Sugar and Crumbs Natural flavoured Icing sugar
Misschien heb je er al wel eens over gehoord, misschien ben je er ook al eens mee aan de slag gegaan, maar misschien weet je ook nog niet precies wat het is "natural flavoured icing sugar van het merk Sugar and Crumbs" De mogelijkheden van deze artikelgroep zijn enorm, graag licht ik in dit blog enkele mogelijkheden toe en voeg ik een paar lekkere recepten toe.Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar is een poedersuiker met een hele fijne structuur waaraan op natuurlijke wijze een smaak is toegevoegd. Er zijn meer dan 30 verschillende smaken verkrijgbaar. Dus voor ieder wat wils. Voor de kinderen bijv. bubble gum, strawberrie milkshake of pink lemonade, voor de fruitliefhebbers mango passievrucht, black cherry, blue berry of lemon drizzle en dan nog de cocktail favoriete gin tonic, pina colada, peach Bellini en prosecco! Ook de salted caramel en White chocolate-raspberrie mogen we zeker niet vergeten te melden! Kortom het kiezen van je meest favoriete smaak is ingewikkelder dan het gebruik van de icing sugar zelf!
Alle smaken van deze poedersuiker zijn wit op de chocolade smaken na aangezien deze met cacao op smaak zijn gebracht en hierdoor licht bruin gekleurd zijn.
Waarvoor wordt de Sugar and Crumbs icing sugar gebruikt?
Ondanks dat je eigenlijk in ieder recept de suiker kan vervangen door deze icing sugar wordt het toch wel het meeste gebruikt om een botercreme van te maken. ( Het recept hiervoor is te lezen in mijn blog over de funfetti taart. ) De Sugar and crumbs icing sugar geeft direct een heerlijke en natuurlijke smaak aan de botercreme wat het toevoegen van een smaakpasta of smaakstof overbodig maakt. Deze botercreme is zowel geschikt voor toeven op cupcakes, voor het vullen en afsmeren van een taart en als vulling van macarons.
Zelf gebruik ik de sugar and crumbs icing sugar het meest om heerlijke meringue kisses te maken
Met een meringue stempelsheet kun je deze voorzien van mooie afbeeldingen.
Spuit de merengue op de stempelsheet en tijdens het drogen in de oven wordt deze afbeeldingen getransformeerd op de onderkant van je merengue kiss.
Spuit de merengue op de stempelsheet en tijdens het drogen in de oven wordt deze afbeeldingen getransformeerd op de onderkant van je merengue kiss.
Deze meringues zijn super origineel op een sweettable en mooi als bedankje tijdens bijv. een bruiloft, unicorn feestje of met Pasen.
Het recept voor een mooie stevige meringue
Mocht je bij Partysweets.nl een meringue stempelsheet bestellen dan ontvang je deze samen met receptblad / werkwijze waarop hele handige tips en tricks vermeld staan waarmee iedereen het resultaat van de meringue kisses op deze foto's kan verkrijgen.
Alle smaken Sugar and Crumb icing sugar zijn hiervoor te gebruiken. Voor het mooiste resultaat met afbeeldingen adviseer ik om de meringue kisses wit te houden, geen kleurstof toe te voegen en dus ook geen icing sugar te gebruiken waaraan cacao is toegevoegd.
Het is mogelijk om een van de vele door ons samen gestelde merengue transfersheets te gebruiken maar je kunt ook zelf een sheet maken met foto's, logo's of afbeeldingen naar wens. Meer informatie daarover vind je hier
Meringue kisses Recept:
(Voldoende voor 2 meringue stempel sheets)
·
4
eiwitten (125 gram)
·
250 gram
fijne kristalsuiker
·
1 pan en 1
mengschaal die in de pan past.
Bereiding:
Zet de pan
met een bodem water op laag vuur.
Doe de
kristalsuiker en het eiwit in de schaal en roer het door elkaar.
· Plaats de
schaal in de pan met warm water en verwarm het au bain Marie.
· Roer
regelmatig door het suikerwater totdat alle suiker helemaal is opgelost, dit
duurt ong. 10 minuten.
· Droog de
bodem van de schaal af en mix de vloeistof totdat het dik is geworden (ong. 6-7
min.)
· Stop met
mixen en voeg de sugar and crumbs icing sugar toe
· Mix
nogmaals 2 minuten goed door totdat de meringue enorm stevig is.
· Doe de
meringue over in een spuitzak met tip
· Leg de
meringue sheet op een bakplaat met de gladde kant onder en spuit toeven op de
afbeeldingen.
· Bak of
beter gezegd droog de meringue voor minstens 120 minuten in een oven van 80
graden C.
op ventilatiestand.
· Zodra de meringue
droog zijn haal ze uit de oven en direct van de stempelsheet losmaken.
Deze meringue kisses zijn heerlijk van smaak en zien er geweldig uit, oftewel super origineel om iemand cadeau te geven. Maak diverse vormpjes door verschillende spuitmondjes te gebruiken. Zelf gebruik ik meestal de 6B of de 4B voor kleinere en de 8B voor grotere meringue kisses. Om gladde ronde meringues te krijgen is de 2A geschikt. Voor de schuimkransjes op onderstaande foto heb ik de sultan spuittip gebruikt. Dit vergt even wat oefening maar het uiteindelijke resultaat is bijzonder mooi! De oogjes op de unicorn kisses zijn getekend met een zwarte double sided foodwriter en de decoratie zijn opgespoten met royal icing en fondant roosjes.
n
Deze meringue kisses zijn heerlijk van smaak en zien er geweldig uit, oftewel super origineel om iemand cadeau te geven. Maak diverse vormpjes door verschillende spuitmondjes te gebruiken. Zelf gebruik ik meestal de 6B of de 4B voor kleinere en de 8B voor grotere meringue kisses. Om gladde ronde meringues te krijgen is de 2A geschikt. Voor de schuimkransjes op onderstaande foto heb ik de sultan spuittip gebruikt. Dit vergt even wat oefening maar het uiteindelijke resultaat is bijzonder mooi! De oogjes op de unicorn kisses zijn getekend met een zwarte double sided foodwriter en de decoratie zijn opgespoten met royal icing en fondant roosjes.
