maar vandaag is ook de eerste mooie lente-achtige dag van het jaar, de zon schijnt en hier in het zuiden zou je zomaar buiten kunnen zitten in de zon! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van of je nu een valentijn hebt of niet vandaag! En welke taart past er nou perfect bij een vrolijke dag als deze...... inderdaad de FUNFETTI TAART !!! De Funfetti taart is de perfecte taart waarmee je iedereen kan opvrolijken. Wie houdt er niet van de gezellige kleurtjes en tsja zeg nou eerlijk sprinkels zijn op dit moment hipper dan hip!  Ik zelf krijg direct zin in een feestje als ik een funfetti taart voorbij zie komen. Een Funfetti taart is een taart waarbij sprinkels worden meegebakken in het beslag wat een super kleurrijk effect geeft als de taart wordt aangesneden. In Nederland is de funfetti cake

Decoraties & traktaties maken met isomalt

Isomalt voor het maken van taartdecoraties en traktaties Wat is isomalt eigenlijk? Isomalt is een suikervervanger gemaakt van suikerriet en biet. Isomalt is uniek onder de suikervervangers omdat het vrijwel alle fysieke eigenschappen van echte suiker heeft met extra voordelen voor suikerkunstenaars, taartdecorateurs en banketbakkers zoals: 1. Verhoogde weerstand tegen vocht waardoor het minder plakkerig is om mee te werken en glashelder blijft. 2. Het heeft minder last van kristallisatie. 3. Isomalt is veilig voor tanden, draagt niet bij aan de ontwikkeling van cariës, hersteld tandglazuur. 4. Het kan met diabetes worden geconsumeerd Met isomalt kun je o.a. suikerblazen, ijsschotsen creëren voor op een Frozen taart, maar je kunt er ook de mooiste glasheldere decoraties mee maken om je taarten, cupcakes en koekjes te decoreren.  Hitte bestendige mallen om lollies te maken: In dit blog gaan we laten zien hoe eenvoudig dit is met behulp van de hitte besten

Hoe maak je een Cijfer Taart / Nummer taart

  Zo maak je een Cijfertaart / Numbercake Wordt je dochter 21, zijn je ouders 25 jaar getrouwd of bestaat je bedrijf 16 jaar? Met een cijfertaart zet je die mooie jaren extra in de spotlights! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie cijfertaart maakt zoals op de foto hierboven. Deze taart heb ik onlangs samen met mijn oudste dochter gemaakt voor haar verjaardag. Waar het tot nu toe ieder jaar een verrassing voor mijn beide dochters was hoe hun verjaardagstaart er uit zou komen te zien hebben we deze traditie dit jaar verbroken en zijn we samen aan de slag gegaan.  Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat de decoraties klaar stonden. Macarons gemaakt met de mix voor macarons maar je kunt uiteraard ook kant en klare macarons gebruiken. De roosjes afgeknipt en in een flower pick gestoken zodat de steeltjes niet in aanraking komen met de taart. De diamond hearts en mini chocolade reepjes zijn gemaakt mbv de BWB chocolade mallen . Funcakes decomelts smelten. Dit kan au bai