In een luchtdicht afgesloten pot blijven de meringues weken lang
vers en smaakvol. Vandaar dat ik meestal in een keer meerdere soorten maak. De meringue kisses zijn nl. ideaal voor het uitproberen van de vele smaken Sugar and Crumbs icing sugar. Mijn persoonlijke favoriet voor de merengue kisses is de orange zest, heerlijk!! Op deze manier heb ik altijd merengue kisses bij de hand om bijv. een taart te decoreren (geweldig op een dripcake of unicorn taart) of om bij onverwacht bezoek iets lekkers op tafel te kunnen zetten.
vers en smaakvol. Vandaar dat ik meestal in een keer meerdere soorten maak. De meringue kisses zijn nl. ideaal voor het uitproberen van de vele smaken Sugar and Crumbs icing sugar. Mijn persoonlijke favoriet voor de merengue kisses is de orange zest, heerlijk!! Op deze manier heb ik altijd merengue kisses bij de hand om bijv. een taart te decoreren (geweldig op een dripcake of unicorn taart) of om bij onverwacht bezoek iets lekkers op tafel te kunnen zetten.
Enchanted cream en meer met Sugar and Crumbs:
Enchanted cream is ideaal om mooie toeven op cupcakes en taarten te spuiten. Deze is in een handomdraai gemaakt door alleen water toe te voegen (of een deel water en een deel melk) en op te kloppen tot een heerlijke luchtige super witte creme die zijn stevigheid behoudt zodat toeven mooi blijven ook aan de zijkant van een taart. De smaak van enchanted cream is lekker maar vrij neutraal. door een eetlepel sugar and crumbs icing sugar door de mix te roeren voordat de vloeistof wordt toegevoegd geef je de enchanted cream een extra lekkere smaak naar wens. Hetzelfde kan bij slagroom, voeg bijvoorbeeld een eetlepel salted caramel of toasted marshmallow sugar and crumbs icing sugar toe aan de slagroom die je vervolgens opklopt en op een kop warme chocomelk spuit..... mmmm dat is genieten op een onstuimige dag waar we de afgelopen dagen en ook de komende dagen mee te maken hebben.
Maar ook als binnenkort de lente zich hopelijk weer laat zien is het handig om een lekkere smaak sugar and crumbs icing sugar op voorraad te hebben om een lekkere milkshake te maken van vanille roomijs, koude melk en twee eetlepels sugar and crumbs icing sugar. Ikzelf zou voor cocos of beter nog pina colada gaan ;-) maar smaken verschillen daarom is het maar goed dat er zoveel verschillende smaken verkrijgbaar zijn !!
Mijn kinderen willen tegenwoordig geen gewone poedersuiker meer op hun pannenkoeken en poffertjes maar gaan in de kast op zoek naar hun favoriete smaak van die dag. Een pannenkoek met appel wordt niet meer ondergedoopt met appelstroop maar bestrooid met Apple Crumble icing sugar. Poffertjes met cinamon swirl zijn een ware hit op kinderfeestjes!
Hopelijk heb ik je in dit blog inspiratie gegeven om eens lekker aan de slag te gaan met de rijke smaak van de Sugar and crumbs icing sugar. Neem een kijkje in de webshop, begin met het wegstrepen van de smaken die je niet aanspreken en maak vervolgens je favoriete keuze. Met Pasen in aantocht zijn er kansen genoeg om je eens lekker uit te leven. Maar voor het zover is komen er zeker nog meer blogs met nieuwe inspiratie en recepten!
Voor nu wens ik je weer een fijne dag en veel bakplezier ! Vergeet vooral niet om je creaties aan ons te laten zien door ons te taggen op FB of Instagram of door een foto te mailen naar foto@partysweets.nl
Veel liefs,
Esther Cuevas
www.partysweets.nl


Mijn kinderen willen tegenwoordig geen gewone poedersuiker meer op hun pannenkoeken en poffertjes maar gaan in de kast op zoek naar hun favoriete smaak van die dag. Een pannenkoek met appel wordt niet meer ondergedoopt met appelstroop maar bestrooid met Apple Crumble icing sugar. Poffertjes met cinamon swirl zijn een ware hit op kinderfeestjes!
Hopelijk heb ik je in dit blog inspiratie gegeven om eens lekker aan de slag te gaan met de rijke smaak van de Sugar and crumbs icing sugar. Neem een kijkje in de webshop, begin met het wegstrepen van de smaken die je niet aanspreken en maak vervolgens je favoriete keuze. Met Pasen in aantocht zijn er kansen genoeg om je eens lekker uit te leven. Maar voor het zover is komen er zeker nog meer blogs met nieuwe inspiratie en recepten!
Voor nu wens ik je weer een fijne dag en veel bakplezier ! Vergeet vooral niet om je creaties aan ons te laten zien door ons te taggen op FB of Instagram of door een foto te mailen naar foto@partysweets.nl
Veel liefs,
Esther Cuevas
www.partysweets.nl
Please follow Partysweets.nl at


n
Reacties
Een reactie posten